Робота в ІКЕА

ІКЕА не заохочує суворого підпорядкування. Бос ваш друг, ви спілкуєтеся з ним супер легко. Наприклад, я часто пропоную себе. Ми не змінюємо в залежності від того, чи говорить я до звичайного працівника або директора. Щось на зустрічах я дивлюся, якщо ми дійсно тут думати і зробити бізнес. Але це те, що я хотів про ІКЕА. Це має переваги як для співробітників, так і для компанії в цілому.

Відділи та співробітники
Я шукав роботу, яку я міг поєднувати з моїми дослідженнями. Повідомляв мене про те, що в магазині ІКЕА були робочі місця. Не було заповнювати корпоративні тести, були два інтерв’ю, один з HR, інший з менеджером відділу.
Магазин працює 500 осіб, є п'ять основних відділів: адміністрування, продаж, логістика, зв'язок і інтер'єр, харчування. Останнім займається ресторан, бістро і їдальня для персоналу. Кожен відділ ділиться на підрозділи. Зв'язок між ними відбувається через внутрішню телефонну комунікацію, пошту, різні програми для співпраці. У деяких великих відділеннях є радіо.
Інформація про зарплати закрита, необов'язково запитати про когось ще або поділитися власними силами. Але які люди хочуть приховати від нього, він вперше дізнається. Майже кожен знає, скільки вони заробляють. У кожному відділі є також система винагороди - кращий співробітник місяця, рік. Повісити фото і праймувати текст на стіні, дати премію. Наприклад, касіри мають різні показники, для яких вони можуть бути винагороджені - кількість перевірок, які розбиті (швидкість роботи), найменша кількість помилок, неземна полога з клієнтами.
У магазині всі спілкуються як «Ви», незалежно від віку та статусу. Персонал, навіть незнайомці, скажеш hello. Компанія не має вікового ліміту, тому є порівняно багато людей, які працюють.
Кожен має свою форму, навіть управління – завжди маркується працівник. У складі, наприклад, вони видають взуття з захистом у разі падіння ваги.

Дисципліна
Магазин відкритий 365 днів на рік з 10:00 до 22:00 (і іноді довше). І має різні періоди в пікових продажах, під якими встановлюється графік. Всі співробітники мають гнучкі графіки, які скомпільуються протягом місяця, з урахуванням своїх побажань. Виправлено години з 08:00 до 17:00 або з 09:00 до 18:00 тільки в адміністративному та кадровому відділенні.
До і після початку робочого дня будь-який працівник, в тому числі директор, повинен бути позначений значком таймера. Якщо працівник часто пізно, він має недоліки. Якщо, навпаки, це затримка або настає на свій день – обробка. В результаті він додав робочі зміни, збільшивши години вже існуючими або дають вихідні дні.

Бонуси за роботу
Під час переходу ви можете пити необмежену каву, ви можете взяти душ, якщо це необхідно. Деякі магазини навіть мають телевізори.
Для персоналу є окрема їдальня, асортимент якої більше, ніж у ресторані для відвідувачів. Всі витрати від 5 до 15 рублів: від пшеничного кашу і закінчуючи ласагною з шпинатом. Багато йогуртів, шоколаду, морозива, напоїв - все ще 5-10 рублів. Тут є фрикадельки, звичайно. І вони, якщо все, не Шведське, вони зроблені в Росії.
У їдальні є два великі столи, люди на 20 кожного. Кожен обід разом. Люди не можуть втручатися в роботу, але це те, як вони соціалізуються.

Кожен працівник має 15% знижки на продукцію компанії. Деякі люди часто купують, інші У випадку, коли люди були пожежені для барвоювання. IKEA пропонує подарунки на Новий рік, 8 березня, 23 лютого і весілля. Для кожного дня існує прогноз кількості покупців і зароблених грошей. Але є три вихідні в рядку, і якщо план переповнений, є стимули. На виході з магазину є бункер з усіма сортами дрібних речей - рамок, свічки і т.д.

Корпоративна етика
Корпоративна етика нічого зайвого. Ми не можемо самі зателефонувати одержувачу. Вам необхідно звернутися до роботи в чистому і життєвому одязі, подивіться на очі, поспілкуватися з людьми, бути доброзичливим. У перші місяці роботи є кілька тренінгів. Далі – діяльність, спрямована на об’єднання команди, підвищення компетенції, обмін досвідом.
На виставці Ingvar Kamprad є невелика книга, яка називається The Furniture Merchant's Commandments, написана Ingvar Kamprad, з набором правил, які слідувати за тим, щоб продати успішно. Ця книга є вільною доступністю для співробітників, але ніхто, на мій погляд, знайомий з його змістом. Я не читав половину себе, бо він був нудний.
У нас є історія, що топ-менеджери заборонено купувати дорогі автомобілі. Я думаю, що це божевільний. Це про особисте життя. Але в разі подорожі і корпоративних заходів кожен намагається заощадити гроші. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Це те саме з готелями.

Обслуговування номерів
Деякі люди думають, що планування товарів і облаштування залів не впливає на продаж. Але коли я прийшов в ІКЕА, я скоро зрозумів, що варто змінити презентацію продукту, демонструючи його саме так, як покупець хоче, щоб він був у своїй квартирі, а продажі починають рости доцільно.
У кожному відділі проводяться спеціальні дослідження. Вони виявляють гарячі і холодні зони. Не пропустіть, що магазин вигідно продати. ІКЕА покаже ваш ніс на правій мові. На шляху з стрілами будуть різні перешкоди, які допоможуть вам думати: «Чи потрібно це?» Товари з низькими цінами відрізняються яскравими фарбами, і товарами, які популярні в цьому сезоні, розташовані максимально наближеними до гарячих зон.
Ви завжди повинні піти в магазин. Раніше було багато переходів, щоб скоротити шлях, але з часом їх кількість зменшується.

-img4---

Проведення крадіжок та порушень
У магазині немає захисту. Я не буду називати точну кількість товарів, написаних за статтю «Після», але я впевнений, що вони крадіжять багато. Найчастіше акумулятори, ножі, столові прилади, ролики для одягу, вкрадені м'які іграшки. Деякі люди приймають пакет з деяких об'ємних, але дешевих товарів і речей менші і дорожче товарів там, клеїти акуратно і пропускають каси.
Деякі штрих-коди на інші коробки, але якщо касівер досвідчений, він зупиниться на грудях. У кошику є багато секретів, таких як укладання речей. Є тонкі коробки, які легко пропускають. Прогулянка з великою кількістю курток - сигнал до касиря, вони практично завжди просять бути підібрані. Не дивлячись на те, що людина дійсно забуває щось під ним, і хтось навмисно не має наміру досягти. Багато оповідань з цінними тегами - люди часто звертаються до речей дешевше.
Я не чую відвідувачів, що падають, або ховаються, і перебування в залі на ніч. Але я впевнений, що це сталося. Одного разу працівник клінінгової компанії знизив право на склад самообслуговування, на ящиках. Не вдалося забрати свою маргаризу і прагнути допомогти працівнику, який подав сонний чоловік з свого сидіння.
Не існує правила, які клієнти можуть зробити все, що вони хочуть в приміщенні. Якщо відвідувач починає псувати майно, порушувати замовлення, заважати іншому, будь-який працівник прийде і попросить не робити це. Якщо він не працює, він не зателефонує безпеці.

-img5---

Але тут ви точно можете відчути себе більш безкоштовним, ніж в інших магазинах: спати на ліжках, сидіти на пухах. Охорони безпеки та постачальники не відповідають. Один фотограф зробив проект - він прийшов до ІКЕА в його нижньому одязі, провів час в одному з кухонь, подивився в шафи. Небо сказав йому що-небудь.
Часто виникають конфліктні ситуації в магазині. В основному тому, що ідея самообслуговування не зовсім чітка до деяких покупців, особливо коли мова йде про меблі. Вони прокидають акумулятори у співробітників, загрожують їх з найдешевшими стелями та канцелярськими ножами. Ці конфлікти вирішуються керівником обов’язків.
Багато гістеричних жінок вимагають, щоб вони навантажували на кошик щось, що зважує нічого. Насправді, на ІКЕА все продумано, і 80 відсотків речей люди можуть навантажувати себе. У залі працюють кілька співробітників, більшість часу, одна або дві особи. Всім вірним, неможливо уявити ситуацію, де хтось говорить, «Ойдіть на інформаційний стіл». Всі відповіді на питання відкрито.

Підвіска
Якщо ви працювали на ІКЕА більш ніж 10 років, компанія перераховує певну кількість відсотків вашої щомісячної заробітної плати на вашу прибуткову ощадку. Точна фігура і формула її розрахунку не буде названо. Це абсолютно нова програма для співробітників.

-img6---

Джерело: www.the-village.ru