Даурія в космосі

Який зовнішній вигляд?
Кожен представить своє зображення: хтось запам'ятає посмішку Гагаріна, хтось запам'ятає красиві крила космічного маршруту, хтось запам'ятає сонячні «пелиці». Міжнародний космічний... За 100 млн. км на рейсах офіційно офіційно зафіксовано навіть ровери. Для безпілотних астронавтики простір найчастіше виглядає так:

Суха абразадабра телеметрія, яка зрозуміла тільки професіоналам - це найголовніше, що очікується відразу після запуску пристрою. Це відповідь на супутникове обладнання до питання: "Як ви? Машина відповідає встановленню чисел та листів, які дозволяють точно визначити стан всього апарату та встановленого обладнання: працездатність, споживана потужність, температура.

Таурія Аерокосмічна пила її першого набору літер і чисел.

Я вже був дещо пояснив, що FM1 є знаком виклику нашого пристрою, що підтверджує, що це наша, і не будь-який з 33 супутників запустили останню ніч перетворенням Дніпро. Експерти дізнаються більше тут. Але що я дивлюся тут більше інформації про життя 11-пундного шматка алюмінію, міді та кремнію. Це, перш за все, підтвердження того, що два і півтора роки зусиль, кілька мільйонів доларів, і тисячі людей годин висококваліфікованих професіоналів з обох сторін океану не були в затінку. Простір дійсно в космосі і відправляє нам телеметрію привітання звідти.

Дуже важко, але і цікаво. Незважаючи на те, що я не закручував себе одним горіхом, я не пишу лінію коду, але сьогодні я отримав до Хабра після 34-годинного марафону прес-конференцій, прес-релізів, виступів, відправок запрошення, зустріч гостей, прямих включень від космічних портів, апеляцій, напруженого очікування на MCC, білого шуму радіо втручання, холодного ранку вітру даху і, нарешті, необґрунтована радість від неперевершеної «FM1» на моніторі MCC.

Так, ми летемо.

Нічні запуски Дніпра є рідкісними, тому відео дуже непристойні, але до нас відправляють співробітники Космотра, відразу після запуску. Що стартував запис. Вперше в історії, єдиний ракетний комплекс запускає таку міжнародну локацію приватних комерційних супутників, в тому числі три десятки російських.

Перша приватна російська була таблетка Sat Aurora від Sputniks. У каліфорнійському підрозділі в Кремнієвій долині були створені два Персеу-Мс, хоча фактично належать російській Даурії.

Але це не означає, що російські спеціалісти були байдужими до запуску. А коли керівництво Даурія приймала вітання, в іншому кінці Москви, в Сколковоо офісі, в МКК, група інженерів була на обов'язку, готова отримати перші сигнали з космосу.

20 червня о 00:40, година і половина після запуску. Але супутник не піднімався над горизонтом, тому чистий сигнал і підтвердження не вдалося отримати. Я повинен чекати чергового сеансу зв'язку: о 02:20. Цей час можна було виявити короткі імпульси, з частотою 20 секунд, але до цих пір вони не проводили телеметричну інформацію.

Не до тих пір, поки не сталося, що ледь помітні його перетворилися в зашифровану інформацію, перетворюються на телеметрію. Це означалося про завершення тривалого процесу запуску. Зараз ми можемо державувати з впевненістю: перші супутники російської приватної космічної компанії Dauria Aerospace були успішно запущені в низькоземну орбіту і готові до роботи!

Тепер це питання мало: навчити їх, як заробити гроші.

Що таке робота може ці діти зробити, розмір 10x20x30 см?
Це традиційне питання, яке запитувало прямо після першого: «Що ви дійсно робите з космічними транспортними засобами?

Мікроплатформа «Perseus» – це практично повний космічних апаратів, обладнаних стабільністю та орієнтацією. Тільки що ракетний двигун недостатньо, і незамінні елементи "реального" супутника є: двигуни малярів, магнітні активатори, автономна система живлення, датчик столяра, високошвидкісна система передачі даних ... Тобто супутники даного типу і розміру здатні виконувати різні завдання, в тому числі комерційний інтерес.

Персеус-М – морський – визначить розташування суден на морах та річках, використовуючи сигнали з системи автоматичного ідентифікації (АІС). Це не так цікава як фотографія, але ця інформація затребувана на вітчизняному та глобальному ринку. Крім того, досвід роботи Perseus-M дозволить нам працювати платформою для більш складних завдань і, в 2015 році, перейдемо до збереження поверхні Землі.

Наступне покоління приладів, Perseus-O – спостереження – варто залучати до багатоспектральної фотографії з роздільною здатністю 22 метрів. Хоча ці плани на найближчі роки, це цікавіше для мене, щоб розповісти про досягнення і результати в космосі. Тому я радий, що розповісти про роботу Даурія може змінити майбутнє на даний момент. Довіра може отримати лише шляхом перерахування планів і обіцянок до знежирень і досягнень. Що ми додаємо. Але тепер це ліжко.

Джерело: habrahabr.ru/company/dauria/blog/226981/