Чи є це майбутнє з трамвайом R1?

09.07.2014, Росія Вчора Дмитро Медведєв відвідав міжнародну виставку промисловості та інновацій Innoprom-2014 в Єкатерінбурзі, де він інспектував виставковий зразок трамваю R1, розроблений транспортною машиною Уралтрансмаш разом з Atom Design Bureau.

Уральський трамвай R1, що викликало великий інтерес, завдяки своєму, ставити його злегка, не зовсім звичайним дизайном, був створений (за словами головного дизайнера проекту Олексій Маслов) в складі архітектурного вигляду міста. Головний мотив дизайну трамваїв був чорним уральним дорогоцінним каменім в металевій рамі, що відображає міський пейзаж. творці інноваційного трамваю обіцяють, що вибірка виставки відрізняється від серійної моделі не більше 10%.

, Україна

34795

Салон, як я сказав, буде різним, більш практичним, не так стійким.

P.S. Я люблю все незвичайне, розбиває стереотипи, але зовнішній вигляд цього Уральського дорогоцінного каміння все робить ви хочете перетворити його вниз. Неперевершений кут кабіни виглядає ефектно, але це так необхідно і доречно з точки зору безпеки на вулицях міста?

7392999

Навіть новітні моделі міських трамваїв мають таку каюту (фото вище) - при ударі автомобіля або людини трамвай не затягує їх під себе, але відштовхує їх, зменшуючи ризик серйозних пошкоджень. Минулого року у Відні я опинився на сцені низькорослих трамвайних трамваїв, що потрапив до циліндра - він просто кинув в кущі перед тілом. Я боїться, що R1 в зіткненні буде натиснути і перетягнути під дно, торкаючись як льодяник на льодових гумках.

На додаток до безпеки інноваційної форми трамваю R1 є сумніви щодо концепції дизайну в складі міського краєвиду. На малюнку хмарочосів і сучасного міського пейзажу R1 чудово виглядає. Але уявіть, що це ковзання чорного скла нагота на вулиці провінційного російського міста з усіма його важкою архітектурною спадщиною і життям. Яким чином, цей об'єкт позаземного призначення вписується в такий міський пейзаж? Я не маю на увазі, що трамвай з його зовнішнім виглядом повинен відповідати пострадянським скорботам, але, тим не менш, приїхати до сільської дискотеки в костюмі Darth Vader якось ... добре, це дивний.

І звичайно, успіх цього цікавого проекту. Давайте подивимося, що відбувається.

й