Герой дня!

Літо, спека, вихідний день - добре, що ще робити шість-річні хлопчики в невеликому селищі, як не дотримуватися води щодня довго? Так друзі Ілля Малюкін і Миша Карапетян з Озінока, біля Саратов, що вечори вирушили в невеликий місцевий ставок за спорудою обласної бібліотеки.
Спочатку хлопчики мирно розслаблялися в воді, і нічого не замочують неприємності, але раптом одна з друзів - Міша - почала мити. Ілля починав викликати допомогу, спробував допомогти другу, але незабаром він пішов під водою.
Кричуща чула місцевий мешканець, 26-річний Вадим Продан. Як він підійшов бетонні плити, він бачив Ілля. Хлопчик був 20 метрів від берега. Хлопчик не кинувся, щоб врятувати хлопчика. Для того, щоб отримати дитину, Вадим мав зануритися кілька разів - але коли з'явився Ілля під водою, він все ще був свідомим. На березі хлопчик розповів Вадима про його другу, який не був помітний.

137510р.

Людина повернулася до води і ковтати до очеретів. Я почав зануритися і шукати дитину, але він ніде не бачив. Вдово, Вадим відчув, якби він потрапив на щось з рукою – дайвінг знову, він знайшов Міша. Перехопивши своє волосся, чоловік перетягував хлопчика на берег, де він дав йому штучне дихання. Через кілька хвилин, Міша відновила свідомість. До Озінської центральної лікарні приймали трохи пізніше, Ілля та Миша.
- Я завжди думав себе, що я не можу плавати, тільки тримати трохи на воді, - говорить Вадим, - Але як тільки я почув кричу, я відразу забув про все, і не було страху, одна думка в моїй голові - потрібно допомогти.
Смоктати хлопчиків, Вадим потрапив на лежачи в воді і постраждав травму ніг. Після цього дали кілька стібків в лікарні.
- Дія Вадима була високо оцінена керівництвом Головного управління Міністерства надзвичайних ситуацій Росії в Саратовській області - розповіла Комсомолка в прес-службі обласного ГУ ЕМЕРКОМ, - Завдяки рішучим діям життя дітей були збережені. Вадим Валеріявіч буде присуджено медаллю Міністерства надзвичайних ситуацій Росії «Для збереження тих, хто вмирає на водах».

--img2---

Джерело: www.saratov.aif.ru