Коли це все починається?

“Машина не є мислитим істотою, це просто автоматон, що він вбудований в нього. й
Лугі Менабрея, 1842

У мене була смішна мрія. Я інтерв'ю та відповідав типові питання в дусі нормальних форм бази даних. На питання прийшов працівник компанії. Побачивши, що є процес допиту, він вирішив займатися процесом і просить просте питання: «Коли все починається?» Тоді, уві сні я був трохи плутав, тільки пам'ятав, що Господь Бирон мав дочку ім. Ади, який вважається першим програмістом на першому комп'ютері. Знання було наслідком Біронської біографії, і вона стала більшою мірою від свого життя, тому я не міг нічого не пам'ятати, бо я не знаю.

Повернувшись до більшої матеріальної реальності, це питання не залишило мене, і я вирішив отримати докладну дату початку, принаймні рік.
Для початку я вирішив взяти створення першого робочого комп'ютера і запустити його, що важливо, так як були багато проектів машин різниці, але ми зацікавлені в певному результаті, а саме записаний факт розрахунку, здійснених машиною.

Дослідження повертається до Ади Lovelace.

Отже, ми репрочитаємо статтю про Ада Lovelace і подивимося, що перша машина працювала з двигуном Difference Charles Babbage.

Отже, перший комп'ютер був названий двигуном Babbage, але був побудований, зробив це робота, і якщо так, коли? Пошук йде до Карла Капуста і його авто. Перша картина показує її архівну схему.

Коротка біографія Карла КапустаКарл Буббаг був англійським математиком. 26. У 1792 р. в Тейгмуті в Девонширі він був освічений в Університеті Кембриджа, який закінчив 1814 р. З наукових праць, надзвичайно точні та зручні логарифмічні столи (Склад логаритмів натуральних чисел від 1 до 108060, 1827) примітні. Зважаючи на труднощі виготовлення таких великих точну таблицю, B. атакував ідею, розроблену в своїй роботі: Лист до сіра. Дави Г. на прикладі техніки до математичних таблиць (1822 р., для складання спеціальної машини для цього. Отримав кошти з уряду для побудови такої машини, Б., з метою вивчення технічних деталей, вивчення багатьох механіків в Англії та за кордоном, що призвело до його роботи: «Економіка виробництва і техніки» (1832), перекладених на німецьку. Фрідберг, за титулами. Уебер Масчинен і Фабрикцен (Берл, 1833) Консульована машина для розрахунку та друку математичних та наутичних таблиць повинна складатися з двох істотно різних частин: обчислення та друк. У 1828 р. розпочато будівництво першої частини машини, майже завершено 1833 р., коли з'явилася перерва в роботі. Друга частина машини, адаптована до друкованих столів, ще не була привезена до половини, а вартість її будівництва вже досягла 17 000 £,000, а в той же розмір був необхідний для завершення роботи підприємства, робота була повністю відмовлена. У цей час Lacroix разом з Herschel і Picock, переведений в лотерею Lacroix du calcul différentiel et du calcul intégral на англійську мову і написав його порівняльний вид різних інститутів для забезпечення життєдіяльності (1826) і багато інших наукових праць для філософських трансакцій і журналу Breister з інших періодичних видань. У 1828 році отримав кафедру математики в університеті Кембриджа, але в 1839 р. він залишив його. У своїй рефлексії на декольте наук в Англії (1830) він був дуже песимістичною про стан науки в Англії, до якого він повернув другий раз у своїй роботі, Експозиція 1851, або погляди галузі, науки і влади Англії (1851). Його автобіографічний обліковий запис публікується в Пасажах з життя філософського середовища (1864 р.). B. помер в Лондон на 20 Жовтень 1871.

Переміщення на машині статті. Див.

У 1823 році перший підсидій був оплачений за будівництвом того, що тепер вважається першим комп'ютером на землі і відомий як Babbage's Great Difference Engine. Будівля тривав десять років, дизайн машини став більш складним, а в 1833 році було припинено фінансування.
В інших джерелах альтернативна дата завершення фінансування становить 1834 р. І про перший розрахунок немає інформації. Дивний. Не так просто, як мені подобається.

Що таке машина?

Відмінний апарат Карла Буббажу – це механічний апарат, що винайдений англійським математиком Карлом Буббадом, призначений для автоматизації обчислень при наближенні функцій за допомогою поліноміалів і розрахунку кінцевих відмінностей. Можливість приблизного представлення в поліноміях логарифмів і тригонометричних функцій дозволяє розглянути цей апарат як досить універсальний обчислювальний пристрій.
Так, слухаючись фотографіями у Вікіпедії та статті - паропанк.

Капуста, в розробці машини, не представляла всіх труднощів, пов'язаних з її виконанням, і не тільки не зустрічав обіцяних трьох років, але через дев'ять років змушена призупинити свою роботу. Тим не менш, частина машини ще почала функціонувати і виконувати розрахунки з більшою точністю, ніж очікувана. ?
Так автомобіль працював, якщо тільки частково. Це можна вважати першим комп'ютером.

У 1823 році британська влада надала Карлу Капусту підсидію на будівництво машини. Перша розрахункова дата появи машини 1832 р., оскільки її розвиток зайняли дев'ять років.

Дата підтверджується з статті про складання моделі даної машини.

«Ця модель працює на принципах дуже схожа на оригінальні зразки Babbage, хоча обмеження використання тільки стандартних деталей Меккано, які неминуче означають деякі аспекти операції дещо різні. Модель може обробляти десяткові числа до чотирьох цифр, а до трьох замовлень відмінностей — схожих на фрагмент оригінального Difference Engine #1, який Babbage фактично реалізується в 1832 році.
Хоча деякі джерела з'являються в 1833 році.

На початку 1833 року вдалося завершити і протестувати частину верстата, яка може закріпити точністю до п'ятого знака з постійними другими відмінностями. ?
Ог!

У 1834 р. д. діонійсія Ларднер опублікував статтю, що називається Computing Machine Babbage, яка описує в великій деталях принцип і структуру машини. ?
Ось де повинні бути певні дати. Я повинен знайти статтю.

Вони надихнули статтю д-р Діонійсія Ларднера в Единбурзькому огляді 1834 р., комп'ютер Бабажу.
Щоб знайти сканування цього питання, або принаймні його транскрипція.

Единбурзький огляд є одним з найбільш впливових британських журналів ХІХ ст. оригінал видання було опубліковано з 1802 по 1929 р., потім з 1984 р. ім'я була використана Новим Единбурзьким оглядом, опублікованим в 1969 р. Журнал тепер входить до мережі Eurozine.
Единбурзький огляд або критичний журнал: за липень, 1834. . . . . . Січень, 1835, vol. LX (у звичайних числах це 60). Дата випуску 1835, ймовірно, не те, що нам потрібно, але ми знаємо приблизний номер випуску - 59 або 58, навряд чи 57 - відповідно LIX, LVIII або LVII.

Архивне сканування журналу, що переважно має повну версію статті

Шукаємо покарана стаття ...

По дорозі, виходить, що цей реліз складається з двох інших підвидів з різним числом. Перша - CXXI (121), з датою виходу Жовтень, 1834. Другий - CXXII (122), з січня 1935 року дата виходу.

Для того, щоб знайти статтю Ларднера, потрібно знати латинську формулювання його імені. Ми робимо. English, Українська, Русский, Беларуская Смішні, що немає статті про російськомовні вікі, тільки англійською мовою. У майбутньому оригінальна назва буде корисною для пошуку своєї статті в архівах.

По дорозі ми знаходимо перше сканування статті в дуже низькій якості і лише одній сторінці.

Сканування одного з сторінок статті Dionysius Lardner про комп'ютер Babbage

Є тільки дві дати в статті: 1836 і 1835. За отриманими даними, вони не підходять нам, але все може бути. Більш важливо, щоб побачити номер сторінки, назву статті, і місяць у верхньому правому куті! Очевидно, що це місяць випуску - липень - тому жовтень не підходить для нас.

Проксимус
  • Номер сторінки -- 282 км
  • Назва статті -- Процесор Babbage
  • місяць. Липень

Дійсно, якщо ви подивитеся на повне реверсал питання, що було знайдено раніше, ви можете побачити, що рік випуску написано зліва, і місяць написано праворуч.

Журнал "Единбург"

Огляд Единбурга був опублікований в липні 1984. Допомагає також номери LIX та CXX.

Під час пошуку необхідного релізу не працює, ми перетворюємо на інші джерела.

Ще один авторитетний (не менше за зовнішнім виглядом) робота, факт, що знову підтверджує дату першого складання і запуск машини в 1832 році.

І ще одне підтвердження, по дорозі, ми дізнаємось про існування Інструментарію імені Джозефа Клемента, який був найнятий, по суті, робимо свій перший автомобіль. Таким чином, є ще одна важлива людина у всій історії, яка фактично збирає перший комп’ютер від проектів Babbage.

«Joseph Clement (1779-1844) був серед кращих інструментів його покоління, як подарованих, так і винахідливих, виграшних оскаржень і нагород за інновації в машинних інструментах. Клемент був інструментарієм, а також першим ретратним променем - рідкісним поєднанням - і був найнятий деякими з великих піонерських інженерів дня, в тому числі Джозефом Брамха і Генріом Маудслі. Babbage наймавторитетніший Клімент в середині 1820-х років, щоб зробити Difference Engine No1. Капуста розрахована і накреслена механізмами і затисканням, що виготовляли їх, часто придбавши спеціалізовані інструменти. Співробітництво було закрито і неможливо сказати, скільки детальної реалізації є Clement's і скільки Babbage's. Клемент зробив «красивий фрагмент» - демонстраційний шматочок для двигуна Difference No1, доставлений в Babbage в 1832 р. Один з кращих прикладів точного виготовлення часу. У реальному сенсі Clement був першим комп'ютерним інженером.
В кінці я зумів знайти вичерпне питання Единбурзького огляду. У нижній частині буде посилання на архів з pdf-файлами, там відкрито "The_Edinburgh_Review_Or_Critical_Journal Vol. ЛІК.pdf. На сторінці 263 та закінчується 327. На жаль, немає інформації про дату першого запуску машини, тільки що від 1829 до початку 1833 року, процес розробки був повільним і неоднозначним до тих пір, поки він не припинився взагалі. Тим не менш, документ важливий і цікавий і грає велику роль не тільки в житті Babbage, але в історії всієї ІТ-індустрії.

Я встановив це розслідування, повністю переконаний, що все почалося в 1832 році. На додаток до дати, тепер я можу розповісти всю історію, але це в іншому сні. Звичайно, хотілося б дізнатися точну дату демонстрації, чіпляючи до цього факту: «Малу демонстраційну збірку було побудовано і доставлено в Babbage by Clement в 1832 році», і ідеально знати не тільки точну дату, але і який настрій Джозефа і Чарльза були в, і які конкретні розрахунки були зроблені.

П.С. Судденно, ім'я Йохана Гольфріха Мюллера прийшло до першого розвитку різних машин, які можуть використовуватися. Може бути, він насправді творець першої машини, не Babbage. Мапа Я входжу в це ще раз.

Логотип ВТС

https://en.wikipedia.org/wiki/Lawlace,_Ada
JavaScript licenses API Веб-сайт Go1.13.8
www.meccano.us/difference_engines/rde_1/
https://wikisource.org/wiki/ESBE/Babbage,_Charles
www.many-books.org/auth/506/book/56631/gibson_uilyam/mashina_razlichiy/read/86
www.computerhistory.org/babbage/dionysiuslardner/
www.computerhistory.org/babbage/josephclement/