Федір Конюхов завершив свою подорож по Тихому океані.

р.

Сьогодні, 31 травня, навігатор отримав берег Австралії, докінг в порту Мульбаба (Queensland) близько 13 годин місцевого часу. Згідно з Міжнародним товариством океанських рядів Конюхов продемонстрував найкращий результат, плавання по Тихому океані за 160 днів.
Попереднє запис на веселий човен було встановлено англійським навігатором Джим Шекдаром, який у 2001 році досягла Австралию з Перу 273 днів.

Нагадуємо, що російський навігатор пішов на сольну подорож з Чилі до Австралії 14 грудня 2013 року. Спочатку мандрівників планують перехрестити Тихоокеанський океан на оарах за 200 днів. Щоб подорожувати 6,5 тис. миль, відомий навігатор мав зробити 4,5 млн ударів, працюючи 11 годин на добу.
Однак на четвертому день веселої поїздки, 9-метровий човен Тургояк, названий на честь Південного Уралу озеро, не вдалося. Сонячні акумулятори припинили зарядку. У порту Конкон.
Конюхова вдалося відновити свою подорож в Австралію тільки 22 грудня після заміни літійських батарей з гелієм.
Пригоди мандрівника не закінчили там. У середині шляху Конюхов зустрівся небезпечні архіпелаги, після чого навігатор переповнений буром. На північному вітрі здійснили життєрадісний човен на Таумоту острови. З одного елемента Конюхов майже став жертвою іншого: через кілька днів на два милі з човна прокинувся гігантський торнадо, чудесно не болить навігатор. Після того, як 1,5-метровий акула захопив катері на два дні.
У 131-й день одиночного плавання Конюхов, по волі вітру, переїхала в зворотному напрямку з даного курсу. Змішаний моряк спробував врятувати птах дошки човна. Тим не менш, гість землі був скеляний, в результаті птах загинув до приїзду на острів.

-img4---

«Земля ще не дуже тверда», - сказав Костянтин Конюхов. Його перші кроки були дійсно трохи байдужими, але лише в даний час він зміг прогулятися необережним.
Після тріумфальної обробки відповідь на питання про плани на майбутнє, Конюхов заявив, що він планував зробити несучасний рейс навколо Землі на повітряній кулі. Він має намір розпочати в Австралії, літати з заходу на схід, близько 40-ї висоти і закінчити знову в Австралії. Тим не менш, мандрівник відмовився сказати, коли це може статися. «Я подорожую більше 40 років», – згадував Конюхов. Я використовую для цього в основному для наукових цілей і спортивних інтересів, але зараз я думаю про молодше покоління, яке я хочу наполягати в духі романтики. Я хочу, щоб люди мріяли більше. й
Відповідаючи на питання про труднощі під час подорожі Конюхов сказав: «Це було складно спочатку, а потім ще складніше». «Головна складність такого тесту – це його монотонія», Щодня я спробував ряд протягом 18 годин, скидання на 20-25 хвилин, але не більше двох і півгодини на день. З іншого боку, я ходив з Божою допомогою - всі найбільші урагани передані мною, катер ніколи не містився, я допоміг проходжу струми.

-img5---