Ковані ворота

На шляху до Дербента, проходячи одну з сіл, ми побачили десятки красивих залізних воріт вздовж дороги.
Вчився, що це місце славиться по всій Кавказі для своєї продукції, вони відразу ж вирішили, що потрібно було захопити її і піти, щоб побачити, хто і як робить цю красу.

Після розпаду колгоспів та державних господарств, початок відтоку уможливого населення сіл до міст. Хто пішов за сезон і який пішов назавжди. А жителям селища Нового Вікрі, Каякентського району Дагестана, діяли по-різному - вони пішли на майстер-класи з обробки каменю та металу.

Перед входом в майстер-клас, виставка готових воріт

сільська адміністрація виділила всім місцем за федеральною дорогою "Каукас", де були побудовані виробничі майстерні.
Сьогодні в Новій Вікрі є два майстер-класи з обробки каменю і вісім для виготовлення залізних воріт, гнітків, барів і багато іншого. Вони постійно використовують 60 осіб, і в середині замовлень їх кількість перевищує сто.

Листовий залізо - основний матеріал для майбутніх воріт

В першу чергу, через брак досвіду і навичок в перших збудованих майстернях, які перенесли з великою складністю.
Все почалося з обробки каменю (поручно, ми не встигли піти в кам'яні майстерні).
Вони працювали на своїх ескізах, взяли щось з журналів і каталогів. Згодом молоді люди прийшли до них. Так готують п'ять майстрів з каменю. З кам'яного каменю, бальстрів, колонок, карнизів, підкладок пружин і камінів, інших художніх і прикладних виробів подаються.
Накази не тільки з різних регіонів країни, але й з Казахстану і Естонії. Гості з Туреччини та Ірану зацікавили твори Вікрону!
Далі почали відкривати майстер-класи з виготовлення «іронової» краси

Ворота в процесі виробництва

479662

Я не запитав скільки найпростіших воріт, але найдорожчих до 10 мільйонів рублів !!!

р.

Я особливо любила це ворота. Я ніколи не бачив камінь, який використовується, як це.

Дуже красива і незвичайна.

85905

Дагестанська цегла, більшість будинків побудовані з неї тут

Я бачив цю картину.

7500 р.

Так багато металевих робіт. Цікаво, що ціна може бути настільки високою.

р.

Роботи місцевих майстрів користуються великим попитом у сусідніх республіках.

176073

Після цього він почав звертати увагу на красиві залізні ворота в будинках. Зрозуміло, що вони, ймовірно, були зроблені в цьому селі.

р.

Хтось отримає нові ворота сьогодні.

339388р.

р.

Це як ви робите коло з прямої стрижні.

Джерело: kak-eto-sdelano.livejournal.com