Роль Ельона Муска в історії PayPal

Розмова в Кремнієвій долині:
- Я побудував бізнес з нуля своїми руками і продаю його за 50 млн. дол. у 3 роки.
до Не хвилюйтеся, не турбуючись, можливо, наступний проект буде успішним. й Для нас на Web-pay.ru проект про платіжні системи, дуже цікавий для перегляду розробки Elon Musk, який займається фантастичними проектами і особливо надихає, що все це пов'язано з ранньою успішністю Musk в галузі платіжних систем і інтернет-технологій. Це було те, що він мав пристрасть до всього життя - наука, інженерія і простір. У березні 1999 року заснував X.com, один з перших послуг з продажу послуг в Інтернеті, швидко ставши одним з провідних фінансових компаній в Інтернеті. У 2000 році X.com придбала конфіденційність і стала PayPal, міжнародний лідер з платіжних переказів. На PayPal він обіймав посаду президента і головного виробничого офіцера і був найбільшим акціонером, поки Ebay купив PayPal в 2002 році за 1,5 мільярдів доларів США. Перед тим як приєднатися до PayPal, Муску з'єднаної Zip2, компанія, яка побудувала програмне забезпечення для інтернет-послуг.

(доб. 3)

(Фото: Peter Thiel і Elon Musk)

1995 - Zip2Mask і його брат Кімбал заснував Zip2, компанія спеціалізується на програмному забезпеченні для новинних компаній.
«Я працюю з ранку до ночі. Проживав в одному складі, де він орендував офіс і зливається в замкових кімнатах місцевого стадіону. Але я врятував в оренду квартиру, а в перші два найскладніші роки тримала компанію. У 1999 році Zip2 було придбано Compaq за 307 млн. грн. Муск отримав 7% продажу ($ 22 млн). «After Compaq придбав мій мозковий кліщ, він об'єднав Altavista», - сказав Елон.

1998 р. – Конфінність розпочала роботу в грудні 1998 р. як криптографічна компанія для Пальми (криптографії є однією з навичок Макса Левчина). Max Levchin розробив додаток для шифрування. Використовується інфрачервоні балки для передачі ідентифікаційної інформації з одного пальмового пристрою на інший.

У 1999 році було створено програмне забезпечення для PalmPilot. Петро У другій рядці зліва в блакитну сорочку, за ним в келихах і білій футболці Макс Левчин

1999 – X.com У березні 1999 року Елон Муск співзасновник X.com

2000: X.com купує конфігурацію
У 2000 році було придбано конфліктність, одна з яких була названа PayPal. Обидві системи (X.com і PayPal) надають персональні електронні грошові перекази через електронну пошту.

(Фото: Peter Thiel і Elon Musk)

З березня по жовтень 2000 року Елон Муск обіймав посаду генерального директора PayPal. У жовтні Петро Тіель став генеральним директором.

2002 - Продаж eBay
У жовтні 2002 року PayPal придбав eBay за $1,5 млрд.

Кілька причин, чому Елон Муск повинен бути визнаний повноповненим співзасновником PayPal (без будь-яких недоліків ролей Макса Левчина і Петра Thiel):

1,1 км Як розповів Девід Сахс (Кієвий операційний директор PayPal, перед тим як було продано на eBay), він був Елон Муск, який придумав ідею механізму зростання «вірального».

2,2 км Бізнес-модель зарядки тільки великих продавців, не покупців або невеликих торговців, був розроблений Елоном Муским та іншими виконавчими особами X.com. За допомогою цієї моделі PayPal не втратить прибуток.

3. У З X.com з’явилася велика кількість цінних працівників.
Детальніше
  • Роелоф Ай Займався фінансовим управлінням та зовнішнім складом капіталу. Як CFO, він привів PayPal через дуже складну фазу публічних пропозицій. Зараз він працює на Sequoia. Він також є одним із засновників YouTube.
  • Amy Rowe Klement ran a група послуг в PayPal до 2006 року.
  • Julia Anderson Ankenbrandt і Sal Giambanco, як і раніше віце-президент з персоналу в PayPal. Вони зуміли створити команду з питань підтримки клієнтів і шахрайства з нуля. У своїй групі було сотні працівників літом 2000 року, коли Елон Муск був генеральним директором. Без них, PayPal буде нудьгувати в море онлайн шахрайських та юридичних осіб.
  • Sanjay Bhargava є екс-президентом CitiBank. Він розробив перший в світі дешевий спосіб ідентифікації банківських рахунків. Це був вирішальним фактором продовження роботи бізнес-моделі PayPal.
  • Єремі Стоппелман служив віце-президентом з дизайну в PayPal до літа 2003 року. У Гарвардській бізнес-школі та згодом став засновником Єльп.

4. У X.com (X) також мав більше співробітників, більше облікових записів користувачів і більше зростання, ніж Confinity (хоча було більше користувачів eBay).

5. Умань Елон Муск був генеральним директором та головою X/PayPal з січня 1999 року по жовтень 2000 року. У червні 2002 року було продано близько половини життя спільного підприємства. Муску також на борту директорів по всій території компанії. Елон перемагав спільну діяльність з квітня 2000 по жовтень 2000 або 7 місяців. Це був час, коли X.com/PayPal (він був названий X до 2001 року) став лідером в електронних розрахунків. Це полегшило модель зростання «віральної», розрахована бізнес-модель, зростання від 60 співробітників до декількох сотень, поява обслуговування клієнтів та антифраудного центру, підтримка дебітних карток, підтримка фонду грошових коштів, а також фундамент для світового обслуговування та прийняття різних валют.

6. Жнівень В кінці жовтня 2000 року компанія була в основному, що це сьогодні.

7. Про нас Коли PayPal було продано на eBay, Ельон Муск був найбільшим акціонером.

Elon Musk коментує, Варто сказати, що не існує суттєвої анонімності або конкурентоспроможності між мною і Пітером Thiel і Максом Левчином. The PayPal Wars, написаний рівним фольгом, Eric Jackson. Петро Поціновити книгу. Але в Петровському обороні, він абсолютно не хотів би, щоб книга була настільки страшною. Він особисто оприлюднив мене в будинку Девіда Сакса.

(зображення: 2002, Peter Thiel і Max Levchin секунд після торгівлі було завершено) Початкова ціна частки становить $13, кінцева ціна становить $20. PayPal провів початкову публічну пропозицію місяця і половину до продажу eBay

Що зараз? Муск продовжує думати “Про те, які проблеми світу і людства будуть вирішувати в майбутньому” і заснували SpaceX (2002), Tesla Motors (2003), SolarCity (2006).
І ви вирішили почати космічну компанію. Як ви навіть думаєте про це?
Елон Муск: Я запитав, що питання багато. Ви почуєте про хлопця, який зробив невелику ворожість на космічній технології? І почав він з великим фортуном. Я завжди кажу, що я хотів знайти найшвидший спосіб, щоб перетворити великий шлях в невеликий.

Я переконаний, що є великий полон між захоплюючою долею людства, оскільки він досліджує космос, зірки і планети, і доля людства, як вона вразить себе на Землі і поспішає до його неминучого атому.

Джерело: habrahabr.ru/company/web_pay_ru/blog/232005/