7842
11-градер з Туреччини став найбільшою дівчиною на планеті
17-річна дівчина з Туреччини названа Руміса Гельгі (Rumeysa Gelgi), висота якого становить 2 метрів 13 сантиметрів, офіційно оголошена найвищою дівчиною в світі. Роміса Гельгі отримала нагороду від Книги рекордів Guinness під час спеціальної презентації, яка відбулася в рідному місті Сапранболу, Карабіук.
Rumeisa є студентом старших братів і їх висота є нормальною.
Висока статуя «Румиса» обумовлена захворюванням, що називається синдромом Вевер, рідкісним генетичним розладом, що викликає швидке зростання. Вона також має незвичайно великі руки і ноги. Розмір стопи Румиси відповідає 47-му розміру чоловічого взуття.
Висока висота викликає дівчину багато незручностей, включаючи рух. Для того, щоб ходити, вона використовує спеціально виготовлений візок і ходій. Взуття для дівчаток також виготовляються індивідуально.
«Це цікаво і робить мене особливим. Зростання дозволить мені легко виглядати на найвищих полицях, а крім того, ніхто не може виглядати на мене, дівчина котирування слів Mail Online.
Омер Хакан Явасоглу провів офіційні виміри Румуси, які, відповідно до правил Книги рекордів Гуіннеса, повинні виконувати три рази в один день. Книга Guinness Records визнає надзвичайних людей по всьому світу. Rumeisa представила неймовірну витривалість і сміливість у житті з її хворобою, і це чудова честь зустріти її і присуджувати її титул, - сказав Guinness World Records Сейда Subas-Gemisi.
Лікарі запевняють, що вона не буде рости далі, тому що дівчина не зможе розбити рекорд найвищої життєдіяльності на землі і її дачник Султан Кошен, висота якого становить 2 м 51 см. По-перше, найдовша дівчина була канадською Анною Хайнлінг-Сван, висота якого становить 2 м 41 см. І найвища людина в історії американський Роберт Вадло, висота якого в 1940 році склала 2 м 72 см.
Рамеїса буде представлений у 2015 році Книга рекордів, які будуть випущені у вересні.
Джерело: fedpost.ru/
Мобільний телефонний датчик забруднення повітря: розроблений з Німеччини
Модель Camilla Рове дебютував як дизайнер, створивши капсулку для бренду «Реформація»