Сауеркраса китайського сюрпризу

Я живу в Харбіні за останні десять років. Життя в країні з незвичайними стравами російської шлунку веде тіло до вимог простих російських страв. Одне з моїх улюблених - сауеркра. Крунчи, освіжаючі, але з ароматним маслом!

Автор: Сергій Грибін
й Школажизні.ру

Найбільшою проблемою для піклінгу в Китаї є пошук кропу і листя хрін. Ви не знайдете ні з них вдень з вогнем! Звісно, звичайно, можна замінити фенелем, вона дуже схожа на неї зовнішньо, але засолити з фенелем подарують деякий госпітальний дух - я не рекомендую! Я посолила капусту різними способами і помилкою знайшов один рецепт, який дав дуже хороший ефект при тестуванні готової продукції «на китайці». Першим методом є наш традиційний, за яким наші бабусі та ще більш віддалені предки запліднені капусти. Трохи розрізати капусту і моркву в пропорції 4 до 1, засипати в великому тазу, залити ручну сіллю і столову ложку цукру і, довгий і важкий пухнастий, скаржаюче хрустки смачно перед появою соку. Ви залите вміст тазу, який, до речі, знизився майже навпіл, в велику ємність, проведіть поту і знову погоньте капусту, потріть моркву, опустіть в соляно-сугар і Іш, і Іш, і Іш, і Іш...

Уг! Як пам'ятаю, нижню спину починає боляче. Це важко. Тим не менш, якщо ви хочете, щоб... Другий спосіб простіше. Блискуча капуста і тертя морква так само як і перший рецепт. Готуємо тузлюк (брунь): 1 л води - 2 столові ложки солі, чорний перець горохом і лавровим листом, скільки не шкода. У злегка охолодженому цулуку додаємо на кожні два літри води одну столову ложку оцту, краще вино. Залийте капусту-каркву з тузелоком і кожен день протягом трьох днів проколіть товщину капусти будь-яким гострим довгим об'єктом до «випустити гази» знизу ємності.

Найдовший і найяскравий в обох перших і другий спосіб - це різання капусти і шліфування моркви. Для того, щоб полегшити цей процес якомога простіше, що я приніс нашу капусту з Росії після чергового візиту до рідного Владивосток. Це така дошка-трай з гострими металевими ножами в середині під кутом для різання капусти. Наш російський митний офіцер, з неоднозначним хребтом, подивився на «кобажну дошку з ножами» з гордістю з стандартної сумочки і попросив мене з очевидним розумінням: «Чи ви хочете поспішати в іноземній країні?» «Правда правди, пан митник!» Я відповідав, як я знімав мішки з таблиці скринінгу. З китайської сторони в Суіфене, місцева митна компанія «кофрійна машина» вперше зацікавила його. Вони, ймовірно, подумали, що це була певна секретна зброя, яка я, ведмеда російська дядька, була проведена для тестування на китайці. Більш того, дуже хитрість моєї місії є точно перетягнути цю диво техніку прямо під нісом «повідного» митного персоналу, а потім, безумовно, отримати найвищу нагороду вашої країни для безпрецедентного шпигуна feat! Вони перекручували мій поганий дражнити протягом декількох хвилин, торкнувшись його пальцями і слухали звук, ретельно пробували різкість ножів, попросили мене про щось в їх гуттуральній і суворій мові.

Коли атмосфера підозри нагрілася досить, я оперативно пам'ятав назви капусти і моркви в китайській («баї цай» і «ху лобе») і почали показувати прикордонники метод їх подрібнення з подрібненням. В кінці я витерла найважливіше (і насправді магічне) слово для будь-якої китайської: «Чиші Вентилятор». Він засвідчує це і усвідомлення того, що велика дерев'яна з ножами - просто кухонне начиння, китайська «карасуп» посміхалася і рясно пройшла мене в напрямку коханого Харбіна. Ну і це. О, ye! Я забув третій, головний спосіб: рецепт «ми капусти» розповісти вам. Я дуже простий і швидко! Листя хрін і кропу (сухий бажаний) і половина голови подрібненого часнику в чистому полотні або марлі. Я кладаю цей «секрет» на дно ємності і вирізати велику голову капусти великими шматочками. Зберігаючи ці «частинки» неможливі, кладемо їх в контейнер. Два середньогабаритних моркви є шахтою, очищають, нарізають в «петки» і посипають капусту з ними. Тузлюк: для кожного літра окропу - дві столові ложки солі. Що це? Залийте аце в ємність так, щоб вона покривала капусту на вершині, три дні пропікають, а потім лікують себе близькими і гостям з хрусткою капусти! Зі святом! Вони знають, як харчуватися. Але не дарую їм рецепт. Давайте їх відвідати частіше і милуватися секретами російської кухні. Як здивувати шеф-кухарів Китаю!