Непередбачувані. Який науковий та технологічний прогрес захопить Росію Путіна

р.

Я впевнено знаю, що прогнозування майбутнього є некомерційним, але дивитися сьогодні тісно є надзвичайно прибутковим. Ми бачимо багато важливих речей, які навіть об’єднані перед Путіном, Мізуліною, Гундіяєвою та Чикатитом не можуть перемогти, оскільки прогрес може бути воювати, це навіть може бути припинено. Але не можна перемогти.

"Я хочу читати більше, хочу читати далі" У складі С.П.С.У. (Б.) з 18 років і зустрілися з Леніном двічі (на суботу!), але загиблості пережили непристойними, переходять з місця, щоб розмістити кожні три роки.

Багато років тому я вирішив працювати на фондовому ринку. На російській біржі я спробував прогнозувати майбутнє, і я втратив багато грошей. Але в той же час в наступну презентацію роботи Apple представила iPhone. Я шукав в ній як інтерфейс, сказав «так, дуже цікаво» і пішов на відкриття облікового запису на Nasdaq. Заробляв +150%, і якщо ви не закривали рахунок (повно потрібні гроші) заробили +440%

З тих пір я знаю, що прогноз майбутнього є некомерційним, але дивитися сьогодні тісно є надзвичайно прибутковим. Наприклад, тому що багато важливих речей видно – які навіть об’єднані фронти Путіна, Мізуліна, Гундяєва і Чикатіло не можуть перемогти – тому що прогрес може бути воювати, він може навіть припинитися, але не можна перемогти.

У цьому пості зібрано низку спостережень за інтересами до всіх живих (настилів) в Росії. Деякі з цих спостережень можуть бути неправомірними, але їх загальний напрямок показує кілька сильних тенденцій.

Виявилося, що майже ніхто не знає про ці речі, не слідувати або не зацікавити їх - але як ви знаєте, ігнорування законів фізики не знімає їх від виконання. Тому я вирішив залучити до політичної освіти через скромні сили. Текст записується без посилання на джерела, щоб не заблокувати. Трохи пізніше, коли руки приходять, я зроблю серію нот з посиланнями на джерела, детальуючи деякі теми.

І, мабуть, важливо додавати, що я не фанат обкурантності Путіна/Гундяєва, але як громадянин іноземної держави, у мене нічого не маю, але примхливості ентомолога. Так я трохи дивлюся ззовні і з гумором.

до

Я починаю з цікавими противагами.

У середині 16-го століття Іспанія почала імпортувати величезні обсяги срібла від родовищ Латинської Америки. Якщо ви не повинні працювати, ви не повинні вирощувати зерно, ви не повинні носити черевики, тому що ви можете купити все. У 17-му столітті казали: «Все дорого в Іспанії, крім срібла. й

Срібляста торгівля була монополією корони, а головними доходами були внесені в особисту скарбницю царя - і витратили на великі військові кампанії і нелюдські розкіш суду. Чи є бізнес некомерційним – чому? Для активних людей їхати до словаків і смоктати на королівському срібному дощі. І, звичайно, на фоні постійного відтоку грошей на країну, інфляція зламала всі записи, і ручна праця втратила всю повагу.

Водночас панування Хабсбургів, на фоні отруювання срібла мозкового мозку, мала фантазії про те, як Іспанія та Європа в цілому повинні бути організовані - боротьба з реформуванням розпочалася, розширення Габсбургів по всій Європі, дискримінації та подальше припинення основних іспанських торговців та артисанів (Jews і Moriscos), з'явився lute Inquisition, запроваджено цензуру, заборону на виїзд студентів з країни та заборону на імпорт книг.

У той же час, в країнах, які торгували і боролися з Іспанією (Великобританія, Франція, Нідерланди) була економічна і соціальна революція - в одній точці Іспанії було готове купити багато і виробництво значно зросла, в інші часи Іспанія була в війною і просто для того, щоб містити іспанську військову владу, з обмеженими ресурсами (що вони продаються - потім заробили), довелося спинитися дуже важко.

В цілому, в Іспанії з'явилися стимули розвитку людського капіталу, а в решті Європи вони збільшилися багато разів.

Іспанія розробила імперську модель на основі військової сили, а північна Європа розробила одну на основі законодавства та економіки. Христос дав гроші на католицьку Іспанію, це був результатом дива, а також в протестантській Англії (і в Північній Європі загалом) це був найвищий показник, щоб заробити його чесно.

Що відбулося в наступному зображенні на анімаційній карті.

На початку 19 століття іспанська імперія вже втратила майже всі свої володіння, а Британська імперія продовжувала рости майже до середини 20 року.

Звісно, ми зацікавлені в тому, що станеться в іншій імперії, позначеній на карті в пурпурпурі – Російської імперії.

Щоб зрозуміти це, добре навчатися (або повторювати тих, хто вже знає) кілька важливих речей.

50% надходжень до бюджету Росії надходять з продажу нафти і газу.

У рейтингу умов для бізнесу Росія відразу за Барбадос в 92-му місці (Грузія, наприклад, на 8), витрачаючи на науку відносно ВВП в 32-му місці (1.16%, поруч з Угорщиною та Тунісом) і військовий бюджет у 3-му місці у світі (20% більше, ніж у Великобританії).

- посадових осіб Росії - 6 млн. осіб. Середня заробітна плата - 60 т. (Національний середній - 33 т.) Не потрібно говорити про ефективність цих посадових осіб і масштаби зрізу - можна тільки сміятися: в бюджеті 2014-2016, 22% від витрат на житлово-комунальні послуги секретні.

В цілому, не дивно, що випускники російських університетів найбільше хочуть працювати в цивільній службі (або в газеті «Газпром», що є тим же) і принаймні хочуть працювати як продавці (де ваша заробіток залежить в першу чергу від вас). Це, покоління виросла, що вважає, що це можливо не працювати, але масло дасть все. І виросла величезну армію людей, які використовуються для отримання грошей на сидіння в державних офісах. На жаль, історичний досвід показує, що він буде дуже важко пояснити їм, що зараз кожен повинен почати працювати важко.

В результаті досягнутого масштабу економічної ефективності, Росії, за даними Міністра економічного розвитку Ульюкаєва, перебуває у застійі (поки США та європейські економіки поступово відновлюються).

- бюджет за 2014-16 базується на мінімальній ціні нафти $93 (нині $111) - і якщо ціна падає, то вам доведеться піднятися на стабільні кошти (FNB, резервний фонд, золоті та іноземні резерви обміну) - і навіть якщо вони не скоро вирізати (що легко припустити - forbes.ru), то їх рік і половина або два буде досить.

Скоро, якщо ціна нафти потрапляє в світ, занурення карнавал почнеться в Росії. (І цей час не буде організований Капковом.)

У той же час важливо розуміти, що Росія має єдиний спосіб впливати на ціну нафти - промені (нині ми знаємо реальну причину зростання російської православної церкви!). Тому для того, щоб зрозуміти, що станеться з ціною нафти (і, отже, до Росії), нам необхідно подивитися на те, що відбувається у світі.

І що відбувається в світі це:

Компанія «Елон Муск» (людія, яка зробила PayPal і запустив приватний простір) відкрила електромобільну компанію «Тесла». За три роки вони виробляли дорогі суперкари (200 км / год, прискорення до 100 км / год в 4.2 с) і зневодять технологію. Суперкари досить успішні - вони мають довгий ряд. Враховуючи всі державні переваги, електромобіли цінуються на $100,000 в загальній вартості власності можна порівняти з, пошкодження, Toyota Corolla.

На автосалоні «Детройт» у лютому Тесла обіцяє впровадити бюджетну модель Е (загальна ціна 40 тис.). 40,000 є дуже дешевою (загальна вартість власності), дуже надійним і дуже швидким автомобілем.

До кінця 2015 року вся Америка (98 відсотків населення), Південна Канада і більшість Європи будуть покриті мережею АЗС, де автомобіль можна заряджати за 20 хвилин безкоштовно або 2 хвилини за гроші. Просто інший бізнес Муск є сонячними панелями (більше на нього пізніше) і більшість заправок на них і роботи.

У той же час Google остаточно відхиляв свій самохідний автомобіль, автономно він поїхав без нещасних випадків більше мільйон кілометрів. У трьох штатах Google надала дозвіл на використання самодозатора на автомобільних дорогах, включаючи Каліфорнія.

У падінні Google інвестував $ 250 млн у Uber (імітатор GetTaxi і Yandex). Таксі) і частина цієї угоди полягає в тому, що Uber запустить 2,500 автоматизованих безпілотних таксі (додатково в Сан-Франциско і Лос-Анджелесі). В цілому, майбутній приїжджає - ви зателефонуєте таксі на iPhone, він прибуває, розповідає про те, куди піти, таксі йде вздовж мереж громадського транспорту, розвантаження і ловить наступний пасажир, а вночі вона виходить за межі міста до паркувальних лотів - заряджати, читати звіти про виграш в пресі і приховувати християнські малюки.

Звісно, почервоніння в Техасі продовжать їздити власними доріжками (не забувайте, що вони все ще їдуть на конях), але робототехніки здатні покривати всі міські агломерації – і протягом декількох років володіти автомобілем в місті буде просто некомерційним – паркові збори не скасовані. Важливо розуміти, що система Google не вимагає створення спеціальних автомобілів – вона монтується на моделях виробництва і дозволяє здійснювати контроль водія в будь-який час – тобто технологія забезпечує легкий в'їзд на ринок і не вимагає всієї дорожньої мережі, щоб бути переробленим. Лазерний сканер, необхідний для цієї системи, є дорожчим (70 тис.) — але в масовому виробництві, його ціна знизиться до 10 тис.

Google прогнозує, що введення цієї системи знизиться на 90%: кількість автомобілів у містах, кількість споживаних енергії, час водія за колесом і кількість нещасних випадків. 90 відсотків, ймовірно, лежачи, але навіть 50 відсотків зміни в тих числах перебільшить весь автомобільний ринок.

У відповідь Тесла пообіцяла 3 роки, щоб розкачати свою безпілотну систему і запустив будівництво робототехнічного заводу з виробництва акумуляторів для електромобілів – з виробничим об'ємом порівняно з ВСЕ виробництво Li-Ion в світі. Якщо Муск (люда, яка побудувала і запустив локацію) не лежачи, це може виготовити 800 000 швидко, красивих і дешевих електромобілів на рік.

У той же час, є ромби, які Tesla (що зараз варто $ 18 млрд) було поставлено в очі Генеральних Моторів (55 млрд), після кризи, банкрутства та націоналізації 2008 року, відновлено та повернулися до першого місця у виробництві автомобілів в США та світу.

Перетворення транспортера до виробництва електромобілів займає близько 20 місяців (Tesla протягом цього періоду перетворюється транспортер Toyota). Що станеться, якщо GM купила Tesla легко. Що відбувається, якщо GM не купить їх легко, то він буде придбаний Toyota або Daimler, які вже власні акції. І якщо Муска виявиться, щоб бути німблійним воском і зберегти контроль себе, все буде просто рік і половина пізніше, і він буде навіть насиченим (що я хотів його).

Крім того, сім'я Ельона Муска має ще один бізнес – Solar City. Якщо у вас є будинок в США у відповідному кліматичному поясі, ви зателефонуєте їм і отримаєте лінію. Вони прибувають в пару місяців (черги вже давно) і встановлюють сонячні панелі на дах будинку безкоштовно. Сонячні панелі орендовані в десятирічному лізингу (за умови подальшої перевищення). В результаті господиня нічого не робить телефонний дзвінок – але починає платити менше за акумулятори, ніж він оплачений на електроенергію, повністю охоплює потреби електрики і надає їй сітку (і при бажанні отримує татуювання GreenPeace на його лобі).

У зв'язку з тим, що цей бізнес вигідний завдяки субсидам з держави. Але розробка сонячних панелей також не стоїть на місці – і часом їх ефективність буде рости ще більше, а виробництво стане дешевше, SolarCity вже матиме величезний ринок і клієнтську базу.

Чому всі ці питання.

Америка – найбільший світовий споживач нафти (20 відсотків світового споживання). Половина нафти, що споживається в США, обробляється в бензин.

Це, тільки Американські автомобілі споживають 10% всіх нафти, вироблених у світі.

Ефективність бензинового двигуна становить 25-30%, дизель - до 50%, електро - більше 90%. Добре, дуже важливо, що атомні та гідроелектричні електростанції відмінно підходять для живлення електрокара.

Ви можете сказати, що 10% ринку є ризиком. А в Китаї та Індії мільярди, а їх моторизація задовольнить ринок нафти протягом тривалого часу!

У цій точці варто пам'ятати два оповідання.

1) Коли Індія зріла до телекомунікацій, вона раптом виявилося, що проводилася телефонія була вмирає по всьому світу – Індія подряпинила верхню і покривала всю країну з бездротовими мережами одночасно.

2) Лебедєв в одному з останніх звітів з поїздки в Китай написав, що китайська дорога тепер повністю німа. Просто тому, що кожен перейшов на електричну скутери. Вже кілька років.

Що запобіжить Китай від

(а) майже немає нафти і газу,

(b) є основні родовища літієвого та графіту (податкові для літій-іонних батарей) та вже існуючі заводи та експертизу для виробництва батарей,

(c) найбільша світова гідроелектростанція,

(d) ухвалені еліти яких за останні 10 років послідовно задекларували небезпеку залежності від імпорту енергії,

(e) є успішним бізнесом, здатним повернутися до інженерії та виробництва,

В цілому, що запобіжить Китай від пропуску стадію бензинових вагонів і відключення відразу до електрики – Я особисто не знаю. (Сім з Індією, звичайно)

Цікаво, що відбувається на газовому ринку. Всі чули про сланцевий газ, але деякі люди розуміють, що це означає. По суті, це просто нова технологія, яка дозволяє видобути газ з полів, з яких раніше нічого не може бути видобуто – до того, як газ був здатний перекачувати тільки з підземних «серверів», а нова технологія дозволяє видобути газ з полів, де його змішують з породою.

Для цього свердлити кілька дрібних свердловин, вода з хімічними речовинами накачується там, а тиск на розривається підземним утворенням - газ збирається і випускається на поверхню (це дуже примітивний опис, звичайно). У нас є люди, які думають, що це не дуже екологічно чиста технологія — кажуть, псують всю воду в світі. Але поки не доведено шкоду від видобутку шале.

Це не сказати, що шале є дешевою технологією. Але ми можемо сказати, що технологія сланцевого газу зробила два речі: 1) обмежити верхній рівень цін на газ, 2) відкрити можливість видобутку газу в регіонах, де раніше не думав, що немає.

І технологія, звичайно, отримує дешевше з придбанням досвіду.

Наприклад, вважають, що Польща має багаті родовища шале (і Україна – і її розвиток забезпечить велику частину газових потреб Європи). Не існує шляху поляки можуть розпочати видобуток через бюрократичні мези, вітаються і корупція (привіт, слов’янські брати!). Але як ми бачимо, євробурократи, при необхідності вдало зібрані Іспанії та Греції, ймовірно, зможуть зібрати Польщу. Якщо ви купуєте газ від кого-небудь, так само важливо, як ціна, скільки продавець готовий гарантувати стабільність і обґрунтованість ціни.

І звичайно, флагмани виробництва шале є Америка. Просто тому, що немає гірничих прав. Купити шматочок землі і копати на ядро.

У результаті ціни на газ в Америці згортаються через перенапругу, а газові компанії терміново відремонтують газові термінали (розроблені для імпорту та перегазації) для експорту газу. (Китай, Японія та Південна Корея, газ тепер 3-5 разів дорожче, ніж в США.)

Це, виробництво електроенергії в Америці зараз значно дешевшим (кінцевий споживач в Массачусетській електриці зараз дешевше, ніж в Москві).

Газ є безпосередньо менш важливим для доходів російського бюджету, ніж масло (який є окрема історія), але непрямо дешевий газ відштовхує ціни на нафту, оскільки газ та олія перезмінюються у багатьох додатках.

Ще одним важливим трендом є зміна виробництва з Китаю в Америку та інших країн світу. Прості приклади включають запуск в себе виробництво гігантських акумуляторів, які я писав про вище, і релокація Apple MacPro назад в Америку. Також зацікавленість є перенесенням виробництва Foxconn iPhones (найбільшого виробника електроніки світу) з Китаю в Тайвань.

Всі ці приклади мають одну річ в загальній: замість дешевих китайських працівників, ці заводи будуть зайняті дуже дешевими і набагато ефективнішими роботами (Foxconn буде мати половину мільйонів робот на заводі). В цілому ця тенденція називається роботизація виробництва.

Останні, але не менше.

Перелік 15 провідних експортерів нафти, сортованих за поставкою:

Саудівська Аравія, Росія, Іран, ОАЕ, Норвегія, Ірак, Кувейт, Нігерія, Канада, Голландія, Венесуела, Ангола, Алжир, Лівія

Поверніть його.

- Норвегія постачає нафти на європейський ринок і має населення 5 мільйонів і величезну висипку для такого населення.

Голландія: re-exporter, вони не мають власної нафти, населення невелике.

Канада: Надає американцям і має диверсифіковану економіку.

Залишилось 12 країн. Я не знаю, хто має багато грошей.

Наприклад, Іран має божевільні аятоли.

Венесуела, де одна психосоціалістка була замінена іншим, нижча вартість супермаркету за допомогою кулеметів.

Лівія, де найактуальніші хлопці з Місрата, з якими можна вести переговори, не має нафти.

Росія, про яку ми просто даємо деталі, і тому все зрозуміло.

Окремо важливо, що відносини з Саудівською Аравією останнім часом погіршилися досить погано – це обговорюється, що Саудівська царська родина (насамперед голова розвідки Князь Бандар бін Султан) грає велику гру проти Ізраїлю, а зраїльське лобі (найбільш впливові в Сполучених Штатах) навряд чи радо про все це.

Що може бути дешева олія в Америці? Знизити вартість виробництва на підприємствах, переданих в Америку. Зменшити фінансові ресурси Республіканів ( нафтові компанії є їх основними спонсорами). Подушити економіку.

Що може бути дешева олія в світі? Супроводження економічного зростання Китаю та підштовхування розвитку китайського національного ринку. Взяти від гранату, щоб збагатити уран.

А найцікавіше для нас є те, що може бути дешева олія?

У Росії на початку 90-х рр. на ехо демографічного ями Світової війни був демографічний піт. Ми знаємо, що великі проблеми почалися на ринку праці – немає нового покоління молодих фахівців просто тому, що вони не народилися 22 років тому. Не про якість російської освіти, вони не зовсім буквально.

У той же час величезна післявоєнна генерація (демографічна вершина) перестає працювати і рети.

Звісно, ситуація в пенсійному фонді дещо (сурі) полегшує середню тривалість життя в Росії - 69.8 років (113 років у світі, поруч з Гондурасами) - але, по-перше, навряд чи це може затишати будь-кого, а по-друге, це не видаляє всю тяжкість проблеми.

Це, пенсіонери стають набагато більше, і ви можете платити їм пенсію тільки до тих пір, поки ціни на нафту високі.

Пам'ятайте, що сталося після слабо організованої монетизації пільг?

Росія як це: країна через призму фотографії, опублікованих мешканцями в соціальних мережах
13 років в регіонах з’явилася потужна бюрократія (6 млн.) Всі ці 13 років вони позбавлялися від доходу до федерального центру – випилювали там, а деякі були повернуті, збагачені краплями з нафтопроводу. Якщо немає нафтопроводу, то ці регіональні еліти, чому б вони дадуть дохід до Москви? Чи не вони діляться своїми руками?

В цілому, щоб поставити питання дуже коротко – всі люди, які живуть в Росії, повинні жити разом. й

Дякую за вашу увагу, кожен може зробити висновки самостійно.

Міта Гурін

Категории

Смотрите также

Новое и интересное