Американська школярка в Artek

Все почалося восени 1982 року з невеликим листом, написаним 11-річною дівчиною з маленького міста Манчестера, Головне – лідер світової влади. У той час Радянський Союз був розглянутий як «визвольна імперія». Маленька школярка, виправила можливістю війни між двома суперсилами, надала питання в її листі: «... Я хотів би знати, чому ви хочете завоювати весь світ, або принаймні наша країна?» Бог створив землю, щоб ми могли жити разом у миру і не боротися.

У газеті «Правда» було опубліковано декілька місяців після того, як лист був опублікований в газеті «Правда», а через три місяці, Саманта отримала довгоочікуваний відгук від Юрія Андропова, в якому було запрошення відвідати СРСР влітку. Ви зможете дізнатися нашу країну, познайомитися з колегами, відвідати міжнародний табір дітей в Артеку на морі. І ви побачите для себе: в Радянському Союзі, кожен є для миру і дружби між народами, Генеральний секретар уклав його лист.

, Україна

Саманта та її батьки, які залишилися на СРСР, 7 липня 1983 р. Протягом 2 тижнів сім'я Сміт провела в Радянському Союзі, Посол Доброговіла відвідав Московський, Ленінградський та головний піонерський табір країни Артек. У телепрограмі «Час» навіть мали окрему рубрику, яка щодня розповіла про перебування Сантана, про її враження та зустрічі з однолітками.

Знаючи таку пильну увагу від органів влади, ЗМІ та громадськості, в Артеку, американських жінок готуються до відвідування серйозно: вони повністю перебудували їдальню, підготували кращий номер. І найголовніше – підібрали двох друзів, протікаючи англійською мовою, щоб гість не почувався самотнім. Всім людям, які повинні були спілкуватися з Samantha, були надані суворі інструкції про те, як поводитися, не стрибати в ТВ-фотокамерах, не чати про те, що сталося з ворожими кореспондентами, була проведена політична інформація.

Радники, в свою чергу, намагалися захистити своїх дітей від спроб взяти фотографії, заподіяти запитати автографів і молитися на дрібницях. Діти провели строгі замовлення, але молодий голуб світу не залишався без уваги на хвилину.

... Артек зустрів нас з піснями кількох сотень дітей, які одягаються у святкових піонерах. У оркестрі грали і піонери звучать ім’я. Я занадто соромлюся сказати слово. Я підійшов до юних танцівників, які перенесли лоф хліба з невеликою сіллю. Свій танець був схожий на балетну сцену, і за хвилину я відчув, як я був уві сні знову, Саманта написав пізніше в її книзі до СРСР.

Саманта проживала в Морському таборі, найстарішим і вважається кращим з десяти. Це делегування іноземних делегацій в основному. Дівчина віддала перевагу жити не з батьками в окремому будинку, але з дітьми в осаді. Її roommate і пізніше друг був Natasha Kashirina. Юнайтед Ленінграда до Саманта переїхав через її флейтину англійську, яка навчалася з раннього дитинства. Спочатку з матір'ю, вчителькою, а потім в спеціалізованій школі. Другим другом молодої американської жінки став радник Ольга Сахатова.

Американський був дуже цікавим і не втратив пам'ятки навіть деталей. Згідно з Ольгою, один раз в їдальні побачила хлопчика в брудній сорочку і запитала, чому він не змінить його. І консультував, що це творча дитина - він любить малювати. Вона не може сказати Samantha, що Artek люди змінюють свій одяг кожні 10 днів, і деякі люди отримують сорочки з миючими плямами. Тим не менш, американський носила уніформу з задоволенням всі 4 дні. Вона була майже єдиною в той час, що дозволила прийняти костюм Артек з ним як сувенір. Крім того, заморський гість прощав Це те, що місцевий піонер slang назвав тиху годину.

Післясон сну дівчина жертвувала відпочивати на морі. Після того, як в зайнятому розкладі молодого посольства миру, плавання в морі планувалося тільки один раз.
Весь час проводилося на зустрічах, заходах, зйомок, інтерв’ю та навіть прес-конференції з дітьми з усіх таборів. Ця зустріч була згадана як молода американська жінка спробувала пояснити її пальцями, які її улюблена гра бейсбола.

1990Р. 2199Р.

Саманта в краватці, на лінії, що дає салют в шпильку, на морі в купальнику. фотографії Artek були обходитися усіма світовими агентствами. Не було популярної дитини в СРСР або з іншого боку океану. Ця слава не закінчилася після того, як з ангела названа Samantha flew над океаном, як якщо з'явилася стібка Росії і Америки, з'явився новий вираз «злимати дипломатію». У нашій країні, що посміхається дівчина була названа «лим голубом мира», в її батьківщині «дівчині, які перетворюють залізну завісу». Перед тим як літати додому 22 липня молода американська жінка посміхалася на фотокамерах і розливається російською мовою з посмішки: «Жито жити!»

Алас, але мало жити, тільки два роки. Samantha Smith і її батько загинув в літак аварії на 25 серпня 1985.
І через рік, в Артекі, її пам'ять було безсмертно. У таборі "Sea" біля старого оливкового гаю з'явилася алея Samantha Smith з пам'ятним гранітним каменем.
Samantha мати Джейн Сміт на День народження Артек у 2005 році

фраза: рїсђрѕс‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚рμс‚рμс‚рμс‚р°с‚рμс‚сђрѕс‚рёрѕс‚рёрѕс‚рѕс‚рѕс‚рѕс‚рѕс‚рμрѕс‚рѕсѓрѕс‚рёрѕсѓрѕс‚рѕс‚рѕс‚рѕс‚рѕс‚рѕс‚рѕс‚рѕс‚рѕсѓрѕс‚рѕс‚рѕсѓрѕс‚рѕсѓрѕс‚рѕс‚рѕсѓрѕс‚рѕс‚рѕс‚рѕсѓрѕсѓрѕс‚рѕс‚рѕсѓрѕс‚рѕсѓрѕс

Категории

Смотрите также

Новое и интересное