1238
Як не піти в університет США
Привіт! З огляду на нещодавнє зростання інтересу до освіти за кордоном, а особливо у вищій освіті в Сполучених Штатах, я хотів би поділитися своїм досвідом вступу на ступінь бакалавра в декількох американських університетах. З Я не досягла своєї мети, я розповім вам від темної сторони питання - аналіз помилок, які можуть зробити і як їх уникнути. Я не буду входити в деталі отримання, так як цей матеріал більше, ніж достатньо на одному хабі. Будь ласка, зв'яжіться з нами
Перед тим як почати говорити про помилки, варто сказати трохи про процедуру прийому. Це трохи складніше, наприклад, в університетах України. Додаток зазвичай складається з:
- Папір оцінки
- Результати дослідження (SAT / ACT і TOEFL / IELTS)
- Назар
- Рекомендації
- Депозитний внесок
Заради повноти, нехай повернеться до квітня 2013 року.
Моя назва Ілля, я 16 років. Я навчаюсь в одному з українських гімназій у класі фізики та математики і вирішив ввести стан для холостяка.
Так наконечник #1:
У американських університетах подача документів на осінній семестр починається восени і закінчується навесні або навіть влітку. Час подачі безпосередньо корелюється з можливістю введення, особливо для вищих університетів. По-перше, це пов'язано з тим, що є 2 строки, а отже, 2 тимчасових категорії заявок: Раннє рішення / дія та регулярне рішення. Офіційна відмінність полягає в тому, що раннє рішення призначене для подання до найвищого пріоритетного університету, тому підписаний договір, за яким не можна застосувати в іншому місці для раннього рішення. Статистика говорить про те, що шанси на вступ за участю ED майже в 2 рази більше. Мій консультант пояснив це тим, що університет має більше вакансій та стипендіальних грошей, ніж мотивував мене застосувати для ED/EA.
Таким чином, для збільшення шансів на вступ, дуже доцільно застосовувати восени.
З Я вирішив ввести кілька університетів одночасно (від 7 до кінця), список іспитів, які я повинен пройти трохи ширше, ніж зазвичай:
- Сб Розуміння тестування
- Тести суб'єкта SAT (Фізика & Math)
- ТОФЛ ІБТ
Як SATs може бути доставлений в Києві один раз на місяць з вересня по червень. Під час однієї спроби ви зможете приймати тільки один тест - або тест на визначення SAT або тести суб'єкта SAT (Ви можете взяти 3 суб'єктів одночасно). Вартість послуг: $49 кожен, другий залежить від кількості товарів, які ви збираєтеся працювати. Чим більше разів ви проходите, тим більше шансів отримати хороший результат. TOEFL може, швидше за все, бути прийнятий у ваше місто, це коштує близько $ 200 і проводиться трохи частіше.
Таким чином, я, як багато здобувачів вищих американських університетів, які вимагають принаймні 2 спроби пройти тест SAT Розуміння & SAT Тема тесту. Тому, в квітні, коли я все ще мав близько 6 спроб, я вирішив не поспішати і пропущено травневий сеанс, реєструючись на червень.
Ось поради #2:
Особисто я знаю людей, які мають TOEFL 115+ з 120, предметних тестів під 800, і Причини близько 2000 з 2400 ( сума трьох секцій 800). Проблема з одним розділом: критичне читання. Коротко, це завдання для коректного використання слів в контексті та критичного аналізу тексту. Для більшості випадків всі іноземці падають на неї. Один з моїх друзів взяв SAT 5 разів, тому що він не може писати критичне читання. Я набрав 30 балів менше за другий раз, хоча я переадресував його для збільшення результату в цьому розділі.
Тож не програти одну спробу і спробувати зробити більшість з них – це буде грати роль у кращих університетах, таких як Cornell або Princeton.
Під час літа я провів майже всю літню підготовку до TOEFL з одним хостом з міста. Я дійсно підняв свій рівень англійської, особливо усної та аудиторської частини. Я раджу підготуватися до TOEFL, так як це дуже грамотно (з точки зору), але все ще конкретний іспит.
Осінь прийшов, і з ним більш активної фази прийому. У той же час я надав програму Opportunity, яка допомогла мені добре керувати моїми витратами під час процесу подачі заявки. Я почав підготуватися до тестування SAT Розуміння і практично не займався іншими речами, включаючи навчання (і після того, як вони повинні бути відправлені), рекомендації, есе. Тоді я просто, як забуто готовий і в кінці листопада пройшов TOEFL. В результаті, до кінця осені, я нічого не мав, але результати іспитів (не найпривабливіші, до речі):
650296 р.
Наконечник No3:
Вона звучить трохи залякування, але точка полягає в тому, щоб ваші вчителя дізналися заздалегідь, що ви приїжджаєте до Сполучених Штатів Америки. Процес подачі документів передбачає заповнення достатньо докладних біографічних анкет та написання листів рекомендацій. У американських школах є посада радника - людина, яка керує студентом під час навчання і в процесі прийому. Здавалося б, учитель пострадянського класу, але радник не навчає ніяких предметів. Тому він має більше часу і можливість зробити все це. Як для вчителів, на жаль, вони часто не хочуть нічого робити за межами своїх обов'язків (у Сполучених Штатах, вчитель зобов'язаний писати вам рекомендацію). Тому краще заздалегідь обговорити все.
Для вищих університетів, мої результати були недостатньо, тому я зареєстрував на грудень та січень SAT-сесії. Це коли я зрозумів вищевказану помилку і став трохи сумним. Сьогодні я впевнений у фізиці, тому 7 грудня 2013 р. я вже був у відомому київському центрі. Проблема в тому, що я був в повністю зламаному стані.
Наконечник No4:
Якщо ви живете в місті, де ви можете взяти SAT, це чудово. Але в моєму випадку був варіант нічного поїзда, який прибув 40 хвилин до іспиту. З Я дуже прагматична людина з точки зору використання часу, я вибрав цей поїзд 3 рази. І всі 3 рази на ніч до іспиту я зумів спати близько години. Я впевнений, що я не можу заощадити час, щоб я зробити - наслідки можуть бути дійсно погано.
Тоді прийшов есе написання фази. А потім я також зробив класичну помилку багатьох студентів американських університетів.
Поради 5:
Пишіть есе якомога швидше Ось, можливо, і писати особливо не варто - ви повинні написати до закінчення терміну. Найбільша складність і пастка для мене особисто прихована в темах для есе - вони здаються дуже простим і неоднозначним, написання есе на них в 650 словах (найбільший обсяг есе в CommonApp, який використовується більшості університетів) дуже простий і не займає багато часу. Але в цьому есе ви повинні розкрити себе.
Візьміть Принцтон, наприклад, де ви отримуєте пару дрібних питань ~ 150 слів і 650-слова есе. Крім того, є загальний есе загальний додаток, який надсилається всім університетам, де ви подаєте через нього. Це все ваше поле для самовираження і пояснювання університетів, які люди ви є. Легкість відіграла жорстокий жарт на мене.
25 січня я пройшов SAT за другий раз, і був довгоочікуваний період відповідей від університетів.
У березні та на початку квітня вступають університетські рішення про мої програми. Для того, щоб завершити картину, я представлю вам свій список університетів, до яких я надав:
- Массачусетський інститут технології
- Принцтонський університет
- Корнельський університет
- Колбі коледж
- Macalester Коледж
- Азійський державний університет
- Західний університет Кентуккі
Наконечник No6:
Ми хочемо, щоб навчатися в MIT, Caltech, Stanford та ін. Однак, якщо ви вже звикли до університетів, в яких ви обов'язково входите, то вам потрібно зробити стипендію, і бажано вибити її протягом декількох років заздалегідь. Кількість заявок від іноземних студентів з кращих університетів рідко перевищує 5%. Це має бути чітко зрозумілим і не фокусуватися лише на вершині 5 університетів.
У цій статті я спробував окреслити свої основні помилки та формувати поради для майбутніх кандидатів на їх основі. Вони виявилися 6 штук, але насправді список моїх відомих недоліків набагато більше. Я сподіваюся, що в цій статті кожен знайде певні корисні граблі і поповнить їх поросійським банком способів охопити їх.
Якщо ви збираєтеся це зробити, то я можу побажати вас удачі і успіх - це дійсно мета, яку ви повинні прагнути.
Джерело: habrahabr.ru/post/230789/