Волосся і нігті здоров'я.

Що таке запорука здорового волосся і нігтів?

Згідно з Maharishi Ayurveda, волосся і нігті є продуктами кісткового обміну, так що дієта повинна живити кісткову тканину. В той же час, ваш раціон також слід очистити жирову тканину, оскільки здоров'я кісток залежить від здоров'я жирової тканини. Таким чином, піклуючись про жирову тканину разом з живильними кісточками є запорукою здоров'я волосся і нігтя. Люди часто говорять про те, щоб з'їсти багато кальцію, щоб зміцнити нігті і кістки, але кальцій не допоможе, якщо ама (лаг) присутній в жировій тканині, токсичні відходи неправильного травлення. Неприємність жирової тканини є причиною ослабленого утворення кісток, що призводить до тьмяного волосся, слабких нігтів і проблемної шкіри.

Які продукти харчування Maharishi-Ayurveda рекомендують для зміцнення волосся і нігтів?

Допомагає їсти більше солодких, соковитих фруктів, варених зелених овочів і листових зелених овочів з гірким смаком. Він також допоможе очистити жирову тканину і підвищити кісткове доповнення до овочів рівних кількостей шамблали, кмину, ірмерного і коріандра, обсмаженого в гілці - рафіноване масло. Також рекомендується включати в себе свіжий тертий кокосовий кокос у своєму раціоні, і завжди використовувати здорові жири – такі як оливкова олія або жито – для приготування їжі. У той же час важливо уникати тих продуктів, які важко перетравити і сформувати аму (загальні лагти). Уникайте надмірного споживання рафінованої цукру, холодних напоїв, холодних продуктів безпосередньо від холодильника, залишків (лежачи харчування), круп і фасованої (консервованих) продуктів, нездорових жирів і важкої, глибокої (масляної) їжі. Також важливо дотримуватися дієти, яка балансує Вас індивідуально (балансує вашу конституцію). Регулярні йога асани (Hatha Yoga) також корисні для балансування жирового обміну.