Intel випустила перший 8-ядерний процесор для ПК

Intel представила перший 8-ядерний процесор для настільних комп'ютерів. Новий Core i7-5960X Extreme Edition Chip (кодований Haswell-E) підтримує 16 ниток і пам'ять DDR4, що забезпечує найвищу продуктивність робочого столу. Про це повідомляє прес-реліз компанії.

через macdigger

«Ми раді представити наступну фазу концепції «десктоп-відновлення», яку ми проголосили раніше цього року», - зазначив Ліса Графф, віце-президент та головний виконавчий директор групи Intel Desktop Client Platform Group. Ця сім'я продуктів зосереджена в першу чергу на ентузіастів, які досягають максимальних результатів під час перекриття систем. Ми пропонуємо їм високу швидкість, ще більше ядер і можливості перезавантаження, що саме те, що вони дійсно потрібні. й

Нова лінійка Haswell-E включає три процесори. Модель флагмана 8-core Core i7-5960X з частотою 3 ГГц (3,5 ГГц в режимі Турбо). Існує кеш L2 з об'ємом 256 КБ, кеш L3 20 Мб (2.5 Мб за ядро), підтримуються 40 ліній PCI Express 3.0. Процесор виконаний на технології обробки 22 нм, має ТДП 140 Вт і обійдеться $999.

Можливі варіанти Core i7-5930K і Core i7-5820K 6-core. Перший має наступні характеристики: L3 кеш 15 Мб, 40 ліній PCI Express 3.0, частот 3.5/3.7 ГГц, вартість $583. Другі витрати $389 і пропонує кеш L3 від 15 MB, але лінії PCI Express 3.0 тут 28. За годинниковими частотами даного процесора є 3.3/3.6 ГГц.

У порівнянні з чіпсами Core i7-4960X, розробники обіцяють збільшити продуктивність 20% при роботі з відео 4K і 30% при роботі з графікою 3D. Плюс, це перша настільна платформа Intel з інтегрованою підтримкою інтерфейсу Thunderbolt 2.

«Нова платформа Intel зробила великий враження на мене», - сказав Келт Ревес, президент Falcon Northwest. Я ніколи не бачив так багато нових технологій в одному продукті. Антусясти будуть вражені можливостями, які дадуть їм пам'ять DDR4, 10 портів SATA (6 Gbps), 40 PCI Експрес канали і чіпси з 8 сердечниками.

Продається новий процесор Haswell-E.