На зустрічі Sberbank Gref виступила на Google Glass та розповіла про змагання з Google та Amazon

Нещодавно відбулася зустріч акціонерів Сбербанку. Загалом, звичайною фінансовою подією, мало доторкнувшись аудиторії Хабра, якщо не для двох, але:
Голова правління Gref написав звіт у Google Glass: Я не пам'ятаю весь текст, бо у мене є дуже великий звіт, там я мав це. Так що я міг дивитися як текст, так і аудиторію.
Під час звіту голова правління заявив, що в найближчі роки основними конкурентами банків не стануть інші банки, але великі Інтернет-ресурси.

р.

І ось де починається задоволення. За даними Gref, Інтернет-ресурси є ключовим загрозою для нас. Ми змагаємось з Google, Amazon, Alibaba, Yandex та усіма ІТ-платформами. Проблема полягає в тому, що ми не змагаємось з іншими банками, ми змагаємось з найпотужнішими інтернет-платформами. У наступні п'ять років ми повинні рухатися від стратегії catch-up до інноваційної стратегії розвитку, інакше ми ризикуємо бути з ринку. й

Банки є визначенням одного з найбільш консервативних фінансових установ. Інтернет-портали вже знаходяться в своїй галузі діяльності. Наприклад, один і той же Google дозволяє надсилати гроші в gmail як стандартне додаток. Що, для пошти немає різниці, картина ви відправляєте або 1000 рублів. Яндекс має той же функціонал. Ми розуміємо, що це стосується основних банків світу (не тільки Sbera). Хто буде вижити найближчим часом.

Джерело: habrahabr.ru/post/225677/