Оновлення для програмістів в Таїланді

Суддя за коментарями, стаття «Дуан Шифтінг для програмера?» Камбоджа, досвід виживання і досвіду життя" викликала інтерес громади Хабра і прагнула поділитися своїм досвідом.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Серед нас, ІТ-спеціалісти, є багато ґрунтовних людей, які є педантичними про дрібні речі і хочуть розрахувати кожен крок, кожен маленький, знає всі ризики, планувати кожну деталь їх життя. Я така людина, теж, і я б сказав, що я «навчився» набагато вище середнього. Навіть перед виїздом на Таїланд, все це викликало мене підсвідомий страх: кинути хорошу роботу, залишити сім'ю, друзів і залишити без зворотного квитка. Він вийшов за межі стану свого комфорту і був багатоповнений непорозумінням близьких родичів. І я був щасливим, як я спочатку уявляв, і майже рік мій дружина і я був жити комфортно в Тай. Я хочу писати.

Упродовж останніх місяців російські громадяни стали стурбовані правовим перебуванням в Таї, оскільки імміграційні органи почали затягувати шурупи в ранах візи. Для нас громадян Білорусі, абсолютно нічого не змінилося - ми не маємо можливості ввести тайський штамп. У той же час, з точки зору, візи були, і залишаться вкрай сумнівним з точки зору отримання матеріалів.

Питання про візу вирішується дуже просто з грошима. Для того, щоб ввести країну, необхідно заздалегідь зробити подвійну або потрійну візу. У Мінську є офіс, який робить такі візи у Стокгольмі без особистого звернення та будь-яких документів, крім паспорта. Двостороння віза дає право залишатися в Таїланді протягом 6 місяців з дати її видачі. На першому в'їзді ви можете залишитися протягом 2 місяців, після чого за $ 60 за гравця можна продовжити протягом місяця. Потім потрібно залишити і перейменувати - другий в'їзд візи почнеться і ви зможете знову залишатися в країні протягом 2 місяців + 1 розширення. Згідно з тим, що віза тристоронньої дає змогу жити практично на 9 місяців, хоча вам доведеться залишити країну 2 рази, але це може поєднуватися з туристичними метою.

Ця віза ідеально підходить для зимових, але для більш тривалого перебування вам потрібно щось більш надійне. Це може бути отримано на мовній школі, запрошуючи в Тайському, англійському або іншому мовному курсі, або навіть тайському курсі. Вартість за людину може відрізнятися, залежно від того, скільки ви хочете зменшити вартість вашого часу:

- Вартість навчання $500-800.
- Для поїздки в Лаос, щоб подати заявку на таку візу, можна витратити близько $ 200-300. По суті, для того щоб отримати цю візу за $ 500 на місці, але зараз з зміною влади ця можливість може бути вкрита. Ми скористалися ним в березні.
до За замовчуванням віза надається протягом 3 місяців і повинна бути поновлена кожні 3 місяці в локальній імміграції (на мій погляд, вартість $ 60). Але у нас була можливість сплатити 400 доларів на ніс і продовжити його протягом 12 місяців одночасно, без необхідності подальшого переселенців.

В цілому, ми використовували максимальний пакет послуг, які не пішли в будь-який час, щоб подати заявку на візу, зробивши продовження на 12 місяців і оплачується $ 3k на два. З огляду на те, що це дозволяє залишатися в Тай протягом 15 місяців (просто 3 місяців + 12 місяців розширення), а також залишити і ввести будь-яку кількість разів, за гравця виявився $ 100 на місяць. Це майже порівняно з грошовими витратами постійних візонів з росіян.

Щодо навчання, ми обрали тайську та пройти 2 рази на тиждень протягом 2 годин. Я вибрав короткий курс, який тривав шість місяців і вартість $500. Дружина обрала повний курс, він триває рік і вартість $800. Як ви бачите, ви можете зберегти трохи більше. Класи не стресові, навіть цікаві для спілкування з різноманітною аудиторією з різних країн світу.

Страхування/ Ми вирішили не ризикувати білоруським страхуванням через повну безцінність. росіяни, як і я чую, як використовувати Констант, який має гарне покриття в плані активного спорту і мотоциклів. Але я також чув, що нещодавно Констант змінив своє покриття від Міжнародного SOS до чогось іншого, а якість сервісу знизився. Крім того, вони вид заборонених дистанційного розширення. В цілому я можу сказати трохи про це питання, але я думаю, що якщо вже немає, то незабаром росіяни зіткнуться з такою ж проблемою вибору страхування як білоруські.

Що може статися в Таїланді? Найпоширеніші проблеми:

1) Падіння від мотоцикла
2) Тропічний джиговий лихоман (і в Камбоджі, додати малярію, яка набагато гірше, ніж в Таїланді тільки в регіонах недалеко від Камбоджа)
(3) Термінова операція - це тип апендіциту, але це не безпосередньо пов'язане з Таїландом.

З проблем 1 і 2 не застраховано практично без страхування, або застрахувати дуже обмежений. Ми вирішили взяти місцеву (міжнародну) страхування БУПА. БУПА має близько 6 тарифних планів, різних за вартістю, які відрізняються набором послуг і кількістю страхових компенсацій. Ми, намагаючись забезпечити все, приймали найдорожчий план, який навіть забезпечує евакуацію вертольота з будь-якої точки Таїланду, бо плани були багато подорожуючих. Але як ми вже розуміли, не потрібно переплатити за неї.

Разом, ми сплачуємо близько $110 на місяць для двох. Договір за рік, оплачується в рівних частках щомісяця - вони просто знімають гроші з вашого Тайський банківський рахунок (більше того, що пізніше). В цілому, це дає нам 2 персоналізовані картки, такі як пластик, з якими ми можемо застосувати до будь-яких навіть найдорожчих лікарень в Таїланді, і ми повинні надати всю необхідну допомогу. Крім того, лікарня працює з самим страхуванням, нам не потрібно ніяких листів гарантії або підтвердження від страхування. Я не хочу, і я сподіваюся, що я не маю. Страхування має покриття по всьому світу.

Що стосується медицини в Таїланді, різні люди характеризують його різними способами, але я думаю, що це не варто враховувати думку пакетів, з яких вони намагаються rip якомога більше. З кожним великим курортним містом є кілька лікарень, від дешевих місцевих до дорогих лікарень Бангкока. У місті, де ми живемо, є 3 великі лікарні: Hua Hin Hospital, найдешевший, всі тайки йдуть там. Сан-Пауло Лікарня - приватна і середньоцінна і стандартна лікарня Бангкока Хуа Хайна - простір п'ятизіркової лікарні з однаковими цінами на простір; а також невелика кількість приватних практик, таких як ENT, стоматолог і т.д.

Як правило, падіння з мотоцикла закінчується з синцями і абразиями, можливо, навіть великим. З такою проблемою можна звернутися до держави. Клініка, де буде надана перша допомога для недорогого лікування ран, а деякі ін'єкції з тетану.

Тропічний джинсовий лихоман - це те, що наша епідемія грипу щороку, найбільш поширена під час дощового сезону (літо-спадній період), але можна зимувати взимку. Важко перевозити комарів, а точніше їх особливий вид, який відрізняється дуже добре в білому кольорі, можна навіть сказати, що якщо світяться плями, на ногах і тілі. Я думав, що вони були більшими, ніж нормальні москіти, і вони мали дуже хороші білі плями. Така комарів порода в застій воді і зазвичай працює в день в районі 20 метрів від місця їх виведення. Щоб захистити себе в поході, потрібно носити одяг для тіла і використовувати репелент з активним компонентом DEET в складі. Якщо ви живете в будинку, необхідно переконатися, що дощова вода не накопичується на вашому сайті (пошти, будь-які контейнери на вулиці). Що стосується природних водойм, то я не впевнений, що є ризик, тому що є населені пункти будинків, де закладають канали прямо в с.. Неймовірно, що комарів висаджують там - швидше за все, риба, яка живиться на личинках комарів.

Якщо ви отримуєте заперечення, то ймовірність ускладнень невелика. Ми не хворіли, але наші друзі на Кох-Самуї хворіли. Я хворий протягом тижня. Лікарня може знадобитися при сильному захворюваннях, коли рівень тромбоцитів в крові знижується, і є ризик виникнення крововиливів. Ще немає вакцини, але є надія, що вона буде доступна в найближчі роки. В цілому, мені здається, що люди в нашому суспільстві сприймають тропічні лихоманки як щось майже смертельно. У Таїланді та десь неподалік від ЗМІ публікувалися страшні історії, як туристи загиближилися в Таїланді або десь, а потім приїхали і лікувалися довго. Насправді, dengue fever дуже поширений в цій області і місцевих лікарів знають все про це. Севере dengue fever впливає тільки на місцевих жителів через періодичне переінфекцію. Порівняно з грипом, смертність від dengue в Таїланді нижче. Щоб не боятися, можна прочитати цю статтю.

Ми не зіткнулися з іншими проблемами здоров'я або ризиками. Змії не бачили живих, тільки на дорогах в подрібненій формі. Деякі страшні комахи теж. Ви повинні розуміти, що далеко від міста, чим вище ризик виникнення різних тварин, включаючи змії. До речі, кількість померлих від змійних укусів в Таїланді на рік вимірюється тільки десятки життів.

Виписка житла значно змінюється в різних містах. Є 4 види житла:

1) Кондо - це квартира в багатоповерховому будинку, як правило, мебльована, як правило, є можливість використовувати комунальний басейн і тренажерний зал, який залежить від самого будинку, звичайно. Кондо - ідеальний варіант, якщо у вас немає домашніх тварин. Ціни значно варіюються, але ми можемо сказати, що це найкращий варіант для цінового / якісного критерію. Якщо ми порівняємо з тим же Мінськом - ціни значно нижче, якість набагато вище. Ціни - кажуть $ 200 до $1,000 або більше за будь-який смак і колір. Допускається розміщення з домашніми тваринами. Поговорили з агентом про це - приховавши навіть хамстер не варіант. Якщо хтось бачить одну з тенантів, 100% збитиметься і ви попросите видалити тварину або очищати себе.

2) Міський будинок, як правило, 2-поверховий будинок з декількома дворівневими квартирами, кожен з окремим входом і загальними стінами з іншими квартирами цього будинку. Таунхаус є найдешевшим варіантом, в деяких випадках можна з тваринами. Завдяки недорогості, тайці зазвичай живуть там, немає звукоізоляції, і тайці дуже люблять караоке - тому це не хороший варіант для довгого життя.

(3) Головна, нічого не писати. Будинок, паркан, може бути невеликий або навіть дуже великий зелений район, власний басейн. Як правило, ціна будинку включає обслуговування басейну і садівник. Будинки можуть бути як в місті, так і в передмісті. Звісно, передмістя дешевше і можна розраховувати на хорошу територію, але меншу інфраструктуру навколо. Діапазон цін на будинок від $ 200 до нескінченності.

(4) Му-бан – Ці види будинків найчастіше зустрічаються в Бангкоку і Хуахі. Село, як правило, паркан з високим парканом, на вхідних воріт і цілодобова охорона, відеоспостереження. У готелі є басейн і тренажерний зал. Ціна трохи вище нормального будинку. Село в місцевому розумінні не означає заспокійливе поселення, це просто загороджена зона з його назвою і групою будинків в єдиний архітектурний стиль. Село може бути як в межах міста, так і в чистому вигляді.

Деякі нюанси оренди житла:

- Як правило, депозит щомісячної оренди необхідно. Застава повертається після полегшення і перевірки стану житла. Також, якщо погоджено у договорі, певна сума відводиться від застави для прибирання будинку після виїзду.

до Якщо ви орендуєте безпосередньо від власника, а не через Агентство нерухомості - будьте готові, що застава не може бути повернена. У цьому випадку не слід залишити будинок безпосередньо перед виїздом десь, але варто за тиждень до деяких гостьових будинків. Тоді ви можете розповісти власника, який ви переїжджаєте в інший будинок / кондо, і він не буде «латим», щоб принести Вам депозит, і ви не будете кидати на площину.

- Маючи будинок з приватним басейном не дуже доцільно, тому що як правило, такий басейн невеликий, тобто пухнастий і ви не купите в ньому. Але якщо є система фільтрації, вона буде їсти багато електроенергії.

- Вартість оренди взимку вище, ніж влітку. Нерідко при оренді протягом одного року можна домогтися значної знижки. Як правило, вигідна пропозиція можна знайти навесні, коли всі туристи / зимові тури залишають і є надлишок поставки на ринку.

Для багатьох, Таїланд, ймовірно, пов'язаний з гарячим кліматом, фаршом та іншими «чарами» тропічного життя. Але це зовсім не так. Нудота є те, що після того, як організм звик до високої температури і клімат починає відчувати себе абсолютно різним. Я не можу стояти тепло себе. Коли ми прибули до листопада, здавалося б, нестерпно гаряча. У нічний час, якось падають повз. В кінці сезону «холодний» розпочався тайські стандарти, звичайно, далеко від наших. Коли Грудень прийшов, це був трохи охолоджувача. До кінця грудня температура вночі почала скидати до 24-25 градусів і тут ми почали заморозити. З кінця грудня всі січень і майже всі лютого ми не використовували кондиціонер навіть протягом дня. Незважаючи на прозоре небо, температура протягом дня не досягла 30, вночі ми закриваємо всі вікна, інакше було холодно спати. Я повинен сказати, що в Хуахі в грудні і січні сезон сильних вітрів, тому вікна особливо роси. Ми забули про басейн протягом майже 2 місяців через холод, як ми думали, води. Море досить багато того ж. Тим не менш, тайці говорять, що ця зима була аномально холодною для місцевих місць.

У лютому з’явилася трохи тепла. З середини березня почався стрімкий підйом температури, а на початку квітня він став гарячим. Не було часу, щоб вийти поза, немає хмари в небі щодня. Вода в морі стала дуже гарячою, я б сказав в неглибокій воді над 33 градусів. У тропах вона набуває темного приблизно 6 круглого року. Навесні все навколо зазвичай йде живо після 5 п.м., відкриті ринки, на вулиці більше людей. Нагрів триває все квітня і майже все травня. У середині травня погода починає змінюватися. Якщо раніше небо зрозуміло з ранку до вечора, то з середини травня з'являються хмари. Вони закривають небо ближче до 4 вечора, можуть бути трохи дощу, що не приносить прохолоди. На ніч хмари розтягують.

З червня хмари отримують більше, тепло поступово відступає, багато місць в Таїланді починається дощовий сезон - але не в Хуахі. Є якесь чарівне місце, ймовірно, завдяки особливостям пейзажу (від заходу гори, на схід від бухти). Ви можете часто побачити картину чорної хмари, що збираються над горами або над морем в вечірніх і освітлених спалахах, але в Хуах немає дощу і блакитного неба над головою. Є дні, коли небо затягується як в Мінську - сірий і темний.

Далі Липень, Серпень, рання осінь – що буде далі ми ще не знаємо. Але він вже відчуває себе в повітрі, він стає комфортним для зовнішнього вигляду. Кондиціонер, який піддається 28, працює тільки вдень, вночі він перетворюється тільки зрідка. Активний сезон дощу в Хуахі є серпень і вересень.

Що особливо добре Таїланд є можливість подорожувати багато і безпечно. Країна має понад 100 національних парків, де є багато цікавих речей. Я ніколи не керував правою рукою. Він був страшним. А потім забронювало автомобіль прямо з аеропорту, і я зрозумів, що ми зробили право. Дорога з аеропорту Бангкока - найкращий спосіб дізнатися про драйв. 4 смуги, кілька автомобілів. За цей час ви можете використовувати для іншого управління. Забудьте про вимикачі повороту сигналів до не менше 2000 кілометрів - ви все одно часто повернете на серветки на машині. Але в цілому, після 2-х годин проїзду на шосе, ви вже звикли до неї. У перший день в Тай, поїхав 700 км і через тиждень, ще 900 км.

У Таїланді організовано так, що можливість перетворювати і піти на поході ви майже не будете. Якщо потрібно повернути прямо через вхідний трафік, то як правило, потрібно додатково приїхати, перевернути і вже повертатися вліво, де ви відразу ж перейдете в свій провулок. Для повороту на дорогах практично кожен 5-10 км, для повороту, як правило, кишеню створюються на вашому провулку і на рухомому провулку. Увімкніть один великий недолік - в правому провулку (швидке) часто сповільнюють вантажні автомобілі, вантажні автомобілі і т.д., які йдуть в найближчий оборот. Через це часто необхідно налаштовувати повільне промивання.

Сам рух, особливо в містах, я б закликав спокійно (хоча я не ходив до самої BPC). Тайські острови повільні, це викликано як розумністю, так і наявністю величезної кількості велосипедів на дорогах, які кожен намагається пропустити і в цілому їх ставлення до велосипедів повністю відрізняється від нашого. Це безпечно сказати, що кожен Тайська є водієм і байкер одночасно, оскільки велосипед є найбільш зручною формою перевезення в містах. В цілому, з рідкісними винятками, не роблять різких маневрів і перепланувань, не заважати один одному. Але вони люблять приїхати на протилежну сторону дороги, в тому числі на машині. Також потрібно підготуватися до того, що тайці можуть значно зменшити швидкість до зупинки в провулку біля бордюру, перемістити дуже повільно (20-30 км / год). У зв'язку з великою кількістю велосипедів на дорогах і в містах, придорожня частина широко, практично як 3/4 мереж - більшість велосипедів їздити по ньому.

Оренда авто самостійно не має ніяких проблем, якщо ви орендуєте з великих офісів. Для оренди краще скористатися сервісом Rentcars.com. Ми прийшли в різні офіси і ніхто не мав ніяких проблем або подряпин. Як правило, ваші карткові блоки $ 300 або $ 600 депозит, який автоматично розблоковується в будь-який час з тижня до місяця - Я не знаю, що залежить від нього, але були різні терміни. Варто враховувати при оренді автомобіля, що деякі з ваших доступних грошей можуть бути заморожені протягом місяця. І ні в якому разі не потрібно залишити будь-які документи в заставі. Якщо хтось запитує вас про документи на заставу, ви можете отримати розлучення. Офіси, які ми використовували: Тайська оренда автомобіля, бюджет, AVIS. Всі офіси включають франчайзингове страхування (з використанням CDW або Collision Damage Waiver), де ви платите невелику суму, решта сплачує страхування. Ми не сказали, що це працює. У великих офісах можна взяти автомобіль в одному напрямку, орендувати його в іншому місті. Це коштує більше, але іноді немає іншого варіанту. В середньому, орендувавши недорогий седан на машині для вихідних витрат $ 70-100. Очікується, що ціни не з'являються в офшорному періоді, але це не відбулося.

Розроблено інфраструктуру на дорогах. Багато мережевих станцій мають цілодобові магазини 7/11, кафе, кав'ярні, каву, каву. Якість дорожнього покриття краще ближче до Бангкока. Дорога 4 з Бангкока на південь, єдина дорога ви можете взяти на південь Таїланд, після Hua Hin, має чіткі проблеми з плетінням. Трафік інтенсивний навіть у вихідні. Іноді я отримую враження, що Тайські роботи без вихідних, тому що в будь-який день тижня є багато вантажівок і вантажівок.

Навігатор (ви можете орендувати з автомобілем) може знадобитися в Бангкоку, тому що є дуже не очевидні багаторівневі зміни. В іншому випадку, над дахом є достатня кількість карт Google.

Які національні парки? Це площа навколо деяких природних атракціонів, або кілька, якщо парк великий. Наприклад, прекрасний гірський хребет і кілька карстових печер в Хао-Са-Рой Йод Парк, кораловий риф в парку Хат-Ванакон, кілька степових водоспадів в Erawan Park, озеро в карстовій несправності в Хао-Сок Парк і т.д. Кожен парк має так звані головки, які, як правило, мають невелику виставку фотографій або експонатів з парку, інформаційних плакатів, душових кабін, туалетів, орендних будинків, кафе, парковки та кемпінгу. У деяких великих національних парках, кемпінг може бути організований в декількох місцях, поблизу популярних пам'яток. У кемпінгу завжди є туалет, душ і кафе. Використання гриля заборонено. Також можна орендувати намет, спальні сумки, килимки і подушки за $5. Ви можете придбати намет і спальні пакети в будь-якому великому Tesco - ми зробили, і взяти подушки з дому. Якщо хтось дивує, чому спальні сумки настільки гарячі, очікування. Ми були в квітні в гарячому сезоні в кемпінгу на морі і вночі разом сходження на спальні. Багато людей приходять на парки з наметами у вихідні дні. Тайські породити культурно, п'яна кричуща худоби, як ми не маємо.

З листопада ми відвідали тільки 7 (від 100) національних парків в Таїланді. У деяких парках ви хочете знову поїхати, в деяких парках є так багато цікавих місць, які ви не можете побачити їх у вихідні дні, водоспади виглядають різними в різних сезонах. В цілому я думаю, що не повторюю себе на вихідних, ви можете піти і дивитися цілий рік. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.

Якщо ви думаєте, що в таї ви можете їсти тільки рис і морепродукти, або тільки в микашниці - то ви дуже помилилися. У туристичних містах є багато кафе, де готують смачні стейки з австралійської яловичини за ціною 2 рази дешевше, ніж Мінськ. Наприклад, в Hua Hin Market Village є ресторан Sizzler, де можна вибрати стейк з гарніром від $ 8 і використовувати величезний салатний бар безкоштовно.

У магазинах великої рогатої пасти є будь-які продукти - молоко, йогурт, сири, величезний вибір м'яса, овочів і фруктів. Про сире м'ясо я хочу сказати особливо - в Білорусі такий вибір і такі ціни не існує! Є навіть м'ясо крокодила. Також слід враховувати, що Австралия та Нова Зеландія знаходяться поруч, звідки приводяться яловичі та молочні продукти хорошої якості. У деяких магазинах «преміум» ви можете придбати однакову гречку, якщо хтось любить її.

Мобільний зв'язок простий як rakes - в аеропорту ви можете купити SIM-карту і використовувати його, постійно поповнюється в найближчий 7/11. Для дзвінків або трафіку немає. Зареєстрований інтернет, як правило, надається власником будинку, він може бути спільним інтернетом або виділеним каналом. Ми збираємо 12 мегабітів, ми платимо $20 за Інтернет.

Іноземець може відкрити тайський банківський рахунок і посилання PayPal на нього. Не існує особливих інструкцій для відкриття рахунків іноземцями, тому різні банки і навіть різні гілки одного банку можуть дозволити вам відкрити рахунок. Ми вперше відкрили 2 рахунки. Щоб відкрити обліковий запис, вам просто потрібно приїхати з паспортом, за годину вони виписують все і дадуть вам незрівняну картку і якусь книгу для записів (навіть, не знаю чому). На тижні або два ви будете відправлені дані для онлайн-банкінгу, а потім ви можете зв'язатися з PayPal. Крім того, нам потрібен цей обліковий запис для страхування, щомісячний платіж виводиться з неї щомісяця.

Так сталося, що в Таїланді військові часто приходять до влади. Коротко, є 2 елітних груп в Таїланді: близько до короля Таїланду і Шинватра клан. Народи люблять царя Божественно, але цар став старим і не може бути більше правил країни. Коли Шинватра клан прийшов до влади, вони почалися популістськими методами, щоб розподілити гроші на поганий правий і лівий, які привертали значну частину звичайного селянського населення в країні (що більшість). Це також супроводжується підвищенням корупції в країні. Все буде добре, доки Шинватра занурює на холі Ісуса, монархія. Він кинув військовим і відправив у вигнання. Через деякий час вибори відбувалися в країні і Шинватра клан у людини сестри. Вона продовжила переслідувати політику свого брата, і в травні, після довгої вулиці стоячи між пророялою опозицією і Шинватра, військовий знову забрав владу і звільнив Shinawatra.

Проблема полягає в тому, що якщо вибори відбуваються завтра, хтось з Shinawatra буде виграти. Воєн, як опозиції, не хоче цього. Тому що вони вірять, що це буде продовжувати ділити Тайський суспільство. Вони хочуть провести гасіння виборчої реформи, щоб навіть якщо більшість населення підтримує Клан Шинватра, вони не можуть знову приходити до влади.

Що відбулося в країні під час протестів з листопада по травня абсолютно нічого. У центрі Бангкока відбувся мітинг і заблокований трафік.

Що змінилося в країні з захопленням влади військовим – абсолютно нічого. Життя йде на звичайному, тільки зараз в центрі Бангкока і в будь-якому місці ще не можна тримати мітинги. В першу чергу муфта була накладено від 10 до 5 ранку. У зв'язку з тим, що навколо годинникових магазинів закриті на ніч, а магазини, які зазвичай працювали до 10 років раніше. У курф'ю ще було зменшено. Після цього було скасовано кількість туристичних міст, а потім по всій країні.

Країна тепер живе під «військовою пригнічністю», але той факт, що більшість людей навіть щасливі. По-перше, протести та ескалуючі напруження завершилися. По-друге, військова юта озвучила ініціатива, спрямованих на викорінення багатьох проблем Таїланду, які захоплюють туристів і місцевих жителів. Ми побачимо.

Якщо ви втомилися від сірого повсякденного життя Мінська / Москви / іншого міста, і ви хочете змінити ситуацію, змінити життя в більш активний і цікавий напрямок - немає кращого і більш зручної країни, ніж Таїланд. По суті, ви можете приїхати сюди на регулярну туристичну візу з невеликою столицею в кишеню і без зайвих труднощів поселитися на рік, два або більше. Єдине, що ви не повинні вірити казки про скидання в Таїланді. Жити в Таїланді за 500 доларів на місяць можливо - але я не буду називати його комфортним і цікавим життям. Ви постійно будете обмежувати себе можливостями, комфортом, подорожами, харчуванням.

Чи можу я? Це ще одне питання, і кожен має свою відповідь. Але ви завжди можете жити в рідній країні, в рік, в два, в десять, це не від вас від вас. І хто знає, Таїланд буде максимально комфортним і гостинним в рік, два, десять років.

Джерело: habrahabr.ru/post/228105/