Робота в Google: Торговий центр

Відмова: Я працюю в Google як інженер вже 4 роки.

З чого я пишу про Google, це може здатися, що робота в Google є остаточним сонником, ідеальне місце, щоб піти на всі витрати. Google є дуже гарною компанією для програмістів, навіть великим. Але не існує ідеалів, і він також має деякі недоліки. Що ми говоримо про сьогодні.

Я думаю, що це майже повністю true для інших подібних компаній. Так я збираюся писати "компанії" замість Google. Я не можу це зробити, але я підозрююю (і підозри підтверджені великою кількістю знайомих), що те ж саме можна сказати про Microsoft, Facebook та Amazon, а також інших пристойних великих компаній.

Сфера впливу

Компанія працює десятки тисяч програмістів. Як багато хто з них, ви думаєте, може дійсно вплинути на долю і розвиток компанії в одному напрямку або іншому? Дуже, дуже мало. Дуже важливо, щоб переважна більшість своїх співробітників були взаємозамінними. Уявіть, якщо компанія сильно залежить від кожного працівника і 10 відсотків з них вирішили відмовитися? Ніщо добре, довіряю мене.

Метою будь-якої компанії є мінімізація кількості ключових співробітників. І як наслідок, навіть якщо моя робота дуже цікава і дуже важлива для компанії, я знаю, що якщо я не був найнятий, є ще один програміст, який зробив більше або менше того ж.

до 20

Принцип Парето говорить про те, що 20% доходів становить 80% результатів. І, прощав капітана Обвіса, що залишився 80% зусиль становить 20%. Це зазвичай означає, що фокусування на 20%. Але це не справа компанії.

Для запуску нового крутого мегапопулярного проекту спочатку потрібно зробити 80% всієї рутинної роботи, необхідної для останніх 20%. І на жаль, це неминуче. Що таке робота? Рерайтинг і рефакторинг існуючого коду, написання тестів, зміна будь-яких файлів конфігурації, експериментування з різними параметрами, міграція існуючої системи до нової технології, фіксація помилок. Після того, як перейдемо огляд безпеки, перевірте зручність та отримайте купу інших дозволів. В цілому важливі речі, які необхідні, але досить рутинні і, відверто, не дуже цікаві.

На відміну від запуску, де майже все, що ви робите, має великий і помітний ефект і рутину жертвують для швидкості, у великих компаніях, більшість робіт на проекті практично не впливає. І тільки тоді, коли грунт готовий, ви насправді можете написати останні 20%, що це сам проект. Так, компаніям наймають кандидати, досвідчені та смарт-програмісти, щоб зробити рутинну більшість часу.

До речі, цей підхід має значний плюс. Насправді все зроблено більш повільно, але більш ретельно. Це призводить до більш стабільного коду і продукту.

Гроші.

У компанії ви отримаєте гідну зарплату. Якщо ви хочете, ви можете купити останні iPod, iPhone, IPad і Mac з сіткою без навіть вибачення за витрати. Або навіть BMW з останньої моделі - проте, тут ви повинні трохи копати або отримати на кредит протягом декількох років. В цілому ви будете комфортно жити. До того ж ви вирішили купити будинок, наприклад. Але навіть це цілком відповідальне питання, правда нового BMW напевно доведеться відмовитися на користь будинку.

Але ваша зарплата має дуже чітку стелю, навіть якщо вона досить висока. Ви навряд чи станете багатомільйонером, що працює для компанії. Хоча ні, ви, ймовірно, будете retire, якщо ви економите 40 років. Але ви не будете багаті швидко.

Навички

Робота в компанії, як правило, дуже спеціалізоване середовище. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Якщо це задня, то вам не доведеться займатися передньою кінцем і навпаки (це буде оброблятися іншою командою). Звісно, після витрат 2-3 років в команді задньої команди, можна перейти на фронтенд, але дуже мало людей це зробити – багато хто воліє робити те, що вони знають, як добре робити, а не розвивати інші навички.

Це добре (збільшення знань), але не існує розширення знань. Огляд значно звужується. Також ви навряд чи зможете працювати з новими модними технологіями, які з’являються щороку. В кінці, після роботи протягом 10 років, і намагаючись знайти місце в певному динамічному запуску, ви можете відчути себе динозавром.

Українська

У будь-якій компанії будь-якого розміру є те, що називається «політика». Десь менше, десь більше, але він всюди. Це закон суспільства, проти якого ви не можете протистояти – кожен має свої інтереси, а іноді ці інтереси вступають в конфлікт.

Неймовірно, що час від часу Ваші інтереси суперечать інтересам іншої людини, а чим більша компанія, тим частіше це станеться. Іноді це ваш шлях, іноді це не так. А на вашу думку, найчастіше, потрібно освоїти мистецтво персуджуючих людей, зберігаючи контакти з правими людьми, зануренням. І якщо у вас немає такої майстерності спочатку (і багато програм, які роблять), то деякі тертя і неприємні дні, або навіть тижні, неминучі.

Я хотів би додати, що «політика Google» досить добре, порівняно невеликим, принаймні на рівні інженерів. Я не знаю про управління.

Кар'єра

Ви хочете стати директором або VP у великій компанії? Привітання, у вас є десять і більше років важкої роботи і сходження кар'єрних сходів, з дуже невизначеними перспективами отримання бажаного положення. Ключові позиції в компанії, у порівнянні з кількістю людей, які бажають отримати їх, кішка криється. І ви повинні покладатися не тільки на себе і свої навички, але і на удачі, що, ймовірно, грає роль набагато більше, ніж тверда робота і талант. Що, однак, не скасовує останнього.

Я бачив людей дуже швидко, в потрібний час, в правильному місці. А ті, хто не менше, як смарт і талановитий як перший, але застрягли на кар'єрні сходи.

Я не розумного чоловіка.

Дуже часто, коли людина, яка була мега-колою в своїй компанії, приходить до великої компанії і знаходить, що він середній чоловік. З вимог до найму тут досить високі, контингент вибирається досить серйозно. Для тих, хто використовується для того, щоб бути «розумним у своїй пісочниці», це може стати серйозним випробуванням самооцінки.

Комфорт.

Робота в компанії дуже приємна і комфортна. Ви будете втілювати і масажувати, і автобус буде привезено і вивезено, і пристойна зарплата буде оплачена. Здавалося б - що неправильно? Але цей стан речей має недолік.

Комфорт для відпочинку. Коли людина досягає комфортного стану, йому дуже складно змусити себе розвивати, рухатися, встановити амбітні цілі. Я помітив це навіть самому – якщо я залишаю себе неупередженим, то кількість «старих» у мене зростає, і прагнення досягти чогось поза зоною комфорту. До речі, я не дуже схильний до старого працівника :. Тому ви повинні постійно тримати себе в хорошій формі. Але це тема для іншої статті.

Українська

Це недолік серії «ate», а в прямому сенсі слова :. У компаніях, де їжа смачна і безкоштовна, досить складно пересуватися і не спробувати як це, так і смачний десерт. Ми навіть маємо назву для цього явища – Google 7. Що відображає сувору реальність, що новий співробітник отримує в середньому 7 кілограмів в перший рік.

Однак це дійсно ложка дьогості. Не забудьте, що у нас ще є бочка меду. Але ми будемо говорити про її ще один раз.

Джерело: habrahabr.ru/post/226061/