Про закони війни.

Якщо ви не, то ви. Якщо ви не, то ви. Не більше любові, ніж ставити життя для друзів. Це нескінченно. Війна має свої закони. «Не знешкоджена людина була знята. А ті, що я кладаю в пам'яті, як і в кіно, якби вони не були люди на всіх. І тільки Віллі - Він полюбив.
Снайпер Ткачев, ретиредний полковник, Іван Терентійович, має безліч історій в магазині. І про те, як один день він загинув 28 німців, але не отримав рекорд. Про те, як 30 хвилин проходив полонений Власов – але ті, ескортуючі, кинулися на шахтному полі, і Ванья залишився. Про те, як вони писали про Ткачев у німецьких бойових аркушах: бандит, підлягає руйнуванню, адже наприкінці війни на його рахунку - 2 компанії Врмахт, 169 німецьких солдатів і офіцерів, які знімалися з гострим пострілом, в тому числі генерала Бауера і капітана Річтера, які загинули 500 червоної армії чоловіків. Про те, як щік, розірвав від шрапка, впало 10 разів хропки з іншої сторони переднього на вигляд гвинтівки. Але я отримую на поїзді і поїду до Бреста, де живе Іван Терентійович з родиною сина, в основному тільки почути одну історію. Історія, що, як виявилося, нічого не залишив на своєму серці - на відміну від ворожих куль, які звернулися назад. Моя онука завжди крила, коли мій дід відійшов свою сорочку. Я сподіваюся знайти відповіді. Але повернемося до Москви без них.

р.

"Клапси, промені!"
Прийняття до священика, кожен в сім'ї є воїном. Моя батько з першої війни. Вані був підготовлений для семінарії, але від прому він пішов до військово-доповнюючого офісу. Батько, старший брат пішов на фронт, молодший – до партанців; мати несвідомий протягом двох днів, окремо в порожньому будинку.
Тоді його син просуватиме до лейтенанта полковника в Алжирі, і навіть його онука сниться армії, поки він вступає в закон.
А від діда залишився "Наш батько", який він прочитав себе, вийшовши "на голоді" ("Допомогла!" Один командир компанії, відправляючи на атаку, сказав: «Прай!» – і бавовники повернулися живим, а інші, гіпси, відправлені з матюгами – і повернули 10 осіб. З діда, ймовірно, звичаї до акатистів на середах ("Послуга легка, коротка, але дуже корисна!"), вже зараз, в його 93, так що його сіра голова відразу виділяється серед бабусі - білих ручників. Стара прозорість, захоплена як воскова особа - і аромат, до якого я проведе всю нашу розмову, яка шукає пояснення: чи це пам'ять воєнних років, запах часу або, можливо, просто застійний кологень "Сибір"...

Він показує кліпінги з Червоної зірки, згадує - вже хаотична, так що я повинен здогадатися, порівнявши мозаїку з публікацій, підбираючи ламкі нитки історії - згадується, як він відмовився від стріляти пустелі, вироковані до смерті, і відправився до пекарської служби для цього. Після війни він скинув на підлозі у військовій школі і всю школу мріяв про війну. А потім, як він відрізав, ні німці, ані поховані товари, ані снайпер Маша Аксьонова, який написав його вірші, не мріяв.
Пам'ятайте, як прийшов Костянтин Симонов в Білорусь в мирний час. Він хотів побачити те ж саме Ткачев, потім послужити військовим прокурором. Разом вони подорожували на звичайні поля бою:
Під Невелом в колективному господарстві я розповів йому історію: стоячи тут, ми бачимо, німці прийдуть до колодязя, приховавши за жінку, як людський щит. І я зловив, загинув один, поранив другу. І скажуть, "Нехай, це наша Нюра!" Молокоїд. Побачити її. Симонов пізніше написав історію про це. І все ще не з'являється в пам'яті день якого я знаю - і так штовхнути до неї, свинець ...
Іван Терентійович: Так, і це в його арсеналі. Проковтнути деталі, вислати факти я знаю, залишаючи за те, що в душі. Я кажу йому, щоб дістатися до нього, і я досягне нічого.

-img4---

Вони обирали цілі.
Вони стояли в місті Турки-Первозь. Лист до безоплатного «броварського воїна» був написаний молодим Валею з Ленінграда, який втратив свою сім'ю в блокаді, з проханням проголосити її батькам. Лист загорнув кишеню. Пройшов "Полювання" з партнером, Koley Popov. Отримати Ви можете побачити шашлики та місця для очищення взуття та дуплексів. І риси обличчя... Два офіцери половили. Зайдіть його. Продавці прийшли до офіцерів і видалили ті, хто спробував витягнути органи. І на сцені є ще два: ланок, сліпий, пов'язаний солдат, що тягне коробку боєприпасів десь, і офіцер, який збив його: "Чому ти ідиот, йти!" Ви не можете бачити роботу снайпера! Боєць сидів плутанно, але не сховав, почав розмазувати сльози на підстилі обличчя. офіцер загинув Когль. Ткачев отримав довго. Він спрямований, подивився на обличчя протягом тривалого часу, після чого зняв його пальцем.
Чому? Не знаючи, що станеться поруч, чому? Чинити ворога? «Ми обрали власні цілі». Я не можу сказати мені, що це було. Ніщо більше, ніж день війни. Іван Терентійович забув про ланку, яка дав своє життя. Я забув до 1952 року, коли війна сама нагадувала мене про себе і як ручка запропонувала подарунок. Він непотрібний...
Я пішов до Москви, зустрівся з Котлею Поповом і був на виставці ГДР в Горькому парку. Я ходжу, я познайомлю німецьку смугу, і що в мене починає рухатися, деякі визнання - це високий, з штучним око, рубець на щоці, всі види флімії ... Про Турки-Трансфер, 43. Він відповідав в розбиту російську, що так, він був там і пам'ятав день, коли – нещодавно з лікарні – він перетягував коробку боєприпасів до кулемета, офіцер збив його вниз: «Ідіот!» Через тиждень він заряджався раною в задній частині.
Я намагаюся розшукати старої людини, яка в 1952 р. в Горькому парку доторкнулася рука Дестини: «Так, у ті роки з іноземцями не дуже доброзичлива.»

-img5---

Іноземець запам'ятався всім: день у 1943 році і прізвище Івана Терентіявіча, а також адреса військового академії, де він потім навчався. Повернувшись до Берліна і показав дружині про зустріч. Незабаром лист прибув до Росії... У конверті є фото, він буде і три дівчата, все, як одне — темне волосся, крихке і як батько. "Дирий друг!" дружини колишнього німецького солдата написав до колишнього російського снайпера. Якщо ви не були для вашого геноспромінення, ці милі діти не можуть бути там. Завітайте! Ми чекаємо! – каже Іван Терентійович з пам’яті. У листі було зібрано спеціальне відділення, Він вибрав власні цілі...
Незабаром військо, де Ткачев продовжує служити, був у Берліні для вправ. Ця історія була викопана папером. Фото Ванья побачила дружину Віллі, побігла до місця розташування агрегату з однією з чорноморських дочок, почав запитати дозвіл на відвідування: «Ми вже готові подарунки». І ваня стояв його, і відчував голову, і думав себе: "Чому робити це, якщо не, ввечері, дякую Богу, додому ..." Я не збираюся відвідати.
Він не пояснить, чому він зняв свій пальцем, чому він не ходив до дому Віллі та його доньки, або чому ці 169 інших не турбують свого миру, а чому він молиться Богу в акатисті на середах. Я запитаю про 22 червня, день почалася війна: Я не буду дивитися фільми на телевізорі, Це був час. Яка війна зараз схожа на фільм для всіх.
І тільки три чорноголові дівчата - і десь своїх дітей і онуків - як в м'якоть.
Про закони війни.

-img6---

Джерело: www.aif.ru