1903 р. Hacker/Freaker: злом «Secure» бездротовий канал зв'язку

Ще один хобі я відкрився в ранньому віці був практичним магом. Коли я дізнався, як працює трюк, я працював це багато разів, поки я досягла досконалості. У певній мірі це було через трюки, які я відкрив задоволення отримання секретних знань. Kevin Mitnick "керуйте сприйняттям сенсорів супротивника" для того, щоб "зловити, затримати, пригнічувати або непрямі дії" проекту DARPA Battlefield Illusion.

В рамках підготовки молодих авторів Хабра в категорії «Саурон». Дозвольте мені ввести - Трефс, він зробив більшу частину перекладацької роботи з англійської (так з питаннями перекладу до нього).
Цього разу ми вирішили обхопити тему, що я думаю, цілком гідна Хабра, а саме історію першого хаку інформаційної системи, яку я згадав випадково в пост «Історія рубати хакерів інформаційних систем (1903-1971)».
Варто відзначити, що хак був виключно «прогулянка» в природі.

Маскліни є сім'єю. Поведінка астронома вивчала Венера і амортизувала родину Мескеліну тим, що на честь нього вони назвали кратер на місяць, батько героя наступного тексту, Джона Маскеліна, придумав платний бунт-кабін та інші хитрощі, і його сина, Яспер Маскелін, під керівництвом Гітлера носа (і, можливо, Церковил) і був реальний бойовий магійсько-ілюзіоніст, «хід» Олександрія harbor, заслухав німецький круїзер адмірала графа Спіра і пучок «суперованих» з танковими полонами, а також допомагав з бігунами.

Про те, як Nvel Maskelin зламаний Марконі з його "захищеним" радіо читати під kata.

Більше століття тому, один з перших хакерів світу використовували код Морсе, щоб порушити публічну демонстрацію бездротового телеграфа Марконі.

Увечері 1903 р. зацарював в знаменитому лекційному театрі Королівського інституту Лондона. Перед натовпом фізика John Ambrose Fleming встановлює таємничий пристрій для демонстрації нового чудеса технології: бездротова система зв'язку для передачі повідомлень на довгих відстанях. Система була розроблена італійською радіо піонером Guglielmo Marconi. Мета полягала в тому, щоб показати вперше публічно, що повідомлення з кодом Морсе можна надсилати безпроводом на віддалені відстані. На відстані 300 миль Marconi готуються відправити сигнал до Лондона з гірської станції в Полдху, Cornwall, Великобританія.

Але перед демонстрацією вдалося розпочати, машина в аудиторії почала набирати повідомлення. Він використовується для того, щоб сказати одне слово і знову. А потім перетворилися в жартівливі вірші Маркони про витоки публіки. Їхня демонстрація була зламана, і це сто років до поточних неприємностей в Інтернеті. Хто зробив рубати в Королівському інституті? Як з'явилися нерозчинні повідомлення і чому?

У 1887 році, коли Генріх Герц зарекомендував існування електромагнітних хвиль, передбачених Джеймсом Клерком Максвеллом у 1865 році.
За розвантаженням конденсатора на дві окремі електроди, герц іонізував повітря між, створюючи іскру. Зрозуміло, ще один запалений між двома електродами протягом декількох метрів: електромагнітна хвиля від першого іскра створила електричний струм між другою парою електродів. Це були довгі і короткі лопці енергії - "Герц хвилі" - вони можуть транслюватися, щоб замінити точки і висип коду Морсе. Відбувся бездротова телеграфія, а компанія Марконі та її компанія. Марконі заявили, що його бездротові повідомлення можуть бути відправлені в приватній мережі. «Я можу налаштувати мої інструменти, щоб ніхто не не був інструментом, ніж аналогічно налаштований, він може перехопити мої повідомлення», Маркони похвалилися Лондонським Сент-Джейс Гаскетом у лютому 1903 року.

Скоро стало відомо, що вдень червня, речі в Королівському інституті для Марконів і Fleming не будуть плавно йти. У зв’язку з отриманням повідомлення про код Морсе з Марконі Кукурудзяні, тиша була згасана ритмічним шумом, що стикався з мідним проекційним ліхтарем, який був використаний для відображення слайдів оповіді. Щоб нетренувати слухачів, це було схоже на звук флікерингу. Але Артур Блок, помічник Fleming, швидко визнав звук набравши повідомлення в промокоді Morse. Хтось, блок вирішив, вистріляв потужні бездротові імпульси в театр, і вони були досить міцні, щоб заважати електричну дугу проектора розрядної лампи.

Декаферуючи повідомлення в своєму розумі, Блок зрозумілий, що він спілкувався один жарт слово, знову і знову, "несенс". Шукаючи найближчий принтер повідомлень Morse, він підтвердив цей hunch. Морсе потім отримав більш персональне повідомлення, що викликає Марконі: "Дуже був молодий друг Італії, який зробив публіку досить пишно." Про це заявив грубі епітети та пертинні лінії Шекспіра.

Прибули торрент-файли бойових дій, які закінчилися безпосередньо до сигналів Марконі з Полдху. Продовжити демонстрацію, але вона зазнала незламного пошкодження: якщо хтось змогла заважати бездротової частоти таким чином, система була очевидно далеко від того, як Маркони заявляли. Також можна оплатити приватні повідомлення.

Для Марконі, це було, щоб сказати принаймні, дуже наступна, але він не відповідав безпосередньо на образи в аудиторії. «Я не покажу систему тим, хто не довіряє свою роботу». Однак Фламінг надіслав лист про занурення до Лондонського часу. Він назвав рубати «холиганізм в науці» і « злочин проти традицій Королівського інституту». Він просить читачів допомогти йому знайти кульприту.

Не треба чекати довго. Через чотири дні, щасливий лист про рубати був надрукований в Times. Автор обгрунтував свої дії з точки зору виявлення зазорів безпеки, які він був відкритий для загального доброго. Автор: Neville Maskelin, 39-річний британський ілюзіоніст і винахідник. Маскелін прийшов з винахідливої сім'ї - його батько придумав замки, які відкриваються, якщо ви падаєте монету в них і використовували ці замки для оплачених унітазів, а його предків був відомий астроном (після нього названий кратер на місяці). Маскелін був самовідданий і був пристрасний до бездротової технології. Він використовує код Морсе, щоб таємно поговорити з помічником. Він розробив спосіб використання іскрового передавача для дистанційного знецінення пістолета. У 1900 році Мастельін відправив бездротові повідомлення між наземною станцією та повітряним повітряним повітряним судном 10 миль. Але, як автор Бездротова книга, Сангук Гонконг, правильно зазначив, що його амбіції були затримані патентами Маркони, і Мастельін загартував небезпеку на італійці. Але незабаром Мастельін дав можливість помстити.

Компанія «Телеграфія» стала найбільшою за технологією Marconi. Телеграфічні компанії володіють дорогими кабельними станціями на морі та на земельних ділянках та керованими парками суден з командами експертів, які викладають та підтримують підводні кабелі. Марконі, з бездротовою технологією, вкладено загрозу своєму кабельному гегемоні.

Східна телеграфська компанія подала зв'язки хабів Британської імперії на морській стороні поселення Портхкурно, захід від Cornwall, де підводні кабелі розтяглися в Індонезії, Індії, Африці, Південній Америці та Австралії. З 12 грудня 1901 р. в ТПП наказав Маскєлін для проведення розширених операцій з еспіонуванням.

Маскелін побудував 50-метровий радіобакон (решти якого все ще існують) на скелях на заході Порфкуренно, щоб побачити, якщо він міг пересихати повідомлення компанії Маркона, що веде мовлення в судах в рамках його високо успішної суднобудівної компанії. 7 листопада 1902 р. Маскелін радий повідомити про відсутність безпеки. Я отримав повідомлення Марконі від 25-ти аккумулятивного ланцюжка [понад повітря], встановленого на стійці риштування. Коли маяк нарешті перетворився, єдина проблема не була перехоплення, але як впоратися з незвичайно високою кількістю енергії. ?

Не варто бути таким простим. Marconi запатентував технологію налаштування бездротового передавача для трансляції в певну хвилю. Ця настройка Marconi Вона сказала, що гарантує конфіденційність каналів зв'язку. У будь-який час з'єднаний з радіостанцією знає, що це не вірно, але це не так зрозуміло. Мастельін зарекомендував це за допомогою широкосмугового ресивера, через який він міг гасити повітря.

Маскелін хотів привернути увагу до недоліків технології, а також показати, що можливе втручання з передачою. Тож він організував хак в Королівському інституті, встановивши простий морський передавач на своєму батькові, біля західного музичного залу.

Приблизні повідомлення, які він відправив, можуть легко перемішати з тими самими Марконами, які надсилаються з Cornwall, або він міг знищити обидва повідомлення, якщо вони були відправлені одночасно. Натомість вони звернули увагу на законний недолік у технології — і єдиним пошкодженням було зроблено его Марконі та Фламінга.

Фламінг продовжив тижнів занурення в папірцях, які зламали Маскелін, був ізольованим до науки. Maskelin відповів, що Fleming повинен зосередитися на фактах. "Я нагадую професора Фламінгу, що одяг не є аргументом", - відповів він.

У сучасних випадках багато хакерів закінчуються демонстрацією технологічних недоліків і бездіяльності в системах безпеки, таких як Maskelin. У невеликих хитрощах завжди є вигода.

Джерело: Науково-практична стаття.

П.С. Хто знає цікаві історії раніше «хаків» технічних систем (попередня пошта не повинна бути доторкнена), наприклад, провідний зв’язок – частка, я дуже вдячна.

Джерело: habrahabr.ru/post/236287/