План Google для зйомки місяця

За словами Google, що три тижні тому оголосила про початок проекту «Moon Shot», вже пройшли деякі авторитетні видання. Але я ще не маю авторитетного видання, тому я можу дозволити собі коментувати новини з значною затримкою. Причиною цього коментара є те, що я не бачив в будь-якому виданні, що здається мені, щоб бути найважливішим в цій історії.

Почнемо на повторення новин, адже ви ще не чули. Google запустив «найбільш амбітний і складний науковий проект». Проект – вивчити 175 здорових людей і, на основі цього дослідження, встановити «високий рівень людини» (що б це означає). Я. Google хоче дізнатися, що має виглядати здорова людина, що має бути «нормальна». Я розумію, що всі звуки дуже вагові. Необхідно формувати деякі безглузді цілі. Але я не маю цього, тому що Google не надає нічого подібного.

Після того, як Google оголосила, що це було зроблено, щоб зробити людства щасливою, наукову спільноту переоцінили. Крайг Вентер, який збирається послідовно 1,000,000 геномів (не тільки людина, але і бактерії, які живуть у людини), практично називаються дітьми Googlers, кажучи, що вони брали участь у "чисному крокі, набагато менше, ніж що ми робимо."

І МІТ Технології Огляд не схожий на порівняння проекту Google до місяця. У зв'язку з чим вони делікатно нагадували Google про те, що цей рейс був. Вони також привернули увагу на біографія лідера проекту Google. Співзасновник Каліфорнійського інституту охорони здоров’я та довголіття. Вона звучить вражаючим, але насправді виявилося, що Інститут є елітним SPA-салоном, де вам буде запропоновано сеанс огірка і уроки приготування здорової їжі.

В цілому, Google отримав трохи (хоча, добре, вона повинна бути більш важкою), тому що не потрібно безперешкодно PR в області, де набагато серйозніше люди працюють на значно більш серйозних проектах (наприклад, близько 100 000 Геномів проекту).

Тим не менш, про проект Google, який хвилює мене більше, ніж масштабне поширення на рівень PR.

Це спроба піти з норми, не від патології. Поняття норми на рівні біомаркерів має бути значно ширше поняття патології. Я думаю, що здорові люди не дозволяють Google зрозуміти, що здорова людина повинна виглядати так. Не знаю, звичайно, вони будуть розслідувати всіх здорових людей на землі.

Фото з тут: Блоги.wsj.com/digits/ 2014/07/25/meet-the-google-x-life-science-team/

Джерело: habrahabr.ru/post/233591/