Ще одна «розумна» розетка своїми руками. Частина 1

Так, yeah, yeah. Більше Я знаю всіх хворих. Але я дуже хотів зробити себе, власний «розумний» вихід, з лотом і студентами. Будується (в будинку - прихована проводка). Контроль над інтернетом (локально) і Інтернетом (глобально). З отриманням поточного статусу (у майбутньому - з інформацією про споживання). З підключенням декількох точок в одному блоці (до чотирьох). При температурі, датчиках світла і наявності. З відеокамерою, після всього!

Перша частина – просто перевірте загальну продуктивність схеми. По суті – різновид аналога WeMo Switch, тільки побудована в стандартну розетку і тому не прив'язується до будь-якого конкретного дизайну (для в'язання в будь-який існуючий інтер'єр).

Що ви хочете? Хочу самостійно керувати кожним з чотирьох випусків (Я маю вдома в одному з кімнатних розеток, що поєднуються в блоках двох розподільчих модулів, близько один до одного, в двох стандартних пластикових розетках, відповідно). Всі блоки (світлення, фільтровий насос, підігрівач, компресор) акваріума з красивими брокадними кішками підключені до одного з цих агрегатів, тому ми керуємо ними. Сомик це, якщо що-небудь (картка для привернення уваги):

Отже, що ми хочемо?
1,1 км Отримати команди через Wi-Fi і видати відповідні сигнали керування для тісних контактів. Вам потрібен модуль контролера з WiFi. З У мене є наш ручник на AR9331 (великий фортепіано в кущах, так, власне, я хотів спробувати його в реальному житті), це буде таким контролером.

2. Реле на 16А 220В. Для того, щоб не турбувати - взяв готовий модуль від Амперки. У той же час є світлодіод, щоб вказати режим роботи розетки.

3. У Потужність цих двох модулів з напругою 5В. Розмонтований компактний блок живлення з USB-роз'ємом.

4. У Це 60мм глибоко.

5. Умань Актуально розетка (для експериментів вперше знайдена в сусідньому магазині обладнання):

6. Світлодіодний для позначення режиму роботи розетки (On/Off). Я знайшов зелений і червоний в нічний час. Спочатку я хотів використовувати зелену (як колір краще), але це не було досить яскравого, тому я закінчився за допомогою червоного.

Я з'ясував візерунок (примітив, так):

Складові:

Вирізати дроти, припалений:

412380 р.

Вимкніть шматки усадки труб, ізольовані модулі:

Покладіть все в розетці, з'єднавши кабель, з'єднавши його в гніздо. Поки вона занадто рано кинулася в стіні, нам потрібно натиснути на стіл.

Щоб зробити світлодіодні помітні краще, тонке покриття паяльника зробило невелике отвір в розетці.

Тестовий стенд готовий.

Програмне забезпечення для початкової простої перевірки приймали з посади В. Арімана.

Ну, потім. Все працює. Натиснувши реле, світлодіодні блінки, електрика подається в розетку. Перший крок робиться. Про годину і половину в цілому. Гроші:
1,1 км Контролер на AR9331 - Я навіть не знаю, як його оцінити. Нехай це буде 750p - за цією ціною ми будемо продавати його, коли ми робимо пакет.
2,2 км Модуль реле 290p.
3. У Постачання живлення - добре, нехай буде 200p (позаду в проходженні підземелля за такою ціною, шахта за пару років, що лежать навколо).
4. У Розетка 45п.
5. Умань Розетка 120р.

Разом: 1405p.

Тепер потрібно довести до розуму програмне забезпечення (перше - прошивка). Це наступна частина, якщо люди цікавляться. А потім я з'єднуюся датчики і ще три реле модулів для керування чотири випуски, не один.

P.S. Оператор працює, де він збирається? Але вам потрібно, якось вписати в інтер'єр, ще не придумати - як... І в плані програмного забезпечення необхідно дізнатися, як поводитися в Інтернет, і не тільки на місцеву область.

Джерело: habrahabr.ru/post/235479/