Секретний склад Porsche в Штутгарті

Секрет Porsche склад в Штутгарті.
джерело.

р.

На одному з непристойних алей Штутгарту Німеччина є сірим складом будівлі, всередині якого прихована вражаюча колекція рідкісних і безцінних моделей Porsche. Цей клімат-контрольований склад площею 30 000 кв.м використовується як місце для зберігання Porsche Museum, який знаходиться в 10 хвилинах ходьби. Але на відміну від публічного музею, який приваблював понад 2 млн відвідувачів, починаючи з 2009 року, вступ до складу строго обмежений.

Але, я пощастив, щоб увійти в склад і покинути через нього камерою в руках. Ось короткий рахунок моєї маленької поїздки.

Виготовлена плитка, бетонна підлога, недбала непрозорих вікон, система пожежогасіння, що прилипає від скрізь і грубих стінових покриттів – все це не помітило, коли ви усвідомлюєте, що ви перебуваєте в спинці для відставання Porsche спортивних автомобілів, концептних автомобілів, прототипів і тестових автомобілів. Як я сказав, що в колекції Porsche Museum є близько 518 автомобілів, але павільйони музею можуть провести лише 85. За винятком 100 автомобілів, які розкидані по всьому світу (спеціальні виставки, історичні перегони, реставрація), основна маса колекції зосереджена в стінах цього складу. Як мій гід сказав, в момент мого візиту було 336 Porsches на складі.

Я бачив багато моделей Porsche, що зберігаються у всіх кутах. Деякі з автомобілів були приховані під чохлами, інші були стягнуті (але вони не потрапили в пил). Приміщення для зберігання було чудово чистою, але в стінах склада була неприпустимою і чарівною для деяких запахів моторної олії, гуми і палива. Куратор складів розповів мені, що більшість автомобілів знаходяться на ходу, вони заповнені всіма необхідними технічними рідинами, а акумулятори підтримуються в робочому порядку.

Сорт автомобілів був дивним. Тут, поруч з автомобілями GT1 LeMans, що розвиваються 320 км / год, є трактори Porsche, а поруч з ними, тіло Rothman 959 і експонати 986 Boxster. У центрі залу викреслено три ряди моделі 924, а в глибині великого коридору припарковано помаранчевий 934. Як тільки я повернувся, Sally з'явився перед мною з мультфільму Автомобілі, життєво-розмірна репліка автомобіля, створеного за допомогою тіла 996th 2002.

Довгими історіями можна розповісти про кожен автомобіль (або частини) в залі, спеціальні експонати привертають увагу на увагу.

Я бачив легендарну 959 «Gruppe B» Концепцію, яка була вперше введена у 1983 році Франкфурт-на-Мотор Шоу. За винятком золотих задніх коліс BBS, перловий білий автомобіль залишився повністю незмінним протягом трьох десятиліть.

На стійці, під шасі 911 Turbo, був кузовом Volkswagen Schwimmwagen. На базі цивільної Volkswagen Beetle побудовано амфібійний автомобіль Другої світової війни. Чотириколісний автомобіль обладнаний чотирициліндровим двигуном, що виробляється 25 к.с. У воді автомобіль використовував пропелер, а передні колеса грали роль контрольних плавників. З 15,584 одиниць, побудованих під час війни, на заводі Porsche було побудовано лише 1,308.

Під тим же стелажем я відкрив ранній попередник Porsche Panamera. Срібло чотиридверне 989 Концепція була розроблена в 1988 році. Жива виглядає як смішно витягнута версія 996 (так, я знаю навіть 996 прийшла через декап.). Двигун V8, запозичений з 928, не стоїть позаду, але передній. Однак не вдалося зібрати 928 р. загинув програму для подальшого відродження 989 р. Так ми дочекали чергового десятиліття, щоб побачити перший чотиридверний седан з Porsche.

Але мій улюблений прихований скарб був матовим гібридом 993 і 959, який був прихований під кришкою. Я спочатку виявляв варіант 959, але співрозмовний куратор відкрив відділення двигуна і я бачив 3.6-літровий V8, запозичений з першого покоління Audi V8. У складі багато інших цікавих автомобілів, які заховані на складі, але я розповім про них найближчим часом.

Я пішов з почуттям, що я бачив найменшу частину того, що був прихований в стінах будівлі. Я отримав враження, що тільки половина всіх автомобілів на складі були на екрані в музеї, але на складі, під кришкою, є реальні скарби Porsche автомобільної історії.

...

...

...

р.

...

...

...

...

...

р.

...

...