Ладога. Валам

Ми пропустили озеро Ладога вночі, уві сні, щоб говорити. І він не гасить, незважаючи на те, як загрожував досвідчений, принаймні.

А вранці, до речі, рано, вийшовши на палубі, було відчуття, що ... не озеро. Море.
Він був похмурим і не дуже спекотним. Не Карибський басейн. Але! Він був єдиним днем переселення всієї подорожі.

Через деякий час смуги на горизонті перетворилися на острови. Три острівний годинникман. Риба. Отмеал. Ніконовський.

...

На березі Валаам ...
Площа 50 островів 36 кв. км. Ви не знайдете в будь-якій точці Європи: багато абсолютно Sheer скелі, які збираються як на висоті, так і на глибину - целки, ковпаки, бухти ..."

...

...

Страти, озери між щільною рослинністю і сульфатними гранітними скелями відображають всі об'єкти на ажурі, а струнка хвойний ліс доповнює загальну картину, що дає все чудовий, чудовий вигляд. Назва «Валаам» перекладається з Фінляндії як «висока земля», менш ймовірним перекладом є «земля вівся» або «земля світла». Деякі вірять, що ім'я походить від назви pagan god Baal (ідентифіковані з слов'янськими Veles) або біблійним заспокійливим Балаам. ?

Валаам ... приходять на. Суди тепер дивляться в бухті Великий Нікон. Неділю Скете. Я, до речі, ці фотографії без логотипу, вони не шахтні. Я не приймаю претензій.

82

Тут це ... Прокладка відмирання.

Пірс. Головне. Nikon Bay.

Кораблі прилітають в піар, люди прилітають на острів і залишають. Раїд, так щоб говорити. До тих пір, поки люди знову навантажуються на час корабля не прийдуть.

Це карта Валаама, для орієнтації.

3610Р. 4200Р.

Наш корабель в Валаамі тільки тривав один день.
У день почався пішохідний тур. Маршрут знаходиться близько семи кілометрів. Але з огляду на те, що потім вгору, потім вниз ... в слово, здається, більш довше. Я не поширюсь особливо - хто цікавиться, він легко вводити Валаам в пошуковій системі і читати його.
Неділю прокладку.
Смітаж знаходиться на місці, де, за легендою Валаама, Святий Апостол Андрій зведений кам'яний хрест. Згодом була каплиця в ім'я св. Андрія, відновлена в 1846 році. На початку XIX ст. в печері, де жив змії, Хіромонк Никон (1745(6)-1822) аскетізовані, після чого вони отримали ім'я Великий і Малий Нікон Бей. ?

, доб. 2

Позолотий купол церкви воскресіння, як і раніше, служив в якості довідкової точки для суден, що прилітають в Валаам. Nikon Bay - один з кращих маринасів на Ладозі - тепер головний harbor Валаам.

Все опалення на острові є піч, і для інших потреб - переважно дерево. Ось як вони складаються. І красиво, і зберегти комфорт і дощ. Завжди сухий.

...

Зима, ви знаєте, в тих частинах не дуже ласкаво просимо.

Всі матеріали, необхідні для будівництва, а також майже всі були зроблені на острові. Кожна тисяча цегли на Валаамі

Головний монастирський шлях. Все над острівем. Краса неординарна. Ця дорога ручної роботи. Це всі ручки.

Зручний і безпечний спосіб, дорога гладка і якісна. Це означає ручну роботу і, звичайно, догляд за собою. Це так чистий. Толі люди не кидають будь-які папери на землі, чистити і доглядати за ними. Загадка.

26238234

Земля, тобто в розумінні середньої смуги, глибокий шар, на острові, як це, не є. І кладуть стовпи на землю. І вони закріплюють їх, як це.

На таких каменях дана дорога проколюється. І ці камені були перетягнуті і укладені вручну. Лаборатор – гельліст, звичайно.
Але з Божою допомогою і молитвою, монахи робили це все.
Добровільний. Без будь-якої компуляції значно менше допомоги ув'язнених.

р.

У деяких місцях є відчуття, що дорога просто розбиває ... в ліс.

Гішеманський лиман.

Ладога і невелике озеро Ніконовського з'єднуються з протокою, що називається Кедроном.

р.

...

Р

У структурі Гетьманського шпатету, згідно плану аббота Маврикія, завершили створення «російського Єрусалиму» на Валаам. О. Маврикій завершив будівництво нового гермітату Єрусалиму на горі Зіону. Ліворуч за ним знаходиться 30-метрова гора Оливок, верхня частина якої прикрашена п'ятимісною каплицею в російському стилі. Він був освячений в 1912 році в ім'я Вознесіння Господнього, який відбувся на горі Елеон. ?

Тексти пісень, а це означає: Ви дивилися на силу природи. Як виростити дерева на Валаамі.

Р

...

Перегляди з Mount Eleon.

...

Монастирська рибальня. Тут знову вирощена риба (фалія, біла риба) з заплідненої ікрою в глиняних ящиках, виготовлених в монастирі. У монахівці вірили, що все
Що вони приймають з озера, вони повинні повернутися. І вивели в озері смарагу і дайте їх.

А дорога - це те, як відмічається дорожня сторона. Повідомляємо, що екскурсоводи звертаються з проханням не виходити з шляху і не рушать за дорожню сторону. Багато людей зараз відвідують Валаам. Так були вже серйозні страхи, що вони просто бахнуть травою і...

Краса, шкода за повторення, є надзвичайним. Озеро Ігумен.

Дошки не просто лежать. Начебто, що берег є гарячим, але ще з нашої групи було кілька людей, які бажали підходити до води, дотик. Спокуса не подолала.

Сонце рідко бачив цей день. Але це сталося. Це може бути stingy, але...

Дорога переходить в каскад міст з дошками.

Це те, що він виглядає зовні.

Абонемент. Це в надії (і не в марно) їжі.

395 25756

З 1827 року сім років на березі озера Ігумен в дерев'яній клітинці аскетичне майбутнє abbot Damascene. Тепер тільки найбільший модрин на Валаам (висота 32 м з діаметром 1 м), а фундамент нагадує степлер.
У 1870 році на місці своєї колишньої соліди вінгумен Дамасцене, запланований для облаштування гермітажу в ім'я ікони Конев (Акатист).

На Athos в 1393 р. Арсенія на фундаменті монастиря в північних межах Росії в ім'я Пресвятої Богородиці. Особливістю ікони є два поросятих курчат, які проходять Божественний інфант – очищають жертву для чоловічого немовляти. Доп. Арсеній заснував Коневський монастир, з якого ікона отримала свою назву. Вона була особливо відроджена в Санкт-Петербурзі, Новгород, Ладога. З 1956 року чудотворний образ знаходиться в Соборі Ново-Валамського монастиря. Копія цієї ікони була втрачена.
Проект дерев'яної церкви на скелястому промонорі між озерами Ігуменського та Мустаджаві був зроблений Є. І. Карпов. Наймодніший одноголовий храм з дзвіницею над ганку, найменший на Валаамі, стояв біля двох хати-клітин. У святкові дні звідси послужили неподалік від Портивський острів Шигумен Федор, який жив на ньому в соляті протягом 15 років. З сусідніх островів до Порфієвського, він переніс землю, перенесли до 150 відро води для поливу саду і рослинного саду, він був вирощений, а решта часу славився Богом в каплиці в ім'я Преп. Сераптим Саров. Про послугу Ф. Федора та Ф. Ніколая у г. Коневського написав Б.К. Зайцев. У середині-1950-х рр. будівлі кінського гермітажу були демонтовані до фундаментів. Церква була перевезена в центральний сад і адаптована як кормова кухня для поросят. Згодом знекровлену шринку майже повністю знищили вогонь.
Але вони відновили ...

...

І триває дорога.

У сосновому лісі на краю цегляного поля.

І це ферма.

У 1882 році на шести кілометрах на захід від монастиря він збудував зразкове механізоване господарство на 70 голів великої рогатої худоби. матрац був побудований з окремими секціями для кожного тварини, з урахуванням рельєфу, що полегшує вхід до сіна. До величезного льодовика з берега озера була залізнична дорога довжиною 32 м з краном. З його допомогою молочні продукти були завантажені на човні і взяті на монастир. На рейках було доставлено і варено в котлах харчування, вода була взята з водопостачання. ?

Протилежний берег Малої Nikon Bay. Хрест біля підніжжя гори Елеон.
Тут використовується марина.

Ну, прогулянка над. Ми повернулися до берега Ніконовської затоки.

А потім ми пішли на головний манор монастиря. Свічка, теж.

Ландшафти однакові ... породи і дерева. Дерева на скелях.

, Україна

Перехрест на острові Предтеченський.

Всі ті, хто приїжджає до монастирської бухти, зустрінеться з храмом, що знаходиться в ім'я святого Івана. Микола Мирлічія, покровитель, плаваючі і подорожі, молитви якого освялені водним елементом.
Церква була побудована в 1833 році за аудитом купця Микола Солодовнікова з Санкт-Петербурга. Олександр Дума, який відвідав Валаам у 1858 році, написав, що «це церква є справжнім скарбом, як у мистецькому подвір’ї, так і в її насиченості - створення кращого архітектора Росії». Автор проекту А. М. Горностаєв (1808-1862), один з засновників російського архітектурного стилю. Разом з К. А. Тон, будівельник собору Христа Спасителя в Москві, він прагнув відродити національну архітектурну традицію, втрачену з реформ Петра 1, зосередившись на архітектурі Стародавньої Русі. Прототипи церкви Святого Миколая були Московськими церквами XVI ст. І за ним вже побачив Преображення собору.

...

...

Хрест у роті монастирської бухти.

конвенції

Преображення собору.

доб.

Послуги навігації (?)

3610Р. 4200Р.

На скелястому березі монастирської бухти, під г. Тагор, на якому монастир стоїть, є Покровська каплиця (збудована в 1820-ті рр., в 80-ті XX ст.). втрачені і перебудовані. Згідно з легендою, в давні часи святі реліквії Сергія та Герману вивозили чотири рази з Валаама до Новгорода через небезпеку шведського вторгнення. Останнім часом вони повернулися до Валаама в 1180 році (за традицією монастиря). Монастир Валаам був заснований в X ст. Покровська каплиця є пам'ятником відкриття святих реліквій Сергіуса та Герману та кінцевому поставку монастиря з шведських рейдів, а скеля, на якому каплиці стоїть легендарне місце, де судно, що доставило основну чернецьку релікву Валаам. . ?

Марина в Монастирській бухті. Біла каплиця - Аннеунсова каплиця. Один з найстаріших будівель Валаам (лат. XVIII ст.)

На стовпі є каплиця в ім'я ікони Божої Матері «все, хто примушена радість» (1896 р.), побудована з монашної цегли. Він був побудований в пам'яті візитів до Валаама від Великого князя Володимира Олександровича, який взяв участь як в укладанні собору, так і в освітленні храмів - нижньої, в ім'я святого Сергія і Германа і верхньої, в ім'я Преображення Господнього.

Р

...

Це кам'янистий будинок. Серед найстаріших кам’яних будівель на Валаам, зведений наприкінці XVIII ст. Раніше в Валаамі прибули паломники. І звідси з вагонів, скидаються на вагонах, вагонах або санях, які потрібні, пішли на острів.

Дорожні знаки не заліза. Навіть пила поліцейського. Касслово. Я просто не знайшов картину. Хлопці з марини швидко залишають.

Сад.
Сади були красивими (більше 600 дерев). Яблуні породили не менше 60 сортів, урожай до 50 тонн. До 80 кг свіжозбираних ягід: смородини, агрусу, малини. Кавуни вагою близько 8 кг дозрівають в теплиці, дині - 3 кг, гарбузи - близько 33 кг.

Протягом декількох років монахи закладають на берег шар за шаром гілок і рогів.
Він був кам'яний. Вони оселилися і зміцнюються, а потім
Вони збирали землі на острові, у низинах, і знизилися дупи зверху. А.
Вони створили родючий шар. А потім висаджують сад. І поставлялися навіть сапли.
Північний захід.
... Товщина шару грунту на Валаамі становить всього 10 см, але монахи з 14 століття спробували вирощувати плоди тут. Протягом сотні років вони привозили землі тут в човнах, запліднених посадках, а в 1824 році монах Пайсіос виріс на острові 20 сортів яблунь, груш, слив і навіть кавунів, для яких Валаам отримав почесний диплом Паризької сільськогосподарської виставки. . ?

...

« » » » » » » » » » » » » » » З причалу до центральної маєтки ведеться алея центарних модрин і гранітна сходи 62 сходинок. Недалеко від Святих воріт монастиря - велична каплиця - Знаменська. Побудована в ім'я ікони Божої Матері «Ознака». Я все ще намагаюся дізнатися, як визначити на іконах, де матір Божа, так що це: Банер Матері Божої Матері має дитину в її утробі, це пропагація про народження Спасителя. Ікона (не тільки це, але Знаменська в цілому) має цікаве оповідання: Патріарх Константин представив цю ікону Олексій Михайлович Романов, майбутній російський цар і один з засновників царської династії Романів. З тих пір іконка стала домашньою іконою всіх видів. ?

...

Р

...

Opposite Знаменської каплиці - кам'яний стель з іменами королівських осіб, які відвідали монастир. Стела виготовлена з локальної діазової бази Gabbro, а сам острів виконаний з цього каменю.

р.

...

Спасо - Преображенський собор

...

...

Відсутність роботи брата.

р.

У старому цвинтарі є гравійний маркер.
Згідно з легендою, Сведи, які пливли «бороти» Русь, збиті в Ладозі, і хвилі на березі Валама кинули чоловіка, який був цей дуже король. І відновив, цар проникнув, приймав і провів решту свого життя на Валамі.

Будинок, який був дозволений будувати архітектором, який контролює відновлення монастиря. Не менше, що ми повідомили про те, що місцеві люди.

Це транспортні засоби.

Пост-пошта на гострий.

р.

Дірий магазин.

І, звичайно, що без них? В молочному магазині.

За кордонами володіння є незадовільна річ. принаймні, звичайно.

І так ... не всі руки досягнути. Що це таке?

Учні та амбулаторна клініка. На острові крім ченців живе дуже невелика кількість людей. Секулярний. Це нащадки тих, хто жив тут після війни. Влада виповнила солдатів на острів. Але вони не повністю відмовилися від них. З'явився медичний персонал, родичі, які шукали їх родичів. Життя сім’ї, життя сім’ї. Діти народилися.
Звісно, важко жити зараз, практично в тих же коридорах з монахами, але мало хто хоче залишити острів.

І ми переїхали назад.

І ми переїхали назад.

р.

Просто пейзажі.

...

...

лютий3117

...

...

І це відновлення гербіта на Московському острові.

Про нас А ввечері ми переїхали. Це, на шляху назад через Ladoga.

...