Музична візуалізація: від традиційних підходів до сучасних інтерфейсів

Передмова: Я раджу познайомитися з магістерською дисертацією на радіальній барабанній машині. Особливу увагу приділяють розділу по візуалізації ритму. Також перевірте дещо більш науковий огляд літератури з візуалізації та музичної освіти. У цій статті я шукаю значення відео ігор в музичній освіті.

Процес електронного письма та композиційної музики включає роботу не тільки аудиторської, але й візуальної органи. дисплей даних в аудіоредакторах, таких як Pro Tools і Ableton Live є чисто інформативним в природі – це хвилі, сітки і лінійні графіки. Деякі системи візуалізації є винятково декоративними, такими як iTunes, що створює психічеську графіку половини сімейства. Є також системи, які є щось між собою. Я бачу великий потенціал в таких графічних системах, я думаю, що вони можуть допомогти краще зрозуміти принцип музики і знайти нові оригінальні композиції. У цій статті я пропоную вам вибір найцікавіших систем візуалізації музики.

Західний музичний запис – традиційний багаторічний спосіб візуалізації музики. Це дуже струнка і стиснена система, прозора і символічна, крім того, легко опанувати. Програми, такі як Sibelius, можуть легко перевести нотацію музики в дані MIDI і знову повернутися.

Але Західна музика має ряд обмежень, особливо з точки зору сучасної музики. В роботі з мікротонами є незручне використання. Вона має обмежену здатність висловити виконання нюансів – в сто років джазу, нічого краще було придумано, щоб подивитися, ніж просто писати слово гойдалки вгорі за рахунком. Ключова система добре працює для основних ключів, але не так добре підходить для неповних ключів і при роботі з музичними режимами, і коли мова йде про сині, вона повністю без використання її.

Я хочу поділитися з вами ідеям, як музика може бути покращена в майбутньому. Це візуалізація соло Івана Колрана Йона Снідал на Miles Davis' All Blues (Я редагував його трохи, щоб зробити його легше бачити).

Візуалізація сандалу більш аналогова, ніж цифрова - вона відображає точну нюанси виступу Колтана, з ледь помітними відтінками кроку, термінів і динаміки.

Послідовники MIDI пропонують додаткові поліпшення за стандартним позначенням. Примітка спрощеного електронного послідовника музики з назвою iNudge. Спробуйте, це смішно.

Це те, що «Four In One» melody виглядає як в стандартному музичному режимі MIDI. Ректори показують не тільки які ноти грали і коли, але і їх точну тривалість. Червоні прямокутники темніють, що обсяг був вище, а рожеві прямокутники світліше – тихіше. Ви також можете прочитати обсяг на панелі нижче.

Система MIDI дуже функціональна і проста у використанні. Ви можете захопити свої рухи на клавіатурі, ви можете імпортувати бали, ви навіть маєте можливість намалювати ноти безпосередньо на екрані (улюблений спосіб).

MIDI-плеєр Музика Анімація машини має ряд чудових відео, які об'єднують візуальне представлення треку MIDI з аудіозаписами класичних творів. Тут, наприклад, неординарний токата і Фуга-мінор Баха.

Як здатність програмного забезпечення вилучити дані з сучасних аудіозаписів, безперервно покращуючи, ви можете запустити управління ними однаковою простотою, як MIDI. Це скріншот програми корекції тону Melodyne, який дуже схожий на Auto-tune.

Лінії демонструють вже сонячні ноти, а апельсинові краплі показують ноти, що співачка повинна взяти, згідно програми. Товщина краплі відображає рівень об'єму. Ви можете перетягнути краплі і перемішати лінії, як вам подобається відтворити пісню, щоб відповідати настрою. Melodyne може навіть розшифрувати і перезаписувати мелодію, грану у форматі музичного стенду та MIDI.

Висока і низька частота Прийнято, що вищі частоти повинні бути просторово відображені «вище», а менші частоти повинні відображатися «низько». Це здається дуже розумним, але насправді вони можуть бути відображені повністю довільно і навіть коррелат з фізичною виставою. На фортепіано високі ноти на правому і невисокому зліва. На гітарі «низький» E string фізично над «топом». Для духових інструментів, граючи нижні та верхні ноти, також не пов'язані з їх фізичними координати.

абсолютна висота тону виводиться поступово, але клас високої чіткості відображається в колі. Найповторисне уявлення про просторову організацію тону – спіраль.

Висока і низька - це не тільки фігурні визначення, які ми використовуємо для швидкого і повільного коливання. Як я сказав, що клас високої чіткості виражається кругом.

Але насправді коло замінює визначення «до/відки» з «розблокованою/знижньою» Існують інші способи фарбування тону. Ми інтуїтивно зрозуміло намагаємося змінити спосіб, який ми підіймаємо їх і уявляємо їх як ближче, так і далі. Ми також думаємо про створення більш високих тонів яскравіше і нижніх тонів темніше. Деякі з тих, хто грає на струнних музичних інструментах іноді спеціально налаштовують верхній рядок трохи вище, ніж потрібно, щоб створити ефект, відомий як "гойдалка".

Генеральна угода полягає в тому, щоб вивести час зліва направо в нотації. Але це не єдиний можливий напрямок. Я маю на увазі парадигму, який пропонується в ритмічних іграх, таких як танцювальна революція та гітара Герой. Ідеальна реалізація цієї концепції належить до гри, що називається FreQuency.

Гра навіть дозволяє створювати власні мікси.

Я хотів би бачити його в передовій виробничій середовищі.

Хвилі тону є синусоїдними (армонічними) коливаннями і ви можете візуалізувати їх таким чином:

Синуїдні коливання не особливо корисні для позначення. Але вони допоможуть вам науково зрозуміти, що відбувається, коли ви почуєте щось фізично. Це ще краще побачити її в анімації:

Погляньте на всі анімовані барабанні мембрани на Вікіпедії.

Аудіоредактори відображають музику як амплітуда хвильових вібрацій, використовуючи краплі, які стають ширшими, як звук отримає голосніше. Це весела драма, створена за допомогою редактора ReCycle. Сині краплі показують ударні удари. Інтенсивність крапель не містить великої інформації про музичні параметри, вона показує тривалість і обсяг. Але ReCycle був створений для імітації зразків барабана, для яких час і обсяг є єдиною важливою інформацією.

Це граф, який я хотів показати вам, як ви сприймаєте цей склад циклічно.

У своїй статті на конструкторі, Rob Walker розповідає про коливання хвиль як музичний еталон, який поступово замінює традиційні формати запису, які вже подали свою мету. Програвач на сайті SoundCloud використовує графіки хвилі очей, які допомагають слухачеві відстежувати розташування пісні, переглядаючи піки об'єму. SoundCloud має групу, що називається гарною хвилею.

Хмарна форма коливання тонусу, як правило, для переміщення від чистої функціональності до дизайну. Joshua Distler створив концепцію обкладинки альбому Bjork, де кожна пісня представлена як звукова хвиля.

Я завжди думав, що це буде чудово використовувати мережі для візуалізації теорії музики і навіть зробив кілька спроб. Ось порівняння кола півтонів і хінталового кола, яке для одного - ковтання.

Це акордова схема послідовності в пісні Джона Колране.

Нижче наведено структурну схему, яка показує алгоритм, який можна використовувати для визначення того, який настрій та тональності, який ви почуєте.

Це буде набагато крутіше, щоб мати більш абстрактні тривимірні інтерактивні візуалізації, які показують, як акорди, тони та мелодійні функції. Леонард Евлер продемонстрував шлях до картичної гармонії як простора гратиця у вигляді торусу, як показано в цій анімації. Червоні лінії позначають велику тертію, зелене вимовляють дрібні терті, а сині представляють хінтети.

Я маю амбіції в цій області, але я не маю навичок програмування, щоб реалізувати їх. В цьому напрямку використовуються інші. Дмитро Тимочко зробив шипшину, коли він опублікував свій перший музичний папір на його топологічних методах візуалізації тональної гармонії в науці. Я не можу повністю зрозуміти свої ідеї, але вони здаються до мене.

//player.vimeo.com/відео/20301089

Це ілюстрації Анірудді Патель з його статті «Лангуаж, музика, синтаксис і мозок». І знову я не знаю, що це все означає, але я планую дивитися в нього пізніше.

Інші аорти спробували використовувати колір для представлення гармонічної функції. Скрябін, наприклад, придумав «світню клавіатуру» для цього, хоча він ніколи не став популярним.

Написав пісню, мені подобається використовувати простий колірний код, щоб відрізняти його сегменти. Я використовую жовтий для введення і закінчення, синій для головної теми, зелений для хору і апельсина для інструментів і розбиття.

Едуард Туфте демонструє більш складні методи візуалізації структури пісні на своєму форумі:

Мартін Ватенбурзької форми Пісня проекту має відтворення в рамках одного музичного композиції. Побачимо, що вона з’явилася на нашому сайті.

І це візуалізація ватенберга для Єлизавета.

Далі я цитую захоплююче відео Niklas Roy, яке показує, як ви можете створити модну аудіо послідовність на барабанній машині за допомогою бінарного облікового запису.

//player.vimeo.com/відео/1639345

Чи не дана графічна кольорова система охолодження або інтерфейсу?

У візуальному комплексі є багато ідей, таких як.

Крім того, Джон Кловер розповів мені про цю посаду, яка виховує своє власне: «Успішна візуалізація музики та музики навчання». й

Я мав можливість грати деякі пісні Bjork з альбому Biophilia. Візуалізація деяких з них є дуже оригінальним і інтерактивним, деякі пісні візуалізуються просто цікавими, але традиційними, і візуалізація деяких є неприпустимою, але заслуговує уваги на творчість. У будь-якому випадку, це чудовий експеримент, який я думаю, буде впливати на принципи візуалізації музики.

Джерело: habrahabr.ru/company/audiomania/blog/235339/