Як я пішов працювати як фахівець з ІТ в Лондоні

У ході своєї кар'єри в молодій Балтійській республікі я мав більший сенс, що я хочу вийти. Причини цього гідні окремої глави, яку я віддаю. У нижньому рядку є те, що розуміння цієї потреби неможливе ігнорування — потрібно діяти.

Я міг би вибрати між Західним і Східним, як громадянином ЄС та громадянином СРСР, обидва напрямки були відкриті для мене, проблеми міграції були обмежені формальностями паперу. Я повинен сказати, що рішення було прийнято про постійне зміни, повернення назад не було враховано на всі - це значно спростило багато рішень в майбутньому.

Досить швидко все вийшло до трьох варіантів - Москва (решта Росії не розглядалася), велика агломерація в Німеччині - Мюнхен був найбільш привабливим і Лондонським. Всі три мали хороші кар'єри та фінансові перспективи. Німеччину знизився від нетримання німецьких. Я мав досвід роботи за кордоном і навіть в ІТ, відсутність знань місцевої мови є величезним недоліком. Москва не була затверджена родиною. Це був Лондон.

Як старе звичаю, поділяю всіх в ІТ на програмістів і адміністраторів. Це був порядок більш складного, але я почався в '90-х, а потім ви можете розділити всіх інженерів, які постійно пишуться кодом, і тих, хто пише код тільки тоді, коли вам потрібно патчувати щось або оновити щось. За даними цієї класифікації я адміністратор, виключно сервери, в основному Unix і Windows. На момент руху працював системним інтегратором у великому банку.

Здавалося б, історія закінчена, нарешті, сама рух.

Після вибору фактичної точки руху необхідно віддалено знайти роботу, планувати переміщення, заощадити гроші і багато іншого. Це те, що продумані, розумні люди роблять. Це дуже хороший і правильний тактик, але він має неприємний недолік - він не дав результатів швидко, і тому не вписався з моїм темпераментом. Коли це стало ясно, що пошук роботи з-за кордону буде зайняти місяці, я дав його. Він купив нетбук, кинув його в портфель, кинути свою роботу, взяв кілька сотень фунтів і кредитних карток, подивився на очі дружини - "Я повернуся за тебе" - і стрибнув на площині.

Коли він вилетів, був розмитий за лаштунками, крила робилися нефризингом - словом, зимою. Але при при приході я зустрілася сонячною пружиною. Погода в Лондоні і південний схід від Англії є теплим і м'яким і вражаючим, досить кілька чітких днів. Під час весняно-літнього температурного діапазону від +10 до +25. Про сильні заморозки починають говорити -5. Це сонячний Альбіон.

З Я не готувався, я мав знайти місце, щоб жити, перш ніж шукати роботу – до тих пір, поки я жив в гуртожитку – це «готель», в якому 8 – 16 людей живуть в номері. Вартість £10 в день.

У Лондоні, крім ринку квартир і будинків, є дуже хороший ринок для гуртожиток - пласкі. Це коли ви орендуєте одну кімнату в будинку / квартирі, і зручності і кухня є загальними. Це, як правило, супроводжується обов'язком для очищення всіх спільних просторів. Неважко сказати, головний аспект хостелу є сусідами. Власники часто фільтрують штани на основі соціальних або сексуальних характеристик. Що таке, наприклад, візьмуть тільки робочі або тільки жінки. Тварини і куріння в домашніх умовах заборонені. Нерідко поміщик живе в одному будинку або поруч. Я зданий номер в зоні перевезення 4 (Схід Лондон) за £ 350 на місяць + £10 гідний інтернет. Сусіди були африканськими, індуси і двома британськими жінками, одна з арабських спусків. Все більше 30, всі роботи. Дуже тихий і приємний сусід. Пошук три дні дивився тільки на 4 номери. Веб-сайт: www.intolondon.com

Друге завдання було знайти роботу. Після переїзду в моє приміщення, яке здавалося мені рай після гуртожитку, я почав відправляти резюме і поговорити з агентами. Два сайти я шукав:
JavaScript licenses API Веб-сайт Go1.13.8
- Монстр.co.uk

Більшість ринку праці проходить через агентства. Деякі компанії наймають себе, деякі пошуки себе і через агенти, але агентства є невід'ємною частиною ринку праці. Агенти не відрізняються від співробітників персоналу, крім того, вони отримують комісійу за працівника і, в результаті, розглядають кандидати через призму власної вигоди. Тому на етапі проходження агента не так багато реальної майстерності, яка важлива, як гнучкість у відповідях і формальна відповідність всім вимогам, зазначеним в пропозиції. Для того, щоб бути зрозумілими, 90% того, що ви попросите (технологій, рамок, систем, програм, нарешті) слід зазначити в CV.

CV є важливою частиною процесу. На жаль, я дізнався, що агент тільки прочитав першу і іноді другу сторінку резюме. Вартість мене тижнів пошуку, оскільки перші з п'яти сторінок, що містяться тільки картину, ім'я, контакти і половину останнього місця. Немає шансів. На щастя, я розумію, що було неправильно (відповіли невеликий відсоток дзвінків за кількість звернень, відправлених) і я вчинив дію.

Агенти будуть виконувати важливу функцію, обговорити «технічні деталі» роботи – місце, час і гроші. Так, вони говорять про гроші. Звичайна логіка бізнесу полягає в тому, що якщо вони пропонують N гроші, і ви хочете N + 50%, то є просто тема для подальшої розмови і вам не потрібно витрачати час один на одного. Те ж саме стосується місця і часу роботи. Якщо ви готові працювати в цьому місці за цими грошима, ви можете отримати клієнту для співбесіди тільки якщо ви готові працювати в цьому місці. Я можу сказати, що для інженера з вулиці з 7-12-річним досвідом, швидкість ринку становить 40 000 - 60000 фунтів на рік. Стеля 80 000. Сума повинна бути відхилена від 32% для отримання «чистих грошей». У цьому випадку програмісти отримують стільки або трохи менше адміністраторів. З технік, мережі, які живуть найгіршими, адміністратори бази є кращими. Ви можете розраховувати гроші тут: www.thesalarycalculator.co.uk/salary.php

Після того, як агент, якщо пощастило, починаються звичайні етапи - телефонні та технічні інтерв'ю, розмова з загальними темами. Як правило, телефонний інтерв'ю також технічний, роботодавець намагається вижити абсолютно не кандидатів. Я врахував три види технічних інтерв’ю — «що ти робив», «як це працює», «повідомлення». й

Перша історія про минуле, що він зробив, як він не збирався в технічні деталі. Варіант так хороший, адже знання не працюватимуть. Вони просто не задаються. Що ви зробили в останній роботі - класичний.

«Як це працює» завжди був вашим улюбленим варіантом при запитуванні конкретного протоколу або технологій. Простий приклад - як працює DNS з прикладами реалізації та їх відмінностей.

Ну, питання про те, що вкладка консолі ви можете побачити атрибути сервера. Чистий лотерей, потрапив, не потрапив.

Технічне інтерв'ю - головне, що він визначає, чи ви отримуєте вакансію або ні. Не можна буде викрутити на загальному інтерв'ю - можна, але набагато складніше.

З У мене була лоузія, і мова була ввічлива спочатку, я повинен чекати рідкісного випадку, коли компанія сама шукає співробітників через відділ кадрів. Вони набагато більше толерантності до резюме. В кінці, після 3 інтерв'ю і 3 тижнів очікування, вони прийняли мене. В цілому пошук роботи натягував на 2 місяці.

Звісно, є ще різні нюанси реєстрації Національного страхового номера і відкриття облікового запису, але після отримання роботи, це лише технічні процедури - досить просто.

Тоді я шукав і орендував квартиру, перемістив сім'ю, кинути, відкривши компанію і дізнався, щоб зробити хороші гроші. Але це в наступній частині.

Джерело: habrahabr.ru/post/230807/