Кольорова і музична установка "Child-001"

Привіт, Habr!

Я довго мріяв про створення кольорової музичної інсталяції. Я завжди був приваблений до світлих ламп, що блимає до музики. Я зробив схему на тиристори - це класичний, досить простий для повторення схеми. Добре працювала після вибору фільтра. Для шкільного дискотека в поєднанні з стробе. Тепер я хотів зробити щось більш гідним, з мінімумом грошей і часу. Під катоком ви знайдете КМУ за схемою "Child-001".

Після читання трохи теорії про те, як виділити необхідні частоти від спектра сигналу для реалізації кольорової та музичної установки, я зрозумів, що Чотириє перетворення та інші речі не для мене. Розчин прийшов простий - повторити готову схему, і розвести дошку і придумати дизайн світильників самостійно. Після короткого пошуку на двох контролерах з’явилася схема Baby-001. Звичайно, це не оптимальна схема, але від відгуків і коментарів на декількох сайтах, я зрозуміла, що це саме те, що мені потрібно.
р.

Не перейдемо в деталі програмного забезпечення (щоб його як готовий модуль) розбавляв дошку, вийшло щось схоже:

Обприсковані, з'єднані чотири світлодіоди збиваються на мікрофоні, світлодіоди подвійно зв'язуються. Проста частина виконана. Не складно повторювати дизайн.
Я довго думав, як зробити світильники. Було прийнято рішення використовувати чотири канали, тому необхідно мати чотири світлодіодні лампи (до речі, є люстри з 4 лампочки на продаж). Шукаю стрічку моїх продавців на eBay, я прийшов на супер яскраві світлодіоди «Піранга» для деяких смішних грошей, щось схоже $14 за 100 шт (25 шт різних кольорів). Це призвело мене до ідеї виготовлення світлодіодних світильників в готових відтінках. В той час, коли замовлення надійшло з Китаю, збори були зроблені:

З'єднання отриманого світлодіодного модуля до 12V (природно через резистор) виявився ще більш елегантним, ніж очікувалося. Дошки виведені під стельові світильники для галогенних світильників.

Для того, щоб не витягти зайві дроти, я використовую тільки мікрофон, тому коли граючи будь-яку музику (навіть з телефону), ми отримуємо миготливий світло лампочки.
Ось коротке відео (посилання) про те, як все працює після установки (я апологізація для сторонніх звуків на відео, у вигляді голосу дитини, дочка дуже сподобалося).
JavaScript licenses API Веб-сайт Go1.13.8
Це на YouTube, але це важко грати.

Всі дроти приховані в гіпозахисній коробці (який раніше задумався просто в складі конструкції), світильники там вбудовуються. Відео може бути погано видимим, але частоти досить добре виділяється, тобто блінкінг відбувається красиво до музики.

Джерело: habrahabr.ru/post/212651/