У Росії закриті салони Samsung: другий ярус йде?

Минулого тижня інформація була опублікована про банкрутство (або, заява на таку) роздрібної компанії White Wind Digital, яка займає 16 місце у верхній частині російських продавців споживчої електроніки. Серед більш ніж п'ятдесят попитів на погашення заборгованості, Apple виходила особливо з бажанням повернути найбільш – 456.9 млн рублів (~12.3 млн. дол. США). На сьогоднішній день існує найсвіжіші джерела інформації, пов’язані з цим банкрутством. Моно-брендова мережа Samsung почала стрункими, розірвалися 35 магазинів. Чому? Відповідність проста - управління цими салонами просто займалася "Білий вітер". З початку року компанія Samsung припинила роботу близько 20% фірмових салонів по всій Росії.

Це не перший випадок «деактивації» салонів Samsung, раніше цього року до десяти магазинів (від 66 активних за часом) закритої групи винахідництва. У зв'язку з цим, Генеральний директор компанії Тихон Смиков називає, з одного боку, занадто швидке зростання роздрібної мережі Samsung в 2012 році. З іншого боку, є радикальна зміна структури смартфона та ринку планшетів, збільшення частки світових брендів та зменшення споживчого інтересу до продукції лідерів ринку, включаючи Samsung та Apple.

Те ж «Комерсант» з посиланням на певний співробітник «майорської роздрібної мережі» стверджує, що продаж Samsung Galaxy S5 майже вдвічі поступається флагманському попереднику. У принципі Samsung дуже очікуваний мегазаписи. Трохи анотації з Росії – в Україні практично спочатку діяло з абсолютно «безкоштовним» Samsung Galaxy Tab 3 8.0 додатково до придбання верхнього смартфона. Моя колега Олексійстар розповіла про це в квітні. аналог цієї пропозиції досягла Росії наприкінці липня, але з менш цікавими табличками. У магазинах Master PC продано 31,000 рублів парі Samsung Galaxy S5 і Galaxy Tab 3 7.0 Lite. Індивідуально, моделі вартістю майже 30,000 і 6000 рублів.

Новини, які з'явилися, є додатковим підтвердженням суворих реалій, які розвивалися на мобільний ринок протягом декількох місяців. Повідомляємо про те, що компанія «Олексістар» цитує свою частку на ринку з місцевими брендами A-brands досить втомилася, а мастодони ринку не можуть натиснути на дрібні, але наймнішими компаніями». Що йде, наприклад, LG для розробки смартфона для 100 bucks. Вона інвестує багато грошей в програмному забезпеченні, розробляючи унікальний дизайн, оберіть правильні матеріали справи, забезпечити відсутність серйозних плям навіть в першій прошивці. А потім виходить, що бюджет витрачається на дві третини, і цей пристрій доведеться поставити фрагаловий процесор, 3-дюймовий екран з низькою роздільною здатністю і 512 Мб оперативної пам'яті. аналог з російського бренду / китайського виробника буде мати щілини, і матеріали менш зносостійкі, і камера гірше, але дисплей 5-дюймовий і гігабайт оперативної пам'яті. В результаті покупці все частіше віддають перевагу «російській китайці».

В результаті, в травні, ABI Research оголосив прогноз, що за 2019 рік, на основі еталонних конструкцій розробників чіпсетів на основі двох третин смартфонів. 23 відсотків таких пристроїв будуть коштувати більше 200 $ в роздрібній торгівлі, інші дешевше. Але в той же час флагмани все ще залишаються в підошваній юрисдикції А-брендів, тут ніхто не має наміру надати шлам.

Неймовірно, що Samsung в кінцевому підсумку повторить долю Nokia, яка в 2012 році закрив всі свої магазини в Росії. Тим не менш, майбутнє Nokia навряд чи може бути прогнозовано. Що відбувається в рядку з результатами IDC в Росії за другий квартал, відправлення Samsung таблетки поодинці знизилися на 48,3%. Apple не далеко – 48,3% з знаком мінуса.

Згадуються визначні досягнення другого ярусу. П'ять тижнів тому опубліковано Svyaznoy звіт, в липні за шість тижнів вперше в Росії вітчизняний B-brand вперше відбувся в продажах і обходив A-brand в обличчя Samsung. За даними phablets, такий самий «Свяцний» оголосив за перше квартал 2014 року: тільки B-brands рахунок на 40% продажів.

Що про смартфони? Роль Б-брендів на ринку значно зросла, особливо в сегменті смартфонів варто до 5 тис. рублів. За результатами 3 місяців 2014 року цей сегмент вже зайнятий 42% ринку в фізичних умовах, що становить 20 процентних пунктів більше, ніж за аналогічний період минулого року. Кількість пристроїв B-brand в цій ціновій категорії становить близько 60% в одиниці і в грошових умовах. й

З curiosity я був не лази, але я виглядав на ньому з дуже банальним методом - як боротися з проявом інтересу до різних брендів? Дивитися на A-brands.

Картина ідентична, очевидне зниження майже точно з початку 2014 року з набагато раніше припущеннями. Тільки сезонний Новий рік/Різдвяний пік допоміг, що лише короткострокове поліпшення ситуації.

Що про B-brands? Експлуатація, Fly і Highscreen - тільки вгору, стабільне зростання з невеликим діапазоном коливань. Яндекс демонструє нерівність з статистикою продажів роздрібних мереж.

Цей результат не можна назвати спонтанним. Більш того, запит «Я буду купувати смартфон» тільки набирає популярність. Це, попит на ринку смартфонів постійно зростає.

І після цього стартового пункту, люди, які хочуть бачити, що пропонуються інші бренди. Ви думаєте, що ми повинні очікувати фундаментальних змін в тренді, що розвиваються в довгостроковій перспективі? Або ж будуть мастодони ринку смартфонів – А-бренди – здатні перетворювати приплив? Чи можна А-бренди починають знову отримувати частку ринку? Я. Ноп. Чи знаєте я? Тільки зареєстровані користувачі можуть брати участь у опитуванні. Приходьте, будь ласка, 2,674 проголосували. 478 р. Ви готові придбати смартфон B-brand? Чому? Якщо модель цікава. Немає, я завжди віддаю перевагу A-brands. Я хочу замовити оригінальну китайську. Ні, я все для Nokia 3310. Тільки зареєстровані користувачі можуть брати участь у опитуванні. Приходьте, будь ласка, 2 990 осіб проголосували. 405 затриманий. Який Б-бренд смартфонів ви довіряєте найбільше? Експлей Fly Highscreen iconBIT Just5 Keneksi Lexand Prestigio Ritmix teXet Wexler Тільки зареєстровані користувачі можуть брати участь у опитуванні. Приїжджайте, будь ласка, 1,782 осіб проголосували. 1,566 р.

Джерело: habrahabr.ru/company/smartgadget/blog/235557/