3D-принтер із зануренням

Волго Бот є принтером 3D, який незабаром буде запущений в лінії домашнього 3D друку. Якщо автор цього розвитку не був... 15-річний! Я пропоную вам подивитися на роботу молодого генія в продовженні посту!

3D-принтер із зануренням

Волго Бот базується на розробках популярного проекту RepRap, але має оригінальний дизайн. «Я використовую fused modeling (FDM) технології, де пластик подається як стрижень в теплоголовку, розтоплюється і прошаровується на робочому столі, поступово формуючи частину». У моєму принтері термоголова переміщається горизонтально, вздовж осі XY, використовуючи механізм розташування Clever, який називається H-Bot, в простих умовах, коли є тільки один ремінь в дизайні. На робочому столі, в свою чергу, ходи на вертикальній осі Z, поступово спускаючись під час друку, говорить Михайло. В якості матеріалів для друку він планує використовувати будь-які, які відповідають технологічним вимогам: розтопити при температурі до 300 градусів, випромінювати мінімум шкідливих речовин, не закупорити теплову голову. Наприклад, це пластик ABS, ПЛА, Нейлон, Полівуд (імітація деревини).

3D-принтер із зануренням

Назва ВолгоБот була обрана на честь міста на Волзі, де живе Михайло. Волго Бот No 0 в даний час знаходиться під будівництвом. Його мета - друк частин для VolgoBot #1 і дати життя на наступні 3D принтери. «Я майже зробив з складанням, є тільки тефлонова трубка для подачі штанги в термальну голову, яка дрочить через пошту». Я займаюся створенням електроніки та калібрувальних механіків, говорить Михайло.

3D-принтер із зануренням

3D-принтер із зануренням

Перед тим як розпочати розробку власного принтера 3D, Михайло вивчав зразки існуючих моделей. Щоб отримати досвід, він моделював принтер Prusa Mendel i2 в Kompas-3D (розробник Josef Prusa).

3D-принтер із зануренням

Михайло знайомий з багатьма САД-системами, але вважає, що його вибір відпочиває з КОМПАН-3D: «Це набагато зручніше і дорого мені». Починав своє знайомство з системою з навчальною версією Kompas-3D LT, а тепер використовує повноцінні Kompas-3D Home.

3D-принтер із зануренням

Звідси.