Виброрезонансний синтез звуку

Ви коли-небудь дивилися, як звук впливає на речі в собі?
Що залежить взаємодія об'єктів?
Ви знаєте, як почуєте вашу музику?

Ці питання можуть здаватися дивним, але вони зайняті і продовжують займати незлічених думок. Природа вібрацій зацікавлених давніх філософів і є важливою для сучасних квантових фізиків, зацікавлених музикантів і науковців.

З метою розширення ідей синтезу звуку, а також підтримки практичного інтересу до примітивних звукових дизайнерів, я пропоную провести з вібраційним резонансним синтезом.

На відміну від класичного FM-синтезу, який використовує повторювані перетворення в його джерело, синтез вібрації використовує властивості коливального середовища в його основі, а також участь у його формуванні.

Для практики я хотів би запропонувати експеримент з VIBRASYNTH.8, на основі аудіовізуальної платформи ChaosVision.

Пропонується програма на основі 8 датчиків, які лінійно відповідають виділеній частині спектра звукового сигналу.

Генератори тональних зсувів імітують наслідки створення з тоновим зсувом, а схеми обов'язкових генераторів дозволяють генерувати покладання резонансних взаємодій, посипаючи хвилі в загальний час.

Якщо у вас є можливість звуку, я можу запропонувати прослуховування звукових експериментів я записав рік назад, створених під час розробки першої версії програми VS8. Ви також можете подивитися експериментальне відео.

Отже, щоб відкрити нові звукові пробіли, нам буде потрібно встановити демо версію ChaosVision 2. Після установки системи необхідно розпакувати архів з підроутином VS8 у своєму головному каталозі.

Почати програму і, пропустити вхід ключа, вибрати в списку ефектів VIBRASYNTH. У вікні візуалізатора натисніть перемикач синтезатора.

Якщо ви не почуєте роботу синтезера, і сама програма не реагує на звук, відтворена комп'ютером, то вам доведеться копати на налаштування джерел запису, звукової картки. До речі, характеристики звукової картки значно впливають на чутливість і функціональність синтезатора, але якщо ви серйозно зацікавлені в знайомстві з абстрактним звучанням VS8, рекомендуємо ознайомитися з загальними інструкціями для роботи з платформою.

Якщо після того, як синтезер відтворився у відповідь на звук, який відтворюється, то ми можемо приступати до опису принципу роботи інструментів управління.

Габаритний зображення

Аналізатор спектра у вікні керування програми виступає як джерело первинних резонаторів, резонансна частота якого знаходиться в межах виділеної області частотного спектра сигналу.

Цифрова матриця визначає гладкість зміщення, діапазон відхилення і обсяг генератора. параметр N розширює динаміку відхилення тону в аналогічному вигляді для збільшення чутливості датчика.

р.

Вікно регулювальної установки дозволяє регулювати параметри генераторів, містить регулятори загального регулювання timbre і кнопка перемикання декількох хвильових стяжок.

Незвичайна функціональність програми VS8 здатна генерувати насичені ультра-нижньочастотні шини, які забарвлюють тембрю з асиметричними коливаннями і компонентами носія.

Синтезер може імітувати різні природні шуми, тваринні звуки, не кажучи вже про можливість створення багатьох електронних звуків.

Не забудьте, що крім майстерності контролю синтезу, джерело сигналу, його динамічні та частотні характеристики грають велику роль!

Джерело: habrahabr.ru/post/235835/