Похитає страх

Деякі похилкові павуки можуть проходити для нешкідливих комах або навіть пнів, які допомагають їм багато під час полювання, але навіть ці дивовижні майстри камуфляжу далеко від гусениці з Коста-Рика.

Ця гусениця приймає протилежний підхід, гасіння як змія в спробі відлякутися від престолів. Яскрава зелена гусениця-змія може ввести в оману навіть досвідчених ентомологів. Його схожий на рептилій просто неймовірний. Цей ефект досягається завдяки незвичайній формі тіла і візерунка. Тіло гусениці розширюється до кінця і містить візерунок, який виглядає як змія очі.

Професор Данила Янцена захопив образи рідкого комахи при роботі з каталогами гусениць. За його словами, є представником видів гемеропланів. Вчений примітив, що кунтування гусениці нагадує змійку не тільки зовні, вона також повторює звички рептилій.

Коли він знаходиться на личинці, перш ніж перевернутися в молитву, це може призвести до того, що він відчуває загрозу – навіть незважаючи на те, що він не контролює перекус.

Професор Янцен, біолог в Університеті Пенсільванія, фотографував комаху в межах зони консервації Гуанакаст, Коста-Рика.

«Для нормальних людей, це гусениця може виглядати дивним і страшним, але для мене це прекрасний і дуже цікавий екземпляр», - сказав він Mail Online.

Згідно з вченим, майже кожна гусениця в Коста-Ріці здатна самостійно розбиратися. Багато з них можуть виглядати як щось зовсім інше, наприклад, лист або відділення.

«Уже роки я бачив і фотографував так багато різних видів буряків, які я майже перестав дивуватися, але є ще види, які ви не можете залишитися байдужими. й

Янцен навчає катарсів в Коста-Рика з 1978 року і є експертом з інсекції з півстолем досвіду. Він проводить шість місяців в університеті і другу половину в Центральній Америці розчісування звичок незвичайних істот, як це гусениці.