Окулус VR

Компанія DIY hub вже має декілька публікацій про виробництво віртуальних окулярів реальності. Я приєднуюся до тебе.

Можливо, хтось прочитав своє повідомлення про електричний скелястий стілець. У статті я висловив бажання перетнути отриманий пристрій з віртуальними окулярами. Зовсім досить, не зупинився при виразному бажанні. Звичайно, я віддаю перевагу використовувати Окулус Ріфт, але це занадто великий удар до бюджету провінційного навантажувача, особливо удар не доставлений в Україну. Крім того, інформовані люди кажуть, що в нашому «мегаполісі» шукати цей чудовий пристрій без використання. Ну, я збираюся отримати класичний лофт чорного хліба, викрутка і нитка з коробки, і разом ми будемо дивитися на багато фотографій, які ви можете отримати з нього.

Перед вивченням теми, здавалося мені, що такий пристрій повинен мати складний, не псується в домашньому оптиці, але Google відключив ці побоювання. Виявляється, для того, щоб зіпсувати своє бачення, досить пара лінз з магазину канцелярських товарів. У цій реалізації використовуються біконвекс лінзи з зовнішнім діаметром 54 мм. Пакет продемонстрував збільшення 10х, ціна становить близько $ 1 за штуку.

Перша версія я буквально приклеїла близько половини року тому. Просто подивитися, чи можна побачити ефект стерео. Цей фреак виглядає так.

Ефект проявляється, але буквально в парі андроїдних демонстрацій, решта не дозволяла налаштовувати інтер'єр IPD, що важливо для екрану 7. Крім того, в моєму випадку не потрібно запустити програми на планшеті, але до потокових зображень з комп'ютера, яка працює електричний стілець. Я не в змозі зробити будь-який відчутний прогрес з цих питань, тому ультра-tech окуляри віртуальної реальності залишалися для пилу на шафі. Але після прочитання вищевказаних матеріалів з Хабра я вирішив почистити корпси трохи більше. Я любила ідею PlazmX для використання коробки інструментів в пристрої. Але я вирішив, що це було простіше і краще використовувати харчову ємність:
  • Варто світліше.
  • Діапазон контейнерів дуже великий, легше знайти відповідний розмір.
Я купив підходящу ємність, витрачаючи $ 1,5 на неї.

Після досвіду використання першого дизайну була тверда віра, що протирання обличчя до картонної цегли не дуже зручно, тому купила ці захисні окуляри в будівельному магазині за 1 долара (друга я не знаю, де я взяв їх). Я не схожа на зелені, але не менше, тому я їх вивчила.

Відтрахана отвір в келихах, контейнер і в усьому він може досягати. Склеїти snot, не спалюючи вміст, приклеїти лінзу на місце, і приклеїти всі структурні елементи разом.
Фотографи процесуДалі:
Я, ймовірно, додаючи занадто багато фотографій, але якщо фільм все ще використовується, не ходити відсутні.
Найуважніші читачі, ймовірно, помітили, що джерело матеріалу для самого першого дизайну була коробка з викрутки, з якою я пробурила отвори для лінз. Я вірю, що це знак. Залишилося побачити, що це означає.

Відстежуйте дівчину, ви зварите, як тримати руку на голові?
Уранно, але планшет від народження не працює акселерометр. Незважаючи на те, що програма автоповернення екрану, деякі (всі?) не бачать акселерометра. Я читаю десь, що східні друзі іноді кладуть щось, як ручка для повороту. Я не знаю, чому я не хочу копати. У зв'язку з цим, а також через те, що я вже стикався з FreeTrack, я використовував його. Також хороший бонус є те, що ця софтіна є рідною підтримкою в автомобільному тренажері.
FreeTrack визначає позицію голови на трьох точках. Для роботи потрібна веб-камера, спрямована на три контрастні маркери: наприклад, забивається на головні світлодіоди. Як більш гуманний варіант - до шапки. У нормальній (середній) положенні голови, маркери не повинні бути на одному вертикальному площині (в цьому місці в цій реалізації окулярів не вдалося). Як маркери краще використовувати світлодіоди, але можна також використовувати рефлектори з зовнішнім підсвічуванням. Я використовував інфрачервоні світлодіоди. Для забезпечення потужності світлодіодів необхідно змінити мікроелемент USB-OTG. Для цього ще два силові дроти були додатково вилучені з кабелю, до якого три світлодіоди послідовно з'єднуються через поточний лімітуючий опір. При цьому функціональність кабелю необхідно зберігати.
Ми також повинні змінити камеру, видаляючи фільтр IR. Після цього бажано використовувати видимий фільтр спектра на камері. У цій ємності відмінно працює повно освітлена кольорова плівка (з чорною і білою, що не має рисунку), якщо хтось ще запам'ятовує, що виглядає так.

Ще одна версія велосипеда була зібрана, але колеса були квадратними. Це не так добре, як це було з гори. Пристрій був зібраний, випробувано, але був важким, великим, некомфортно відкрився і я традиційно не здогадувався з фокусною довжиною. Головною причиною цих швів був невдалий вибір контейнера. Моя таблетка трохи асиметрична, через яку довелося взяти більший контейнер, а глибина контейнера раптом виявилася меншою, ніж необхідною, але це питання було частково вирішене за допомогою додаткової вставки (штака білого пластикової обрізки в конструкції). Також я викрутив головку трекер неправильно, розміщуючи всі світлодіоди на одній вертикальній площині.

Після декількох днів я вирішив змінити дизайн і купити інший контейнер, з комфортними засувками, трохи більш глибоким і більшим. Я купив його, і раптом я зрозумів, що це було набагато важче. В’язниця. Ще $2 було освічено. Ну, принаймні, я не встигли його копати.

Ви напевно думали, що так як я вже описав виробництво двох і пів точок, це все більше, я заспокоївся, і ви почнете читати коментарі? Не просте.

У наступному варіанті конструкції я вирішив повторити першу спробу і побудувати домашній випадок гофрокартону. Ви можете використовувати більш технологічний матеріал, але це не під рукою. Роль донора домовилися грати в цю коробку:

Вирізати, клею,

Я закручую гумку з шматка жерсті в руці:

Як ви знаєте, що має один маркер, ви можете пофарбувати все, крім самого маркера. І з двома маркерами можна пофарбувати все. Так, в основному, я мав можливість пофарбувати все на два шари, але я обмежую себе на деякі поверхні склянок.

Отримувати:

Замініть мутильовану ємність з свіжо зібраною картонною структурою. Зміна правильного розташування світлодіодів трекера.
Останній варіант так далеко:

Я, ймовірно, напишіть окрему статтю про програмне забезпечення. В принципі все працює, але кроковані. Навіть вже зробив відео, але необхідно закінчити праску до стану сане.

І якщо будь-які пори, щоб повторити його, я процитую попередження Меклона:
Єдине, що я хочу сказати тим, хто буде повторювати – домашній дуже відрізняється від точності виробництва заводу. Результатом помилок стане сильна спазм проживання і втоми з тривалим використанням.

Джерело: habrahabr.ru/post/233725/