964
Програмне забезпечення 3.0: тиха революція
Кожен запитує, що наступний великий Що відбувається після веб, соціальних медіа та хмари? Я думаю, що відповідь лежачи під ногами, але ми не хочемо його помітити. Так що він точно не те, що нам подобається. Це не так просто, як кожен очікує. Не існує простих речей, що залишилися: Instagram і Groupon не є найскладніших продуктів.
Давайте подивимося трохи, скажемо, 35 років. Це був час, коли доступні перші особисті комп'ютери. Вони вже можуть бути придбані, але через дивний інтерфейс, зрозумілі тільки дуже відповідальні хлопці, використовуючи їх досить складно. Це була епоха програмного забезпечення 1.0. Час псевдографії та командної лінії, час при появі кольорового зображення на екрані було більш вражаючим, ніж хитрості Мідфілда. З явних причин комп'ютери, в їхній формі, не можуть стати дійсно масою. Програмне забезпечення тих часів було більш науково-технічним, але не особистим.
Потім прийшов епоху графічних інтерфейсів користувачів, епоху Windows, OS/2 і Mac OS. Комп'ютери стали більш зрозумілими і люди почали використовувати їх для своїх повсякденних завдань: створення документів і редагування зображень. Це програмне забезпечення 2.0 час. Тоді прийшов в Інтернет, соціальні мережі і навіть хмарні обчислення, але програмне забезпечення, в більшості випадків залишається однаковим. Якщо ви порівнювати одну з перших версій MS Word і її сучасного втілення, ви знайдете, що концептуально вони практично однакові. Я маю на увазі, є більше можливостей, але це ще олівець і паперовий замінник.
Ось як ми отримали наші дні. Зараз у нас є величезна кількість інфраструктури, що дозволяє нам будувати комплексні рішення за місяць. Але з яких причин, з рідкісними винятками, інструменти залишаються однаковими. Випадки, коли класичне слово процесора стала чим більше можна розраховувати на пальцях. Візьміть Google Docs. Додана можливість обговорення та співпраці, і я повернув один одному улюблений MS Word. Наступне велике програмне забезпечення 3.0. Програмне забезпечення, яке змінює парадигм; програмне забезпечення, яке дозволяє команді людей, які знаходяться в різних частинах світу для роботи з продуктом. Ось 10 функцій, які можуть мати програмне забезпечення 3.0.
1,1 км Люди не хочуть купувати чверть-дюймовий дрилі. Вони хочуть чверть-дюймовий отвір.
Основна характеристика Програмного забезпечення 3.0 полягає в тому, що він дозволяє завершити завдання незалежно від того, чи є у вас необхідні ресурси (як програмне забезпечення та апаратне забезпечення) та компетенції для виконання. Якщо ви можете це зробити, Програмне забезпечення 3.0 надасть вам інструменти, але якщо завдання є за межами ваших можливостей (наприклад, ви не можете використовувати інструменти обробки фотографій), Програмне забезпечення 3.0 забезпечить вам допомогу художникам, які можуть впоратися з вашим завданням, а також контроль і спілкування з ними.
2,2 км Дані завжди належать користувачу та зберігаються у своїх особистих / корпоративних облікових записах. В основному це поняття замінює комп'ютер жорсткий диск з минулого. За час, цей жорсткий диск придбав обмеження, які все частіше важко покласти. Після того, як ви дійсно хочете мати доступ до всіх файлів з будь-якого пристрою. І іноді навіть не твої. Це не збирається працювати з хорошою старою жорсткою диском. Але тепер є GDrive, Dropbox, коробка тощо. Ці послуги зараз виглядають як автономні продукти, але з часом вони просто стануть частиною необхідної інфраструктури. У 2003 році ми пішли в електронний магазин, щоб купити жорсткий диск. У мене немає ідеї, де це на моєму MacBook.
3. У Зберігайте все, щоб інші могли читати У боротьбі за дані, високе час ставити кінець. Так, це сакральне захоплення обов’язки користувача до продукту, де дані, записані однією програмою, не можна читати іншим. Але це розсмоктування. Практично всі області вже мають відкриті стандарти для даних, не існує ніяких розумних причин, щоб зробити інший для вашого продукту.
4. У Взаємодія є запорукою ефективності. Причина роботи разом дуже проста – люди в групі роблять набагато краще роботу. На поточному рівні розвитку будь-яка програма може надати будь-які засоби взаємодії. Я маю на увазі, технічно не проблема. В наявності є достатня інфраструктура і технологія. Більш того, деякі технології стали перехресними, і це більше не така велика проблема для виклику з телефону до планшета або браузера. Я кажу ще більше, ви можете зателефонувати там і там одночасно. Додати відео та текст до спілкування. Програмне забезпечення 3.0 дасть користувачеві максимально можливий вибір засобів зв'язку, в арсеналі будь-якого додатка буде голос, відео чат, запам'ятовування та файли.
5. Умань Закупівля в повному обсязі
Якщо ми приймаємо будь-який домен, більшість додатків і послуг будуть мати деякі загальні функціональні можливості. Наприклад, GDrive і Dropbox мають функцію входу. Це послуга, яка є важливою і вимагає розвитку і підтримки бюджету. Це логіка минулого. Клієнти оплачуватимуть функції, які роблять Ваш сервіс унікальним. Ми вже бачимо цей тренд на мобільних платформах у вигляді покупок в додатку: подивимося на VSCO, безкоштовний додаток для обробки зображень на смартфонах. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів.
6. Жнівень Перевірити даніВеликі дані просто вводити на ринок, ми вже бачимо перші приклади успішної комерціалізації. Тепер великий аналіз даних не дуже добре розроблений, але потенціал, який він має дійсно вражаючий. Аналізуючи багато скибочок багатовимірних кубів, можна знайти зв'язки, виявлення яких було раніше за межі наявного. Без сумніву, дані, отримані за допомогою Програмного забезпечення 3.0, найкраще підходять для аналізу.
7. Інтеграція можливостей
Більшість простих користувачів не підозрюють, що щільність інтеграції сучасних продуктів. По суті, будь-який продукт тепер більший результат інтеграції, ніж написання коду. Я не говорю про бібліотеку, я говорю про бібліотеку. Google Analytics інтегрована в величезну кількість продуктів. На даний момент ці інтеграції залишаються невидимими, але я думаю, що час прийде, коли етикетка «Роботи з Dropbox» буде якомога бажана як один раз відомий «Intel всередині». З часом інтеграція з сторонніми продуктами повинна стати однією з основних показників якості програми 3.0.
8. У Програма 3.0 не вимагає додаткових модулів, плагінів або додатків. Все, що потрібно вже встановлене на вашому комп'ютері. Від програмного забезпечення користувачу потрібен браузер. Цей підхід радикально вирішує проблему видалення програмного забезпечення, всі виправлення та вдосконалення завжди будуть доступні в версії, яку ви використовуєте. В останні роки з’явилась версія пекла розробника. Не пропустіть це. Установки більше не потрібні, доступ до сайту є монтажем. Не більше, не менше.
9. Навігація Раніше ми подумали платформу Windows або MacOS. У сучасних реаліях платформа є досить Веб, і субплатформи Facebook, Google+ і т.д. знаходяться всередині нього. Користувачі витрачають більше часу на додатки. Не існує такої речі, як сидячи на комп'ютері, ви завжди сидите десь на Facebook або десь ще.
Програмне забезпечення 3.0 є платформою нейтральною. Це означає, що ви використовуєте це програмне забезпечення на платформі, яке ви комфортно. Чи є це окремий веб-сайт, Facebook додаток, Chrome OS додаток або Android / iPhone додаток. В залежності від платформи програмне забезпечення змінить кількість функціональних можливостей та дизайну, запропонованих для забезпечення найвищого досвіду користувачів, забезпечення доступу до даних та навколишнього середовища.
10. Хмара - це наземна хмарна технологія, яка назавжди змінила світ. Більше не існує багато обмежень, хмари дозволяють отримати доступ до раніше незахищених ресурсів, даних та можливостей. Інфраструктура програми 3.0 в хмарі. Якщо завдання вимагає інтенсивного обчислення протягом тривалого часу, це все буде проходити в хмарі. Тільки результат буде доставлений користувачу.
Світ прискорює і практично всі принципи, описані вище, можуть бути реалізовані сьогодні. Я впевнений, що кожен день ми побачимо більше і більше послуг, які відповідають принципам Програми 3.0. Ці послуги допоможуть користувачам ефективно вирішувати проблеми. Довгий час тому я прочитав книгу двох професорів з Швеції під назвою Funk Business. Здається мені, що Програмне забезпечення 3.0 робить бізнес-підхід, описаний в цій книзі, можна прямо зараз.
Євген Spica
Директор Pics.io
Джерело: habrahabr.ru/company/toptechphoto/blog/225869/
Xbox One в Росії 5 вересня GTA V на ПК, Xbox One і PS4 восени
КОМПЛЕКС Ватсон: Де і як використовуються суперкомп'ютери?