Crowdsource book про країну малинових хмар

Це буде сподіватися, що в цій благородній і gigantic причині міжнародне співробітництво буде додатково посилено.
Вчені звернулися з прагненням працювати на користь всіх люд, для миру і прогресу. К. Сергєєв (псевдонім Сергія Корольова)

(Stratolab gondola з інструментами для спектроскопування атмосфери інших планет)

Останнім часом на Habre з'явився новий автор Pavel Shubin (Shubinpavel).
Шлях Луни 1.
ISEE-3. 17 років сну
Звуки Венери
Він також є автором верхньої статті в Computerra "Чому, чому і як загинув космонавт Комаров." Саудовская версія.

Коли я пішов в свій профіль, я бачив, що він почав проект на Boomstarter, щоб опублікувати книгу про історію розвідки Венери.

Витяг з книги 20 сторінок

Готовність проекту в момент написання:
Зміст: 95%
Дизайн, прототипування, дизайн - 20%

Я думаю, що це великий простір, який починає натовп в Росії.
Я хотів допомогти Павло і писати коротку пост з додатковими матеріалами з книги і я сподіваюся, що буде більше людей, які допоможуть автора з порадами / ідеями / ресурсами і просто підтримкою.

Автор не був занадто ледачим, щоб зустріти людей (наприклад, з науковим директором Венери-15/16, Олег Миколайович Ржига).

Павел планує придбати унікальні фотографії з американських та російських фондів.

План станції для фотографування Венери

При створенні цієї книги було оброблено значний матеріал наукових публікацій.

Натисніть, щоб збільшити

З дозволу автора, особливо для читачів Habra, нижче, є химер від книги.
Венара 4. Перший операційний апарат в атмосфері іншої планети.

Це сталося 18 жовтня 1967 в 7 годин 39 хвилин 10 секунд. Станція вступила в атмосферу на швидкості близько 10 км / с. У той час, коли земля не введе в атмосферу на таку високу швидкість, не навіть Землі! У зв'язку з температурним датчиком було відділення відсіків, які слідують балістичною паузи і виходу гальмівного парашуту, потім основного. Радіо альмір перетворилося, сигнали від температури і датчиків тиску пішли, бійці зламали кришку, а венерська «air» кинулася в ампули газового аналізу. Почати роботу!

Є кілька зборів очевидців, які перебували в Євпаторії на космічній станції в 116-му номері. Я хотів би процитувати від щоденника відомого космічного журналіста Ярослава Головованова (малий час, Євпаторія). У дужках, коментарі автора.

Євпаторія. Центр візуальних комунікацій Час польоту КУА - 128-й день рейсу. Ніч на Землі. Ніч Венера 4 висаджується на Венері. Натяжність є хрусткою.

У 5х 41х Команда МІН: моніторинг зовнішнього вигляду сигналу!

Точно. 5h 44 хв 27 с - сигнал! Захоплення сигналу над шумом землі і небом 30 разів! Великий

У 6.15 км «Venus-4» починав «видати Землю» з його параболічною антеною і після 12 хвилин знайдено, а надлишок сигналу над шумом відразу стрибнув від 30 до тисячі.

6.48. - до планети залишалося близько 30 тис. км.

7.15 км Є близько 13,000...

7.35. - 400 км до Венера... Атмосфера все ще дуже слабка, рідина, тому час падати SA. У разі пожежі, параболічна антена, яка працює так само, тепер втратить Землю. Дійсно, сигнал різко змінився, але як кажуть тут, "парабо не хоче померти".
Нарешті, в 7:39 сигнал з параболічної антени повністю зникне. Але після 50 секунд передавач КА перевернувся. Він 5 разів слабкий, але що робити?

7:48. Помешкання розташоване в 24.8 км. Тиск (R) - 960 мм Hg, температура (T) -78 градусів Celsius ...

(Відразу після виходу парашуту був зроблений перший аналіз композиції атмосфери Венери. Відключені датчики похилого віку! Не можна сказати, що атмосфера Венери містить більше 1% вуглекислого газу. Частина манометрії, до кожного сюрпризу. Але вони ще встигли дати досить чіткий результат. К2- 90%+-10. Вміст азоту одного датчика менше 7%, другий – менше або дорівнює 2,5%. й

8:08. P - більше 4 атмосфери, Т = 135 ° С. Академічний імшенецький, влада в мікробіології, сказав, що це при цій температурі, яка відбувається стерилізації. Сподівайтеся, що є сузір'ям життя сирого білка на Венері, майже не існує. SA може витримати тиск до 15 атмосфери, потім подрібнити його.
За мене в скляній кабіні сидить бійець дуже розумного роду, носіння скла, від тих, хто не пройшов до університету в змаганнях. Він постійно повторює когось в телефоні параметри атмосфери Венери, які оператори звітують кожні 30 секунд. Повідомляючи, що тиск в атмосфері Венери перевищило 5 атмосферу, солдат раптово занурився німим, очевидно, слухаючи питання, а потім конфіденційно повідомив:
- Comrade Marshal є однією атмосферою на Землі. Я даю багато, щоб дізнатися, яка пень сидить на іншому кінці дроту. Але вона повинна бути військового секрету!

8:54. Датчик тиску вирушив шкалу: він був призначений тільки для 9 обстановок. Т = 250°C. Т всередині машини становить 37°C. «Життя є собака», Георгій Миколаївич (Бабакін) говорить продумано.

По суті, датчик «від ваги» на 8:31. Останнє читання проходило до 7 ранку.

9.14. Зовнішня температура - більше 280 градусів, внутрішні - 54 градусів. Оператор повідомляє, що об’єкт гойдалки. Чому?

9:16. Зійшла.

(Останній записаний сигнал з Венери 4 був переданий за 9 годин 13 хвилин 31 секунд.) Температура досягла 535 К (262 ° С). й

Увечері «миється» в «Україна» перемога Бабакіна. Для науки це грандіозна перемога: всього за три години землеробство дізналися більше про їх знаменитий сусід, ніж вся попередня історія людства! Вони відверталися, кожен зробив шум, роздяття, сміхання, і Гліб (Максимов Гліб Юрійович, провідний розробник автоматичної космічної техніки, в першу чергу в бюро дизайну Корольова, а потім в Бабакіні Г.Н.) раптом кричав. Сонце, так гіркий. Він сказав:
- Ідіотс! Що ти щасливий? Ви не розумієте, що сьогодні ми вихованці в сонячній системі? Я був так сподіватися... І ось Ми тільки в сонячній системі, ми всі - Я ще раз загинув.

Я пропоную в коментарях, щоб висловити свої пропозиції для просування / вдосконалення проекту.

П.С.

Джерело: habrahabr.ru/post/229067/