Що відбувається, якщо я перестаю працювати на дев'ять ранку?

Питання може бути розширено: що відбувається, якщо я зупинюся працювати або працювати з 18:00 до 5:00, а вихідні вівторок, середа і четверга?

Я щаслива!

Про те, як будується графік роботи та графік роботи партнерів та співробітників. Партнери включають людей, які працюють з командою, але не є частиною постійної команди – дизайнерів, програмістів, системних адміністраторів.

Ця стаття не повинна прочитати люди, які сниться працювати 4 години на тиждень і зробити мільйони. Про це написано інші статті та інші книги. Також стаття буде безтурботною для людей, професії яких пов'язана з строгим графіком: металурги, лікарі, кухарі та ін.

Почнемо з цукерок. Коли люди просять мене, що місто я від, я отримую за кілька секунд. Якщо я запитав, що місто я народився і піднявся, я відповідав без загиблості. Це те, що в різні часи я жив у різних містах, тепер це Челябінськ, перед тим як був Єкатерібург, Уфа, Тюмень, Перм, хочу піти в Казань, Калінінград. Я збираюся побачити, як багато міст, які я був над роками.

Так, я 36 років, Я займався невеликою організацією 15-20 осіб, жити постійно десь в Росії, я не плануєю йти в інші країни.

В середньому я працюю 11 годин на добу без почуття втоми. У мене є велика сім'я: дружина, дочка і кішка, які не скаржаться про відсутність уваги. Я ніколи не мав відпочинку в традиційному розумінні слова. І, ви знаєте, що я щасливий, Я роблю те, що я люблю, я оточує професіоналами і хочу, щоб він не закінчувався.

реальність Графік роботи:
Випікайте на 6 ранку, запустіть 1,5-2 години в сосновому лісі.
У 8:30 я покажу в офісі.
У 17:20 я закрию офіс і піти додому.
До 19:30 маленький відпочинок і спілкування з сім'єю
До 23:00 роботи, після спілкування з сім'єю, початок сну

Графік приблизний, може істотно відрізнятися, але я намагаюся приклеїти до неї. Субота і неділя безкоштовні з будь-якого графіка, але один з традиційних вихідних присвячений роботі та підготовці до нового тижня.

У той же час я не можу піти працювати на всіх, я можу приїхати на вечерю, я можу піти жити в іншому місті і працювати дистанційно звідти і офісні роботи, нічого не ламається, люди не ходять. Два офіси, одна велика в Челябінську і одна менша в Єкатерінбурзі.

Іноді я піду до офісу, щоб спілкуватися з людьми, так, так, у мене є дні, коли я можу розбити працівників, оптимізувати споживання енергії або поліпшити свої навички та перспективи.

У вівторок, в 11:00, пообідати в ресторан і поїхати в офіс.

Моя робота - організація освітніх заходів. Що два тижні я організував захід в трьох містах, з 15 до 100 учасників, які відвідують кожну акцію. Я не лектора!

Процес організації включає:
1,1 км оформлення учасників заходу;
2,2 км Робота з викладачами (пошук, координація мовних програм тощо);
3. У Підготовка бухгалтерських документів;
4. У Підготовка ручок;
5. Умань Робота з конференц-залами та ресторанами.

В цілому, моя команда і я запустив той самий проект з нуля кожні два тижні. І ми успішно збираємося робити це. Насправді, ми маємо багато етапів, як підготовчі, так і поточні, про які зараз немає сенсу говорити.

Крім того, ми розробляємо, розробляємо та підтримуємо професійний веб-ресурс.

Я не буду говорити про етапи роботи, цілі, завдання, контрольні точки та ін., Я буду говорити про людей і для кого графік роботи зручний, комфортний і ефективний.

Я розділив графік роботи на два види:
1. Традиційний. П'ять днів на тиждень робочі дні і два дні З 9:00 до 17:00 (у моїй версії).
2. Альтернатива. Це відсутність графіка роботи та постійне місце роботи.
У своїй організації будь-який працівник має право вибрати будь-який з можливих графіків роботи. Тільки людина, яка має психологічно вирощений за межами сфери студента, може отримати дозвіл на нього.

Уміння бути відповідальним за результат, не за появу процесу, що відрізняє психологічно дорослого від «школа».
Я розповім про своїх продавців. На теплий день в Єкатерінбурзі я отримав тривожний лист від продавця (по суті, старша група).
Ми вирішили повітати в офіс, в якому ми сидимо, так як Маша виводиться з коридору, закриваємо двері. Головний бухгалтер з якоїсь причини прийшов і відкрив його, мовчно. Що таке проблема, якщо ми закриваємо двері? Чи потрібен дозвіл на запит?
Ретреат. Двері – Продажі та бухгалтери сидять поруч один з одним в суміжних приміщеннях і відокремлюються одними дверима.

Головний бухгалтер не написав мені нічого подібного. Так я вирішив попросити її що сталося і чому вона відкрила двері. Як виявилося, продавці вирішили подарувати собі трохи відпочивати (в п'ятницю) і поговорити про неї про жінок. Головний бухгалтер вважав, що з продажулюди працюють на строгому графіку, час витрачаються на роботу і ресурси організації повинні бути витрачені на досягнення результату їх роботи, тобто з продажу послуг.

Зараз дивляться на ситуацію. Головний бухгалтер орієнтований на результат, і продавці затримку часу.

Головний бухгалтер може працювати будь-яким графіком, не може з'явитися в офісі протягом тижнів і працювати віддалено від дому. Але це не буває, якщо людина має потребу, що він залишає, не запитуючи, коли він потребує і за скільки. Але для більшості часу він на роботі. У будь-якому випадку, він і я знаю, що мета буде досягнута і виконана в потрібний час. Я тільки потрібно правильно встановити ціль і бажаний результат, коли і як людина зробить це неважливо.

Продавці ніколи не зможуть працювати на безкоштовному графіку. Не бо вони мають конкретну роботу, ні. Вони психологічно на рівні «школа», сприймають завдання та завдання, як: навчати Go. Я! Дзвіночок, ми можемо піти додому. Повернутися до школи завтра.

Так, потрібно перебудувати і пояснювати, і навчати, але час не завжди достатньо, тому при цьому відділ продажу працює на класичному варіанті.

Після прибуття в офіс, бесіда проходила з відділом продажу в понеділок. Про це заявив представник відділу, що ще одна вища група:
- Ми закриваємо двері, тому що... (повторний лист), чому не довіряють нам? Подаруйте нам безкоштовний графік. Ми показуємо результат – продажі йдуть, все добре.
- Я думаю, що це час для вас, щоб бути вільним, і я не хочу турбуватися про контроль вашої продуктивності. Я, ви працюєте, відмінно. Але ми розглянемо бендикти, які ви контролюєте щодня. Тут ви Маша, у п'ятницю, була розмова протягом 2 годин, і всі попередні дні не менше 3 годин. Кожен ще має годину менше розмови. Чому це сталося, що сталося?
- П'ятниця і ми вирішили відпочити. Садові шахти, очі вниз.
- Я погоджуюсь, чат, сміятися, відволікаємось, ми не працюємо. Я люблю поговорити з вами, але ніколи не перед тим, як наш час індикатор знизився так багато. Якщо ви хочете самостійності та відсутності контролю, ви повинні бути відповідальними за результат. Я готовий дати вільний графік, але що відбувається, якщо результат не досягається? Що таке покарання? Я не буду платити вам бонус, або можливо, є деякі інші пропозиції?
Відповідна тиша на складі продавців і відповідь: Ми думаємо.

Ця розмова ніколи не була знову. Люди, і це жінки до 40 років і багато хто має свої діти і не малий, все одно психологічно не вирощують за межі «школа».

Багато роботодавців мають ілюзію, що якщо я працюю важко і ефективно, мої співробітники бачать, як я працюю і скорочувати або пізніше працювати так само. Це не випадок, якщо Ваш персонал складається з «школьних дітей». й

Якщо ви використовуєте гроші як мотиватор, він не працює. «Шкільний хлопчик» не потребує грошей, він дається батькам, у моєму випадку до батьків додається чоловік. І навіть якщо вони не пускають вас, то вони звикли вас не працювати добре або погодні бути поганими або мати головний біль, є 1001 причини.

Моя порада: Якщо ви є роботодавцем, не дивитесь на «школярські діти» і ваш бізнес буде успішним, але команда, яка є співвідношеною і ефективною.
Якщо ви є працівником, вирости з школи і стати дорослим, який відповідає за результат своєї роботи. Отримувачі оцінять вас і ваша кар'єра підніме догори. Причина в першу чергу в собі!

Я дуже комфортна робота з людьми навколо мене. Це люди, які працюють на безкоштовному графіку та штаті на класичному графіку. Але звичайно, з першим все набагато простіше, очищувача і зручніше. І я ціную їх більше і страх втратити їх, на відміну від других, які можна замінити на тиждень.

Запитайте про те, що потрібно знати про мотивацію, налаштування завдань, роботи з дистанційним персоналом.

Джерело: habrahabr.ru/post/233989/