Що слід будувати велосипед?

96115949

Я пішов на цю тему протягом двох років. Я не вірю, що це так довго, але це безглуздий. Можливо, Habr – це не найбільш підходяще місце для таких публікацій, далеко від ІТ, але я хочу, щоб ті, хто цікавиться темою, не повторювати мої помилки. А можливо, виходячи з мого досвіду, хтось, хто цікавиться, отримає щось краще, ніж мені. Я люблю. Тема електротранспорту дуже популярна серед ІТ-студентів, і з хорошої причини.

TL;DR - в два роки невелика команда 2 осіб (Я як "будівельник", так і мій московський друг, як головний конструктор) вдалося розробити каркас і механіку дорожнього електричного велосипеда, а також побудувати свій перший прототип. Насправді це прототип, так. Відео тестових поїздок в кінці статті.

Якщо Вас цікавить історія його створення, будь ласка, підпишіться на kata.

Початок. . .
Довгий тому, в далекій галактикі ... В цілому, це завжди важко для мене, щоб потрапити в щось велике, що я хотів би говорити про, але щоб він з ним. 3 роки тому моє життя приносило мене до досить визначної спільноти, де, з одного боку, були люди, які були сане і розумно, достатньо, щоб думати про глобальні зміни, а з іншого боку, як звичайно, дуже ледачий і довгий на підйомі. В цілому, все перетворилося в банальний факт – всі говорили, обговорювалися, вирішили, сперечалися, будували інтригу-шкідники-інвестиції, сварені, конденсовані, довели щось один одному, але нічого, абсолютно нічого не зробив нічого, щоб зробити ідеї глобальної зміни життя для кращого хоча б якось почав бути реалізований.

Але з іншого боку, є хороші люди в кожній спільноті з схожими інтересами. Це був там, що я зустрів мій поточний друг і, як це зараз буває, хобі-партнер. Визначено можливість швидко, поширені точки та великі, цікаві теми для обговорення. Моя друг, як мені, вже прийшла до висновку «правильна бездіяльність» всіх тих, хто навколо нього, і поступово, як мені, він почав процес відступу від активної участі в громаді. У будь-який час це було просто вчасно.

Одне з тих ночей тому я мав раптову ідею створити щось своїми руками, а не просто простий «зловживання», але чотириколісний, самознімний автомобіль. Такий блискавковий болт, від постійного мислення «Як довго ми сидимо?» миттєво переводить думки в канал «Дамн!» Це круто! Це те, що потрібно зробити! Не соромтесь другого! Швидко, книги про будівництво сьомих реплікій Colin Chapman були знайдені, придбана необхідна література, і я поїхав в довгу думку, як і що робити, де почати, який інструмент мені потрібно. До речі, це буде сказано, що в той час я мав кілька викруток і пальників з приладу. Всі З таким набором не схожий на автомобіль - два дроти в домашніх умовах, щоб скрутити жорсткий. І я не апаратний хлопець сам. Найпоширеніший погромист, Хабре краще відомий своєю дикою пристрастю для полотна і Javascript.

Звичайно, через кілька тижнів активного мислення, вибравши донор, проектування і реворкінг різних варіацій просторової рами, підвісні важелі, диспергування всіх систем, перепланування, читання смарт-книжок, консультування ніколи не в моєму житті, щоб зробити будівництво щось з себе (і я, чесно, тепер абсолютно підтримувати цю думку, але, з іншого боку, слава монстра, що 2 роки тому не було другого, хто міг би говорити) всі мої думки про те, що піти кудись, я почав точно передати мій друг, з яким ми, в той час, були на зв'язку майже кожен день. На жаль, у «Москва подруга» з’явилася весела подія. й

Зовсім досить, моя пропозиція, щоб зробити щось було зустрінеться з ентузіазмом, і ми перетворили наші голови і кинулися в дослідження.

2 роки до релізу Наша план була простою для того, щоб побудувати щось, яке може контролюватися особою і рухатися завдяки власній пропульсій системі. В той же час в нашій команді геки в офісі почали блукати той же настрій, користь практично всіх – або з автомобілями або мріяти про покупку. Я отримав свої руки на чудовому книжці «Будьмо власний спортивний автомобіль на бюджеті», тому Ром і І (м. Москва друг) обрали саме таку верстку, як основа: просторовий каркас на основі Лотоса Сьома дорога, електростанція з будь-якого донора, вишуканості та запуску. Але, незалежно від того, наскільки хороший наш план був, сувора реальність заклала свою лапу на всі наші зусилля щодня. Після того, як ми закінчили утворення кадру, підібрали правий донор, розраховані на мінімальні всі витрати, ми прийшли до висновку, що ми просто не тягнемо гроші, щоб побудувати такий серйозний блок. Це жарт, тільки шарнірні заголовки відповідної вартості міцності $ 30-40, і вони потрібні, виключаючи втрати, принаймні 8 штук.

Ще одна масивна проблема, яку ми зіткнулися як дві повнометражні, що ми маємо катастрофічну відсутність досвіду. Я знаю, чому молодим інженерам було відправлено в майстерню протягом декількох років, щоб працювати разом з майстрами, шукати машини і поглинати виробництво. Причиною цього є банальний недолік будь-яких навичок механічної та температурної обробки металів. Я помітив дуже довго, що в редакторі, дивлячись на заготовки, є майже не сенс складності, з якими ці частини будуть зроблені пізніше. Вся модель, здається, є типовим картоном, який може згинатися, як тільки вам подобається, так і кути, кажуть 15,28 градусів - легко! Як багато разів після того, як я половив себе мислення, що в зв'язку я не запитав мене дядько до станції, просто подивитися і спробувати. Не вистачить пальці і пальці.

ICE обслуговування був темним лісом для мене і ром. Ні, звичайно, ми швидко знайшли потрібну теорію та літературу, але не було нічого поїзда і подивимося на результати. У той же час було б виправдити, що придбання базових знань, предметна зона для кожного двигуна є окремою піснею, яка накопичилася протягом багатьох років, і ми не змогли це дозволити. Занадто гарячих голів і занадто молодих сердець, нам потрібні результати, і чим швидше!

Це один з перших зразків, які ми бажали.

Звісно, майже кожен день ми були в фазі активного пошуку. Страві голови вважаються навіть будь-яким екзотичним типом водневих клітин. І це було в цій точці, що один з моїх друзів кинув мене посилання не evtv.me. Електропривод мав ефект вибуху бомби в наших головах. Навіть без перерахування всіх своїх переваг ми були в першу чергу задоволені мінімальними необхідними частинами, мінімумом технічного обслуговування і можливістю прямого приводу, тобто прямим підключенням двигуна до задньої осі без коробки, тільки через редуктор. І це дійсно вражається як з нас. Не знаю, що після того, як ми зупинимося думати про ICE і заражаємо електричною хворобою для відпочинку нашого життя. Але це захворювання дійсно досить приємне.

Але проблема ціни і додана проблема з батареями не пішли в будь-яку точку. Ми все одно були дуже мало грошей і досвіду, що нам довелося зробити щось про це. Виявивши кілька калькуляторів для розрахунку тяги транспорту в мережі, ми швидко дізналися, що в залежності від ваги і перерізу транспорту, необхідної потужності і часу істотно різниться. І якось, чарівно, як Ром, і я прийшов до висновку, що це не було автомобільної рами або дорожніми, які ми повинні почати з. Ми вирішили зібрати зворотну потрійу. Вони покинули просторову раму, залишаючи плоску ферму, перші зразки вирішили протестувати зі звичайними oops гелевими батареями, швидко знайшли «підходить», так як вона здавалося нам, двигун 1250 Вт потужності з одним з корейських велосипедних наборів і розробили все це в одному дизайні.

На всіх підготовчих етапах, а за квітень минулого року ми допустили проект, який було близько 80% готових до необхідної бази будівництва. Він був просто невеликим.

Почати шоу На місяць вирушили в пошуку підходящого гаража. В результаті вони знайшли двоповерхову коробку для двох автомобілів, проте, без ремонту. Блідий пісок на підлозі, п'ятий. Проте ми не дуже затребувані і ми маємо достатньо. Я купив зварювальний апарат і порошок (пов'язаний) дроту до нього, а ще місяць або більше я копав в невеликий дизайн гаража, облаштування, складання всіляких столів, придбання необхідних інструментів і витратних матеріалів. В цілому, наш комплект, зібраний в даний момент, не так великий обсяг. Дриль, невелика болгарка, точилка, трубний різак, зварювальна машина, китайська «помиття» хобі машина і ручний інструмент. У той же час, один з моїх друзів дав мені свій старий диван з кріслом і кавовим столиком, щоб навіть маленька м'яка зона відпочинку з'явилася в гаражі. Що ж місяця я вивчав зварювання. Youtube є дуже великим для цього, тому багато освітніх матеріалів і людей, які готові поділитися своїми практиками на відео, я, ймовірно, не знайшов ніде ще. Я вже давно розповіли про те, що в основному ваша робоча підготовка і ваша труба просто виготовлена для одного, що або ви переглядаєте відео, або ви довгий і нудно шукаю беневого майстра, який готовий до мене, до тих пір, поки ви не дізнаєтесь щось, але я щітнув його. І він був невірним. На особистому прикладі я підтвердив себе, що можна приготувати трохи з відео-уроків.

По дорозі, Ром і я закінчив курс Mit 6.002 і став трохи більш заздрістю в питанні електричних ланцюгів і розрахунок навантаження всіх електричних загарбників. Сам по собі електричний ланцюг був простий - 8 батарей, підключених до 4s2p, 48V, 18Ah, 18kg одиницю ваги, все це подається до введення контролера, при виході - підключення до двигуна і прискорювача ручки. Сам двигун, контролер і все, що був прикріплений до нього - Корейський комплект для перетворення велосипеда в електричний велосипед (http://www.cyclone-tw.com/order-1chain.htm, в той час ми взяли найбільш потужні доступні - 1200W / 48V, тепер є версія на 1650W). Це тест-кейс. Починаючи з кінця червня, ми занурюємо себе в побудові каркасу, замовляючи деталі шишені (до речі, недорогий дорогий у порівнянні з ціною праски, потім), викладання всієї мудрості різання, зварювання, обробки сталі у всіх можливих і неможливих проявах, підготовка до себе непроваджених засобів і приладів (тих настільних комп'ютерів зі сталевими стільницями в гаражі зварені мною). Підійшов металевий з доставкою на одну з металевих резервуарів з доставкою життєрадісним водієм Ashot на затінених альтанки.

По закінченню будівництва вони прийшли до висновку, що порошковий дріт є найбільш повним, дорогим флізестером і глеєм, краще не варити нічого з ним, або якщо немає нічого взагалі (в полі біля берези від генератора). Місцеві дяки в гаражі купили заповнений вуглекислий бак і влаштовують, щоб взяти його на свій гараж. Про те, як мій друг і перетягував його на другий поверх - окрема пісня, яку нам довелося зробити цього року. Задоволення не найкращий. За досить довгий час він страждав з рульовим управлінням - це не вдалося точно розрізати і правильно, а потім зварити лебедя фистів і чекав майже місяць для консольних кущів на "фронтовому" мості. І після цього я шукав велосипедний магазин, де вони будуть спати. Але я все ще заслуговує на кілька поважних образів, коли циліндр потрапив в руки два відмінно вигнуті сталеві рукави з твердими «золотими» сталевими осями діаметром 15 мм.

По дорозі, я мав вирішити незначні конфлікти в домашніх умовах, я зумів дратувати дружину, бо я провів майже всі вихідні в гаражі. Тепер я щиро вдячний їй, що вона все ще добре переносить всі мої анетики і невагомо завершує свою відсутність з дому. Все виявилося досить щільно, і я більше не приділяв увагу мільярдам невеликих проблем. Якщо перед тим, як я думав, що приїхати на ринок в інший бік міста і купити деякі необхідні зміни - подвиг, тепер у мене є подорож практично в будь-який суботу. Постійно відсутні кріплення, болти, горіхи, невеликі листи заліза, брухт, дроту, дерева, труби, штанги, адаптери, кріплення ... Список йде і на. Як тільки ви починаєте робити щось - завжди, завжди трохи те, що ви не достатньо, і вам потрібно, щоб або зробити його, або залучити до досконалості і розтягувати проект "кращий час" протягом років і років.

р.

380862.

р.

3610Р. 4200Р.

Процес складання рами тріки, фотографії натискаються

Дизайн рульової рульової рульки в той час викликало мені найбільшу плутанність. Я точно вивчився, як приготувати, і процес складання шельмсмана був більш схожий на гельське борошно і занурення булька, щоб народити кошеня, але ми робили управління. З гальмами, було прийнято рішення не турбувати багато і парі Авід Соковита 5, осіданих на передніх колесах, встановлених безпосередньо на поворотних муках через зварені пластини, підвіска була відсутня як клас. Несучасний дизайн агрегату кріплень двигуна викликали мене просто моностройний шторм емоцій, після чого будь-яка помилка в проекті почалася сильно пов'язана з фразою «Четок моделюється, #%@!». Рішення про використання колеса BMX виявилася помилкою - момент двигуна з відношенням редуктора 7/9 зубів не було достатньо, щоб зробити динаміку руху принаймні прийнятною і ми не спали двигун, тому нам довелося змінити задні кущі від драйвера BMX до звичайної обгінної зчеплення (безкоштовно) для 24 зубів. Знявши момент таким чином, розглянемо його майже 3 рази, ми змогли досягти прийнятних результатів. Фінальний акорд був зварюванням підставки під стілець, встановлення крісла та кінцевого складання та з'єднання електричної схеми нашого апарату.

22 вересня після вечірньої спроби їздити, вони знайшли посилання на ланцюгову пропускання під навантаженням. На наступний день, вранці, я швидко змащувався з шматка сталевого кутового кріплення під натяжним ланцюгом, ми успішно зварили його і пішли на тест. І тепер тест досягнув успіху.

Вже кілька днів з ромою ми були просто евфоричними. Що ми обговорювали, переробляючи, переробляючи так довго, зануренням і зануренням, нарешті прийшли до життя! Це було просто неприпустимо. Наступного тижня я присвятив себе невеликим розробкам і катанням навколо дворів. Скаржені бабуся і мирно ходьба мами з ступінчастими опитуваннями про те, як потрапити на шкільний стадіон, або куди повертатися. Але це було дуже весело і незабутнім! Я не знаю, що це виглядає так... Примовірна радість створення, коли ви думаєте про настільки довго і що ви робили для того, щоб так довго почали працювати, гордість в роботі зроблено, нехай не дуже якісний, але міцний і весь, задоволення від простих поїздок, адреналін вибухів на спусках ... Уфф, щоб описати весь спектр емоцій можна нескінченно. Але це необхідно спробувати, не кажучи вже про те, що ви відчуваєте в цьому моменті.

517592

р.

Фінал ремесла. Фотографії натискаються.

Зроби себе! Зима приїжджає! Поступово, однак, ми повернулися до звичайної робочої доріжки і, в результаті, знайшли дуже великий набір проблем, які практично кладуть кінець для подальшого завершення цієї конкретної рами. Першим, і головне, є вага. Профільна труба 60х30х3 була не просто важкою - вона виявилася монстроном і клімсі, було дуже важко підняти каркас самостійно, а коли акумулятори додали - напишіть. Я навіть підняв мій трике за допомогою хвоста. Ми спробували компенсувати відсутність суспензії якомога простіше з подвійним шаром товстого рулону на сидіння в шкіряному корпусі, і це допомогло. Як мінімум п'ятий пункт і назад після поїздок не так багато ^_^ Добре, проблема в електростанції. Він був явно не достатній за такою вагою, двигун перегрівається і відключається кілька разів, відверто слабкий запас енергії і свинцеві батареї - все це було жахом і не дала поточного каркасу падіння надії на продовження бенкету.

Характеристики, які ми досягли:
Діапазон: 30-35км
Максимальна швидкість: 40км/час
Вага: > 60 кг

Загальний опис дизайну

подорожі

З цього моменту починається історія велосипеда на КВДВ. Один вечір, після чергового перепланування кадру і коли ми додали підвіску і активно шукали новий блок живлення, я поїхав через посилання на американські електричні велосипеди Stealth. «Рома, потерти її, у мене є ідея! Ми можемо зробити те ж саме велосипед за пару місяців! І я збираюся мати гарну подорож на ринку. Він повинен бути зроблено, для Божої Звісно, Роман, вже досить перетворився на трике і всмоктував минулі помилки, взяв свою ідею без ентузіазму і був взагалі проти нього, але я наполягав на власній і я досі вдалося переконувати його, щоб зробити ескізний проект для мене. І наша мета, в кінці, не тільки побудувати велосипед. Ми вирішили зібрати вело досить потужне, щоб не відчути дефектний при вході в гірку (трике з вагою водія) > 80 кг на гірку відмовилися йти, і я з мою вагою від 58 кг перетягни не дуже довго) і в той же час приготував для поїздок на відстані > 50 км.

До цієї точки я копав глибокий достатньо для читання нескінченно-сфера.com і вже точно знаю, що нам потрібно в плані силового навантаження. Незважаючи на ціну, ми оптимізували для рішення, яке в даний час є найпотужнішим для велосипедів. Ми вирішили побудувати наш велосипед уві сні головного моторного колеса Greyborg Cromotor, aka Hubzilla. Версія mk2, яка була на продаж в момент, була оголошена двигуном з максимальною постійною потужністю 6KW і піковою потужністю 10KW. Все правильно, для очей. Для більшої відстані ми вирішили спробувати китайські акумулятори NCR18650B, неприпустимо, я прийшов до надійного постачальника.

Ідея створення справедливості для трике було перенесено до кращого часу. Неопалений гараж не дозволяв нічого зробити всередині, просто найдикіший холод. Під час зими ми плануємо та фінансуємо.

Навколо зими, роми і я мав те, що ми думали, це блискуча ідея: що якщо ми взяли акумуляторні пачки і не просто замовили їх, але роздрукували їх самостійно? 3D принтери вже досить стабільні і поширені речі, надруковані ABS пластику досить міцні для рук. Що робити? Звичайно, хтось, хто нічого не помилився, але тепер я знаю напевно, що я зв'язаю РепРап тільки тому, що я вивчав їх дизайн своїми руками вгору і вниз. Але я не рекомендую, починаючи з принтерів з конкретною метою. Не працює. Так само, як я не зробив.

Придбаний комплект збірки з Blomker Industries і зібраний наш MendelMax досить акуратно з перших днів друку, ми зіткнулися з проблемами, які ми не змогли вирішити до теперішнього часу. Будь-яка велика заготовка спробувала дотримуватися по краях і зігнути в дугу. Наші заготовки були досить довго – 176 мм довжиною, і це була віра в «робочу зону», яка дасть нам вниз. Деталі занурення навіть при клеїті циліндриком безпосередньо до столу, на якому вони були надруковані. У той же час не дуже приємно, щоб витрачати кілька годин, щоб отримати шлюб в кінці не дуже приємно. Я отримав синдром відбитків і почав прокидатися 3-4 ранку, перевіряючи принтер і збираюся до місця. Всі вихідні пройшли перед цим поганим праскою надії, що ще одна зміна налаштувань допоможе щось, але всі мої сподівання та тактика рекомендовані в форумах просто не працювали. Принтер друкується зразки, які не можуть бути використані, і продовжували друкувати, повністю ігноруючи всі мої зусилля. По дорозі я зумів повністю протирати болт за допомогою нарізки в екструдері, відверті контакти кілька разів, витратив майже 2 кг пластику ABS, спіймане програмне забезпечення запалюється під...

до 1 2 3 4 5+

Габаритний зображення

MendelMax 1.5 в всю свою славу. Єдина погана річ в тому, що вона ніколи не була належним чином.

Один з цих щілин кладуть закінчення для подальших спроб використання принтера. Одну ніч, коли я втомився від очікування результату і пішов до місця, мій принтер перетворився на стіл, щоб нагріти заготовку. Пронтерлик впав в кору. Принтер сам припинив друк, але не відключав нагрівальні схеми. Вранці я сидів, щоб підрахувати втрати. Збитки були головними електронними засобами - один з крокових моторів, варених від температури, 2 контрольних ланцюгів вигортають, екструдер перетворився в розплавлений мес. Епік Fail коштує майже $900.

Залишки принтера пішли в шафу, але це не відмова від нас. У березні ми почали зібрати всі необхідні компоненти, в складі дизайну і загального розрахунку практично завершено. Ми змогли купити двигун, придбали всі необхідні акумулятори в двох партіях від 100 штук з різницею 2 місяців, чекав за прибуття контролера з США і в кінці серпня, нарешті, час зібрати весь комплект, який ми придбали. У той же місяць ми чекали на широку оболонку і каучук під нею з Німеччини, і близько тижня шукали майстри, які можуть правильно підштовхуватися двигуном на колесах. Більше десятків майстрів в різних магазинах просто відмовлялися, мотивуючи його що завгодно. Але я знайшов магазин, в якому вони допомогли мені, навіть якщо він коштує 3 рази більше звичайного, але я був готовий платити більше, поки мій колесо збито. З тих же майстрів він пізніше придбав всі частини для складання рульового і змонтованого переднього колеса.

Інша велосипедна складова (форк, амортизатор, гальма) були придбані через ринок підводного плавання x-bikers.ru. Проблеми з придбанням і отриманням не виникло в принципі, але це скоріше заслуга тих, хто продає.

В цілому все було в колекції і я почав витрачати більше вихідних в гаражі. Взявши весь потік (керувальне скло і рукав під підшипниками для кріплення ручок) позначений і вирізати всі сегменти під каркасом, зваривши його, приймали ручку ... І після зварювання я зрозумів, що двигун просто не підходить. Зробили помилку буквально на 5 мм, не враховуючи фланці під обгінним зчепленням і дисковим гальмом, і через це нам довелося перевтілювати колесо новим способом. Після обговорення проблеми з ромою я обережно вирізати труби, згинати кожен на 5 градусів і відварити те, що я ріжу, по дорозі додаючи два ребра жорсткості, що проходять через зварний шв. Кріплення відповідей для двигуна було вирішене тим самим згином листа товщиною 5 мм. У той же час я виїхав з газу, який уповільнив збірку близько тижня і після заправки був завершений.

р.

р.

Каркас і ручна збірка

Зробивши каркас і додавши кріпи для амортизатора амортизатора, було встановлено, що пружина 350х3.25 була слабкою, і чим більше було потрібно. Я поставив оголошення на той же x-bikers. Дуже дивна ситуація, але весна для велосипедних амортизаторів не знайдено на всіх українських циклазагінах. Є тільки амортизатори, які вже завершуються пружинами, які при наявності амортики на руках не підходять мені взагалі. На чайнику було замовлено підходящу пружину (ланцюжок з ім'ям ланцюжок.com). Але праве джерело, завдяки добрим людям з форуму, було знайдено близько місяця після того, як я кинув повідомлення про продаж і обмін пружинами. Я поставив її.

За численними порадами друзів і знайомих, які оцінювали кадр, він зробив додаткові шарфи в з'єднаннях труб для збільшення міцності, притискаючи підшипники в монтаж люка і отримав свою вісь від перетворювача, який потім довелося привозити з файлом і 1000 наждачним папером, так як вона просто не хочу вводити несучу збірку, як я планував. Це була невелика матерія - зібрати і закріпити акумулятори. Для цього я підготував невеликий ручний зварювальний апарат для зварювання плям на змінному струмі, успішно протестував його і зварив всі акумулятори в блоки 14 штук.

По дорозі я купив зарядний пристрій для всіх параметрів для моїх потреб в одному з хобі магазинів - Hyperion 720 Super DUO3, а також пішов до дочки Запорізького заводу радіоелектронних приладів і взяв тестовий зразок лабораторії BP 30V / 40A з них. Після того, як я зрозумів, що таке потужне джерело живлення було придбано, але під час покупки я ще сильно сумнівився. Як показали перший заряд, загальний струм заряду 32 амперів не жарт.

Американські продавці деталей та комплектуючих заслуговують окремий знак. Я ніколи не отримав такий детальний опис того, що я буду отримувати, з усіма можливими і неможливими схемами і описами, десь раніше. Крім того, коли я наказав контролеру - продавець перед відправкою знімається невелике відео з тестуванням мого контролера, кладе його на трубу і відправив мене як підтвердження ефективності. Я дивився на цьому рівні сервісу, щоб сказати принаймні. При отриманні контролера перевіряється серіали з відео - все збігається. І, найголовніше, хлопці, які продаються за бампою, дуже відповідальні і готові допомогти з проблемами, які виникають під час налаштування і запуску процесу.

У процесі складання ще одна неприємна новина чекала мене. Ні, не два новини. Перший, не сумний, але досить неприємний - нікельна ширина стрічки 5 мм була занадто вузька і тонка, так як перехідне рішення, я вирішив закінчити товстий провідник під високим струмом, що давало піднятися на наступну проблему - батареї просто не вписувалися в форму, приготовану для них. Так, форми я ріжу в одному з київських рекламних агентств з прозорого ABS пластику, потім клеїли і отримали досить сильний дизайн. Всі блоки повинні бути відокремлені товщиною 5 мм - вони повинні бути заморожені в 3 мм для того, щоб провідники були вільно розміщені і все ще дають можливість зібрати весь з'єднання.

Друга новина ми дізналися після збору всієї структури в умовах бойових дій. Я збираюся зробити трохи зауваження про те, як ми отримали до батарей NCR18650B. Для того, щоб не заплутатися і мити місце після перших випробувань, ром і я вирішив почати використовувати двигун в найбільш ніжному режимі - 48 volts. При цьому, згідно з паспортом, двигун споживає до 40А на плоскій поверхні і до 60А на 10% підйом. Тобто, виходить, через кожну з 14 блоків необхідно пройти максимальний струм до 60А, який перекладається в одну клітинку - 4.28А. Максимально допустимий струм споживання для NCR18650B становить 2С, тобто до 7,5 ампер. У нас було менше, що було захоплення, оскільки акумулятори не пройшли суттєвої деградації під час роботи. Але головним Амбаушом було те, що кожен з клітин мав власний контур захисту, що обмежує струм через елемент до 1.5A. Після перших випробувань, мій друг Діма і I, з яким ми часто вішали в гаражі, і хто допоміг мені настоювати з усіма моїми хобі, відчував чіткий запах пекти електроніки, після чого всі блоки повинні пройти через і видалити цей захист від кожного елемента. До речі, на деяких клітинах, опалювальні схеми просто закрити ланцюг, висаджуючи акумулятор практично на нуль. Замінити їх з “репак” з 10 клітин, додатково придбаних в резерві.

У той же час я знайшов український продавець нікелю, який я захотівся. Так само наступного дня після замовлення я впав кілограм стрічки 175х0.1, що було досить повністю покрити весь пакет акумулятора і залишила мову для підключення до сусідніх батарей. Взагалі, що я збираю цю сполуку, викинувши шви і просто склеюючи всю пластикову коробку з цианоакриловим.

Фінал Cut

Етапи фінальної збірки

Перші тести пройшли лише кілька днів тому. Так само під час фінальної збірки, друзі прийшли до мого гаража, щоб пройти через одну з них з РС, і в той же час дивись, що я зробив.

Версія 0.12 alpha пішов, і пішов дуже весело. Як я чекав. Не так швидко, як мотоцикл, але для тренувань і початкових випробувань, це просто ідеальний. Ми досягаємо року з моменту запуску попереднього прототипу. За кілька місяців, але це не важливо. Головне, що ми зробили все краще, наші велосипеди пішли на власній і після тестування і бігу по гаражах всю неділю я прогулявся щасливим, як слон після гарної миття і полірування.

Електричний транспорт може бути вбудованим, перевіреним і виглядати в майбутньому.

Приклади TTX, які ми зараз маємо на руці:
Вага: близько 50 кг (важка вага – 14 кг, вага акумулятора – 12 кг)
Діапазон: 80-100km (приблизно 45Ah з відновленням)
Макс. швидкість: до 50 км / год на плоскій поверхні
Підвісний інсульт - 160 мм на задній, 120 мм на передній

Фінансові витрати:
Акумулятори: 200 NCR18650B, близько $1,700 з двома відправленнями з Китаю
Двигун: Сірборг Cromotor Mk2, $565
Контролер: LYEN 18Fet, він купив поїзд для програматора і акселерометра - $ 265
Форк: 2009 RockShox Argyle 302, новий, $ 280
Амортизатор зуба: Fox Van R, використовується $130
Гальма: Avid Elixir 5R, передній + задній набір з роторами, $180
Заднє колесо: замовлення на замовлення-цикли.de, замість $200 спиці
Передній круг: $80
Рульове обладнання: до 60 $
Рамка "Суреції": до 50 $
Комплектуючі: $120
Аналіз циклу: $ 170
Зарядний пристрій: $375
BP для зарядного пристрою: $ 300

Я нічого не здавалася.

Остаточна вартість з'явилася, щоб покласти його злегка, небо-високий. Краще не показати чоловіка ноткою. І все це тому, що ми спробували взяти краще того, що було доступно і не зупинилися на півзаході. Є багато способів зробити велосипед дешевше і більш практичним, але для цього вам доведеться регулювати TTX - зменшити діапазон, регулювати потужність. В цілому, щоб відійти від оригінальної ідеї «ультра-дистантний велосипед». І це, один спосіб або інший, буде потрібно зробити, так як з такою вартістю деяких планів, ви навіть не повинні стояти.

Плани Авід читача вже встигнути подивитися в теги посту і побачити Відкритий джерело.

І з хорошої причини. Вже давно ми прийшли до висновку, що все ще варто продовжувати курс відкритості та вільного розподілу.

Таким чином, після завершення, так званий "передпродакшн" зразок залишає наші пеати - ми опублікувати всі малюнки, розрахунки, схеми складання, плани на наші зварювальні ковзання та всю карту процесів на github за ліцензією MIT. Все це буде рясно ароматизовано нашими порадами і зауваженнями, тому я думаю, що збирання репліки такого велосипеда в гаражі на коліні не буде проблемою.

На даний момент наша невелика команда тестує що відбулося. Я повинен отримати на плоску поверхню і перевірити дані діапазону, встановити цикл аналітика, вставити ярмарок з скловолокна і захистити велосипед від дощу. Плани трохи далі - збірка нової рами, передача акумуляторів нижче, підготовка до зварювального зварювання, заміна акумуляторів, збільшення напруги і зміни основних компонентів. На дуже не менше я хочу поставити на фантазію двокореневе виделку. Це не добре без неї.

І так, я не можу оцінити те, що ми досягали. На сьогоднішній день ми дуже дорогі іграшки, які потребують вишуканого повітря. Але ми маємо щось, щоб побудувати, і це робить мене дуже щасливими.

Якщо ви прочитали ці лінії, дякую вам. Лист вийшов вражаючим, так. Але я хотів би поділитися моїм радістьм з геками, які я насолоджуюсь читанням кожного дня. Ще раз, величезне спасибі своєму партнеру Ромка, хоча ви погані, але дуже класні, і дружині Леночка за її титанічне терпіння.

Зареєструватися!

Джерело: habrahabr.ru/post/192218/