Як створити якісний дизайн на обмеженому бюджеті?

Нерідко при обговоренні завдання з замовником, з'ясувавши вартість проекту, клієнт зникне, так як він мав абсолютно різні очікування. Клієнт шукає іншого дизайнера, знаходить, отримує страшний результат від нього, всі втратили. Цікава ситуація?

Хочу розповісти про те, як можна зробити якісний дизайн на обмеженому бюджеті.

Приклад. Замовник має бюджет на 100 тис. за дизайн сайту і він потребує супер крутого дизайнера, який погодився зробити дизайн в рамках цього бюджету. Повідомляємо, що замовник пощастив, і він знайшов професійного дизайнера, який оцінив роботу на 200 тис. рублів. Два сценарії: перше, щоб зменшити ціну, другий – знайти інший дизайнер.

Що думають клієнт? Я не люблю цей дизайнер, бо він дорогий, і я не буду платити стільки. Якщо ви платите йому менше, він буде працювати погано або якось. Що відбувається далі? Замовник вибирає з решти кандидатів і порівнює їх один з одним за критерієм цінової якості. І оберіть в своєму бюджеті, «припустимо» якість. Клієнт задоволений, вважає, що він зберіг гроші, робота кип'ятіння, але результат не щасливий.

Час оформлення закінчується, потрібно побудувати і програмувати, в результаті беремо варіант, так як на самому початку «прийнятної» якості, просто почати. Збитки очевидні: час пішов, гроші витрачаються, немає результату. Пошук нового дизайнера починається, але з того ж підходу до пошуку. Історія повторює себе.

Як працює професіонал?
В рамках бюджету клієнта, але з однаковою якістю. Ви можете пожертвувати деякі чіпси, видалити щось або відкласти його на наступну ітерацію, але якість залишається однаковою. Професіонал не може нічого робити. Тому не вигідно працювати погано, результат соромно поставити в портфоліо, репутація зіпсована, а замовник змушений переоцінювати все.

Знімок фільму «Професіонал» режисер Джорджса Лаутнер з Жан-Паул Белмондо в ролі назви.

Якщо ви платите менше, дизайнер працюватиме якось – це невідповідність. Реальність полягає в тому, що якщо людина не знає, як зробити щось або щось, то скільки ви не платите його, він не буде краще, просто тому що він не дізнався. Професіонал, якщо він взяв проект, не буде обдурити, незалежно від розміру бюджету, як репутація коштує дорожче.

Проект. Замовник. Бюджет.
У моїй роботі я використовую принцип, що з'являвся Яном Френком. Принцип простий і ефективний, він допомагає зробити правильний вибір: «Зайняти або не приймати замовлення?». Прийміть, коли дві з трьох складових позитивно, наприклад: « Цікавий проект, хороший бюджет, але клієнт нудний.» І так в різних поєднаннях - цікавий проект, адекватний клієнт, але поганий бюджет. І не приймати, коли дві з трьох компонентів негативні. Наприклад, бюджет не може компенсувати неадекватний клієнт і ідіотичний проект.

Коли дизайнер не хоче чекати, це просто початок переговорів. Більшість клієнтів беруть участь у фінальній відповіді та залишають. Знайдіть інший дизайнер, він легко погоджується з усіма вашими умовами, каже так, що це результат, результат, результат, результат, результат. Це ціна швидко так. Не залиште. Тримайте переговори. Якщо вам подобається робота дизайнера, його підхід і ставлення, чому якість жертв і погляд на інший дизайнер?

Висновки. Професіонал готовий працювати на обмеженому бюджеті, в той час як якість залишається незмінною. Проект повинен бути цікавим, і клієнт адекватний.

Джерело: habrahabr.ru/post/233803/