"Індійські свічки" або "дерев'яний грунт"

Р

Такий продукт як на фото, діаметром 8 см і довжиною 10 см, виготовлений на 15-20 хвилин, «роботи» на 30-35 хвилин і, завдяки хорошій ефективності, дозволяє кип'ятити до 2,5 л води. І в цілому, в такому невеликому розмірі цей продукт є суперечливим і «на любителі». Набагато ефективніше "свічка" діаметром 12 см довжиною 18 см. Тим не менш, в цьому випадку розмір був обраний на підставі того, що доступний тільки нож Вікторінокс (будь-який інший файл також підійде), вони можуть зробити щось більш, але дещо складно.
Розмаїття деревини, з якого буде виконано це «дерев'яний грунт» не особливо важливо, але варто пам'ятати, що, наприклад, ялинка або сосни «вогонь» і дати багато іскрів, тому використання такої «свічки» для обігріву не буде дуже зручною і комфортною. Береза добре прогорає і спекотна, не «пошук», але полум'я курить трохи, особливо в кінці згоряння. Найбільш підходящий сухий осінь, який спалює плоску і безбарвну полум'я. У будь-якому випадку при виготовленні "Індійської свічки" слід використовувати як можна, але не загнати дерево.
Зовнішні пропорції «свічки» залежать від призначеного використання - наприклад, для приготування їжі, короткі, але товсті, для освітлення - довге і тонке, щоб зручно носити, але для обігріву - густий і довгий, він буде спалювати протягом декількох годин.
Процес виготовлення «дерев'яного грунту» дуже простий. Поставте заготовку потрібної довжини.

Р

Ми розщеплюємо раунд навпіл, а потім знову навпіл. Слід зазначити, що не потрібно розбити заготовку на чотири частини, чим менше тріскає пізніше це через ці розрізи, що «свічка» вигорає, але більш нудно і складно відрізати серцевину від половинок заготовки, ніж вирізати кути кварталів.

Ми вирізаємо серцевину і робимо надрізи, щоб вона виглядала так.

Ми міцно з'єднуємо дротові чверті, досягаючи найбільш щільну фурнітуру їх один до одного, і набиваємо середину невеликими шматочками берези, променя або тирси зліва від планувальних так, щоб безкоштовний прохід повітря по каналу не заблокований, інакше не буде тяги. Якщо можливо, "свічка" необхідно встановити на камені або стовпи, щоб в нижній частині його є невеликий проміжок для доступу до повітря. Якщо ні, то невелика бічна протока необхідно заздалегідь вирізати внизу заготовки.

Трохи відео про що сталося.

6616660р.

Ігніте, слід враховувати, що якщо основним фокусом вогню концентрується в верхній частині каналу "свічка", він буде прогорнути протягом тривалого часу, але слабкий полум'я, і якщо ви гасите "свічку" знизу, вона буде спалювати швидше, але полум'я буде сильною. Процес зцілення вимагає певної майстерності і практики, кожен раз він отримає швидше.

-img15---

Знаряддя полум'я «дерев'яний грунт» просто регулюється за допомогою блокування повітряного потоку знизу. Для варіння достатньо полум'я 8-10 см. При використанні «свічка» як факел, він навіть дуже горить, може бути проведений в руці, дерево є хорошим термоізолятором.

-img16----

-img17---

З повним блокуванням повітряного доступу знизу «свічки», він переходить в режим інтенсивного змазування, який зручний для обігріву готової, але охолодженої їжі. Крім того, «свічка» не потрібно обпекти від початку до кінця, як тільки зникне потреба в ньому, це просто виділяється блокуванням доступу повітря одночасно знизу і вище.
Але, наприклад, такий самий «дерев'яний грунт», але виконаний в більших розмірах.

-img18---

Поступово вигорає, «Індійська свічка» починає згортатися, тому важливо не пропустити момент. Відео показує приблизний стан, після чого «свічка» буде самозахистом протягом 5-7 хвилин.

-img19----

Джерело: batfx.com