Відпочинок в Білорусі: найкрасивіше озеро в країні

Яскрава помаранчева сорочка має бінокулярні вироби своїми руками і ретельно виглядає на 2.24 квадратних кілометрах свого щастя. На цьому березі прямо перед нами пустельний пляж БЗД пансіонату сьогодні. Ось де він один раз витягнув два п'яні рюші з води. Вони половили 19-го походу в озері і не хочуть відмовитися. Але ось, Анатолій Володимирович показує, найглибше місце більше 15 метрів, де хлопці з Discovery занурюють камеру. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.

Тільки 160 км від Мінська - можна сміливо приїхати в два години. Музей «Рабочий квартал Амури» Озера є карстовим походженням, продемонстровано екологічний запас, а також захищає його від навколишнього світу кілометровою довганою стінкою лісу. Для людей, проте це не бар'єр.

44 фотографії та текст

Червень, тиждень. На головному пляжі розташувався вздовж Новогрудока - Барановичі шосе, він не переповнений. Ми не приїхали сюди в неділю. За димом з барбекю, роаром стрічкою рекордерів і п'ятою застібкою, не хочу втратити пам'ятки урочистості місцевого характеру.

- Може бути кілька тисяч людей у вихідні. У спеку з'явиться більше, говорить охоронець, голова платної парковки.

За годину тут беруть 5,000 рублів. У готелі є безкоштовна парковка, але скоро, говорить про те, що догляд за ним не буде. Отримано дозвіл. Озеро може принести гроші - чому не приймати його від людей. Але паркувальні збори також є детератом, що Svityaz повинен ... зберегти.

Ви можете поєднати озеро в два години. Прогуляємось по краю води і слухайте шуми дубових дерев. Вони бачили багато, але тільки поет може розповісти. Адам Мікевіч дуби збивають про одне багате місто Свитиз, яке перетворилося на озеро, не бажаючі здатися до російського царя.

Багато води протікає з тих пір. Новогравок став звичайним районним центром, а Святоаз майже раз знову не загинув - тепер власники шампунів і правителів пляшок. На початку 2000-х рр. озеру почали перетворювати на полігон, не згорнувшись з величезним антропогенним навантаженням. У вихідні, згідно з різними оцінками, на своїх банках спостерігали до 15-20 тис. нащадків Тугану та Мадовгу. У лісі припарковані автомобілі. Світязь перетворений в Крим - фарширований світ, наповнений тілом і парасольками. Це дивовижне, як озеро не падає під землею.

р.

Але тут багато. Вітер дрочить над озерною чашею, розбризкування в воді дівчат-критиків. Хлопець налаштовує свої купальники і пози для фотографа. Людина набирає матрац - він збирається плавати. Кіоск продає шашлик за цінними цінами. 35 тис. за 100 грам – чума на вашому домі!

07 мар

08 мар

09 мар

10 хв

Неподалік від берега в декількох рядах є контейнери для різних видів сміття. Майже як ЄС. Туалет під березами. Це круглий отвір, його запахи Батьківщини. Мимоволі, ми порівняємо Світязь з Нарочем, озером Браслава, намагаючись рангувати туристичні оази країни за ступенем їх відволікання від сідла.

499 р.

12.

13 хв

14.

15.00 р.

16 мар

Анатолій Володимирович, який відповідає за безпеку ванн, кладе його озеро в першу чергу.

- Пара надійшло з Мінська. Все з висипом на руках. Що це таке? Вони кажуть, що вони купили в Нарочі. У нас є найчистіша вода. Корисно для суглобів, для шкіри і для волосся. Яка рибальська подорож!

до Він буде перловим, якщо не не садиться, - продовжує наш співрозмовник. - У вас достатньо сміття, але сумки кидаються під ногами. Пити, кинути пластик навколо. Якщо ви робите це, ви надішлемо вам три листи.

Якщо це не для запаху отвору в туалетному підлозі, ми скажемо більш впевнено: Світязь все ще намагається позбутися від психічної спадщини епохи колективного господарства. На трасі біля озера багато років стояв французький ресторан, покинутий, не працює. І тепер він пішов, земля була придбана підприємцем і планує поставити тут туристичний комплекс. Для 30 маленьких ліжок з рестораном і розвагами. Якщо з'являється комплекс, він освітить область з цивілізацією та сервісом. Поки зупинитися в районі водойми майже ніде.

Як варіант - подивитися на пансіонат, що належить до білоруської залізниці. Санаторій знаходиться під захистом сержанту, який, нехай йому не відступати, ми змушені одержувати. Площа невелика і нещодавно відремонтована. Жінки в реєстрі намагаються дізнатися, скільки коштує тут. Дами читає газету з жартами, перебили її.

405,000 за двомісний номер, вона говорить лізилі. У номері є зручності - телевізор і холодильник.

Це означає $80 за номер. Але з кінця червня, а потім в липні немає вакантних місць. У сусідньому садибі вони також приймають майже $ 100 на добу для будинку, але вони забиті одночасно до кінця. Виявляється, що Світязь для Європи, вишуканий відпочинок не призначений. Не поспішайте зробити висновок, що це погано.

р.

22.

р.

23.

24.

Захопити її, готель. Озеро відображає не тільки дуби і легенди, але й Білорусь з культурою і життям останніх 20 незалежних років. Відповідачі показують фотографії: хлопці варять барбекю прямо на пляжі, і дим і попелиці летять у дітей і жінок. "Чи не це? Ви не можете крокувати поруч? Чому це дозволено? люди стверджують.

26.

На форумах, які є занадто багато заборон на Svityaz. Екологія – це гойдалка. Не дайте на пляжі намет. Маленька кафе, маленька послуга. Водка не продається! Ми також хочемо, щоб приховати місцеві органи влади, але в цьому випадку ми повинні визнати існування парадоксу. Найгірший Світязь буде обладнаний, тут прийдуть кілька люків, краще для свого майбутнього.

На озері ми шукали не тільки надії, але й надії. На додаток до дивовижної природи було знайдено. Svityaz, сказав у всіх енциклопедіях, унікальний тим, що тут росте реліктова лобелія Дортмана, і naiada гнучка. У цьому списку можна сміливо зробити ще одну позицію: на місцевих берегах з'явився Чебурек-савіор.

Поруч з наметом є старий фургон. Кухня обладнана. Петровна володіє наметом - це те, що всі його дзвінки. Петровна 11 років і каже, що вона не відокремила себе з озера. Ось тут, як дуб, як хвиля.

- Я зроблю чебрюки і обгортання, Петровна розповідає нам, дивився. - Фізичний підприємець! Я не маю багато грошей. Я можу отримати свої онуки до школи. Останній сезон я отримав хорошу в'язкість машини.

Де можна побачити, що приватні громадяни дозволено ввести білоруські зони відпочинку на послугу, а ще більше, щоб кейтерінг? Де шукає Виконавчий комітет? Чому ви пропустили Райпо?

- Раіпо не вигідно працювати тут, пояснює Петровна. - Сезон дуже короткий. Вони повинні привезти автомобіль, наймаючих навантажувачів, платити заробітну плату. У серпні не буде більше відпочиваючих. Я, мабуть, єдиний в Новогрудоку, який був дозволений до роботи. Я не вибрав, Бог заборонений, але мій чебурекс і Мінськ спеціально купуйте, коли вони йдуть назад. Лінії величезні на вихідні. Я виходжу з автомобіля, притуливши з втомою. Автори визнали: якісне сміття. І дав гойдалку. Тепер я планую варити манту, плов, курячі шашлики. Я з Алма-Ата, я переїхав до Білорусі з чоловіком 20 років тому.

31.

32.

до Ви можете жити нормально в Білорусі, але не бути мережива, жінка каже. - У мене є котедж, 50 соток землі. Чому не жити? Все росте: огірки і яблука. Просто навчайтесь. Якщо хтось не хоче працювати, то він буде тільки тоді. З кожним днем я прокинувся і робимо щось. Взимку ми доводимо тістечка до організацій. Ми завантажимо його, щоб перенести і ми отримуємо її на літа.

- Чому ви тільки один тут? Чому інші ледачі?

- Як я знаю?

Петровна відволікає дівчат, які роблять замовлення.

до Не вірю: всі 11 років, які я працюю тут, тому в озері і не купив. - У мене є особливий ставлення до Свитиза. Паган. Я не хочу відчайити озеро. Це дає мені копійку, вона дає сім'ю жити.

Що б ви бачите, якщо ви подивилися на озеро довго? Народна культура? Офіціанти, які не змогли організувати і зберегти те, що вони отримали нічого? Пристрасний ринок, тільки казахи вдалося дати народження Чебурка? Ми побачили 12,000-річної білоруської спадщини, яка буде вижити всі ці муси.

Олександр Качан, директор республіканського ландшафтного заповідника "Світязянський":

- До 10 тис. осіб накопичуються на погодних умовах. Навантаження перевищує допустимі кілька разів. Що робити? Обмеження доступу людей може бути здійснено лише шляхом введення платежів. Ми не можемо зробити це. Тільки платні послуги. Наш фокус тепер є наступним чином: ми беремо паркувальні лоти від Міністерства транспорту, робимо їх оплатити, щоб обмежити кількість автомобілів.

Минулого року ми помітили ситуацію трохи з одного боку узбережжя, центрального. Ще одна проблема - прибуття з Карельського району. Проблема. Ми не змогли дістатися до нас. Земельна ділянка для будівництва автостоянки була виділена, але через брак коштів не вдалося побудувати її. Коли ми закриваємо вхід з іншого боку, ми доставимо про відносне замовлення. Територія, близько трьох га, також виділена для будівництва наметового містечка. Ми будуємо дитячий екологічний центр. Розробити інфраструктуру Світязь.

36.00 Р

37 хв

59055979

38.

39.00 р.
(array)
0
array
topic_id 365476
image http://bashny.net/uploads/images/00/00/44/2016/09/21/6e233be8a7.jpg
title Найкрасивіші комахи в світі
url /t/uk_UA/365476
1
array
topic_id 366456
image http://bashny.net/uploads/images/00/00/44/2016/09/21/10a382c724.jpg
title Найчистіше озеро в світі
url /t/uk_UA/366456
2
array
topic_id 369954
image http://bashny.net/uploads/images/00/00/44/2016/09/21/82e5681bd7.jpg
title Найкрасивіші риби
url /t/uk_UA/369954
3
array
topic_id 323533
image http://bashny.net/uploads/images/00/00/39/2015/10/23/192944e9a3.jpg
title П'ять найкрасивіших і успішних моделей СРСР
url /t/uk_UA/323533
4
array
topic_id 340734
image http://bashny.net/uploads/images/00/00/44/2016/07/26/4f2f2a4f20.jpg
title Зустрічайте найкрасивішу людину в світі
url /t/uk_UA/340734
5
array
topic_id 112145
image http://bashny.net/uploads/images/00/00/45/2014/02/23/d037ffb969.jpg
title Нова Зеландія - найкрасивіша країна для туризму.
url /t/uk_UA/112145
6
array
topic_id 338303
image https://bashny.net/bundles/goldenringfront/images/new_ico_pyr8.webp
title Найкрасивіші дівчата з 20 різних країн, за даними інтернет-користувачів
url /t/uk_UA/338303
7
array
topic_id 9756
image http://bashny.net/uploads/images/00/00/13/2013/02/12/2d1fc4afe6.jpg
title Найкрасивіші місця світу (22 фото)
url /t/uk_UA/9756
8
array
topic_id 9813
image http://bashny.net/uploads/images/00/00/13/2013/02/12/d07f4723c0.jpg
title Найкрасивіші місця світу (22 фото)
url /t/uk_UA/9813
9
array
topic_id 210155
image http://bashny.net/uploads/images/00/00/45/2014/03/29/d5c57b74be.jpg
title Найкрасивіші підземні озера
url /t/uk_UA/210155