Щастя сипучих.

Як живе сім'я, в якій чотири діти народилися один раз?

Вдома, Марія та Володимир Лукашевич, як у садку. Дві хлопчики і два дівчата однакової висоти стяжки від кімнати до кімнати, шаут, перервувати один одному, показувати іграшки, і взяти повороти розкатування віршів. Вони народилися майже п'ять років тому і були чотири. При плануванні вагітності батьки не чекали такого подарунка. На Міжнародному День сім'ї ми розповімо про життя тих, хто має дітей на сипучих умовах.

14 зображень, через.

"Чому є так багато гостей?" діти просять непристойно, оскільки вони зустрічають журналіста та фотографа на їх дверцятах. Вони використовуються для великої та невідомої компанії. На додаток до батьків і чотирьох дітей, їх бабуся живе в 5-кімнатній квартирі в Ошмиані (Гродно область). Відносні та друзі Марії та Володимира Лукашевича регулярно приїдуть до відвідування – є багато людей, які хочуть допомогти великій родині. І перші місяці після народження дітей, лікарів і журналістів прогулялися в дровах. Народження квадроцикла в Білорусі є рідкісним явищем. Минулого року, наприклад, було тільки один випадок по всій країні.

Ризиковий рух: "Я сказав, що я ризикував не тільки життям моїх дітей, але й власним."

Діти сидять в рядку на дивані, і ми починаємо зустрітися. Найдавніша дитина в сім'ї Кирило. Під час вагітності він викладав нижче всіх інших і, як каже його мама, ближче до 8 місяців "не стояти його". Народження було надзвичайним, рано листопад вранці. І хоча план був прийняти їх чотири медичні команди, справляється з одним обов'язком.

Вадим народився другий. Тоді Каріна народилася, і Іра була остання. Вона називається «молодою дочкою» тут. Хлопці виявилися дуже різними, а дівчата дуже схожі один одному – вони відрізняються тільки кольором їх волосся і очей. За словами Марія Лукашевича, вона здійснила дітей порівняно довго для квадроциклів. Зазвичай робіть «Цесарану» в п'ятому або шостому місяці.

Лікарі Марія тісно по всій її вагітності. З самого початку в Ошмиані вона попередила, що народження квадроцикла є дуже ризикованим кроком. У надзвичайних ситуаціях, як дітям, так і матір'ю, доведеться врятуватися. У Мінську РСПК «Мати і дитина», протягом місяця вона викладала на збереження. Моя мама розповіла мені чотири рази, що це було добре.

Вона тримала на ногах до останнього, підтримуючи руки величезним шлунком. На початку я не думав, що я віддаю до чотирьох. До останнього триместру шлунок був абсолютно нерозмітний.

202174

Ми бажали хоча б одну дитину і отримали чотири.

На першому УЗД дружини Лукашевича розповіли, що вони повинні очікувати близнюків або трилетів. А потім лікар сказав: "Ні, не буде турлетів." Марія думала, що один з дітей не міг вижити. А потім почула несподіванку: Не буде трьох дітей. Це буде чотири! У той момент жінка вирішила собі, що де є три, є чотири, немає нічого неправильного.

- Я дійсно хотів дитину. Я був одружений більше року і був запланований для початку принаймні одного. Ви чуєте - це не працює, тут - це не працює, тому ви починаєте думати: хоча б один буде працювати.

Він не здивився. Але він визнав, що він був дуже турботливим про здоров'я Марії та дітей. Він тільки видихнув, коли він дізнався про безпечне народження.

Діти народилися дуже молодими. У старшому Кирилу зважили кіло шість сотень, а відпочинок – трохи більше кілограма двісті. Діти провели перші кілька місяців в лікарні. Навіть Марія побачила своїх дітей лише через кілька тижнів: лікарня була карантинована, і ніхто не допускається відвідувати дітей. Вони взяли немовляти "частково": перший, Кирило і Ірина, а через кілька тижнів - Вадим і Каріна. Дівчата так схожі, що матір їх, дивлячись на Каріна, майже сірий: «Як з'явилася Ірина?» Хай будинок!

12 пляшок, 4 корти і 2 парних візок

За словами Марія, була нереальною, тому вона відразу ж переходить до пляшок. Як я зараз пам'ятаю, в квартирі були дванадцяти з них Кожна дитина має власний колір. Чотири коляски, чотири кози, два парні коляски – все це багатство родини Лукашевичів спочатку вдалося розмістити в маленькій двокімнатній квартирі матері Марії.

Діти чудово подаються в перші місяці: вони ратують і розсипають разом за розкладом. Але це ще багато роботи. Процес купання або ходьба на прогулянку стала справжнім випробуванням. «Важко купити одну дитину, і ви намагаєтеся чотири в свою чергу», – згадує Марія Регіна Романівна. З народженням своїх онуків вона мала відступати і офіційно отримати няню в родині Лукашевича (нонімні послуги родині були запропоновані в Ошмянському територіальному центрі соціальних послуг населення).

Коли я бачу на телевізорі, що хтось має близнюки або трилетки, я думаю, «Ой мій Бог!» Ось хтось щасливий, як ми колись були, говорить бабуся. - Я дійсно відчуваю для цих людей. Все ще добре, що ми не вчили дітей взяти в руки, і так би були відверті.

Спочатку сім'я Лукашевич не могла зрозуміти, хто дитячий лікар. За словами Марія, нові люди прийшли до них щодня. «Це був марвел для лікарів. Вони дивляться на будь-які дефекти, просять, якщо всі пальці на руках і ногах. Я не міг вірити, що чотири здорових і повноцінних дітей народилися. Пасувальники, які теж постійно дивляться в коляску: це все на місці?

Безкоштовна п'ятикімнатна квартира: "Діє багато репроксів від людей"

Не можна витримувати довгі збори з журналістами, хлопці почали показати нам свої іграшки і разом з батьками влаштували тур нової квартири. У дівчат є один великий номер для двох. З комп'ютерами, двома окремими диванами.

Кожен хлопчик має кімнату меншою, ніж у сестри. Вечірня вітальня є пустою без меблів і служить ігровою кімнатою для дітей. Додайте до цієї спальні батьків – всього п'ять номерів. Перший стан оплачується на 70% квартири, а з останнього року він зобов'язав собі 100% платіж.

Марія говорить про те, що з пропозицією вирішити питання про житло, вона отримала виклик на перший вечір після її повернення додому з лікарні. У листопаді діти народилися, а в грудні орендували будинок, в якому батьки з багатьма дітьми виділили квартиру. Жінка повинна послухати багато репроксів від тих, хто стояв на будівництво до неї. вона не могла уявити, що вона буде одним днем, починаючи від недбалої жінки до великої.

Сцена руху (весна 2010) пам'ятається батьками максимально складною всього часу. Кожен з дітей почав жити за власним графіком. У той час як один сон, другий з'їдає, другий засипає, третя прокидається вгору. Згідно з Володимиром, перший рік він міг тільки мріяти про те, щоб отримати достатній сон. Він мав важке навантаження, щоб забезпечити велику сім'ю. У той час він працював електриком, але потім йому довелося відкинути - "і платили мало". Зараз працює водієм і подорожі в Білорусь. Якщо це можливо, він намагається працювати надчасно.

7 млн. у шість: «Ви повинні відмовитися від лоту»

Перші роки після народження чотиримісної пари Лукашевич відчував хорошу матеріальну підтримку з усіх сторін. Стан дав мені квартиру. Банк, де Марія працювала бухгалтером. Крім того, близько 20 млн (при курсі обміну на 2009 рік) молодої сім'ї з Банку враховуються в рахунок. З районного виконавчого комітету отримали плазмове телебачення. З м'ясопереробної рослини, де жінка працює сьогодні - морозильник. Завдяки дитячим перевагам протягом трьох років пара змогла практично повністю облаштувати квартиру.

Сьогодні, коли переваги в минулому, це набагато важче. Весь сімейний бюджет становить близько 7 мільйонів на місяць. Діти витрачають більшість своїх грошей.

Звичайно, я хочу, щоб їжа була гарною – фрукти завжди на столі. Цукерки не переведені, діти страшні солодкі зуба. Коли ви купуєте одяг, уявіть покупку чотири пари сандалі. Всім дітям однакова висота, тому вони не можуть носити один одного. Звичайно, ви вже відмовтеся від себе багато, щоб купити все. Відносно допомагає, бабуся. Про те, як зібрати їх разом. Безкоштовна квартира просто стіна. Діти повинні бути підняті на ногах і це велика відповідальність.

«Прихищайте своїх сімей, таких як скраби. й

Але решта дорослих дітей стало набагато простіше, кажуть батьки. Хлопці самі одягають, роблять клумби самі, навіть очищають квартиру допомагають старшим. У великій родині діти навчаються самостійності та дисципліни з дитинства.

р.

Звичайно, з чотирма дітьми потрібно багато терпіння. Наприклад, коли вони приходять з дитячого садка, кожен повинен розповісти про те, як пройшов день. Два вуха дуже дрібні, принаймні чотири потрібні. Увечері, кожен повинен бути підійшов, сказав, що ви найкращий і кращий, Марія Лукашевич ділиться своїм досвідом.

Ми не працюємо в домашніх умовах. Але коли ви зможете виділити кілька безкоштовних годин, прогулянка з дітьми потрапляє на плечі.

Як ми бачили, прогулявшись по вулиці з чотирма дітьми непросто. Хлопці кидають вперед з великою і дружньою компанією, і їм потрібна око і око.

А Марія в цей час замість розслаблення від шуму дитячих голосів. «Я так використовую для того, щоб вони навколо. Я бачу і чую їх. І коли вони залишають, серце з місця, постійно дивиться вікно. Багато людей запитують мене, як я не втомився від чотирьох. По суті, ви звикли до неї. й

Діти також мають теплі почуття один одному, дорослий бюстгальтер. У дитячому садку вони пішли на ту ж групу і намагаються завжди залишитися близько. У домашніх умовах вони можуть боротися, але якщо один з їхніх братів або сестер відступається в саду, вони оберігають один одного, як скрабії. Якщо ви їдете в гості окремо, запитайте, щоб зателефонувати брату або сестри.

«Справді, це простіше, ймовірно, коли діти народжуються один за одним», – говорить мати активних чотири. - Але ми її відрізнялися. Я думаю, що це нам зверху – так багато дітей. Ми повинні бути дуже хорошими батьками.

Це колосальна робота, яка не має вихідних та святкових днів. Це безсонні ночі, коли зуби збираються, і є ланцюгова реакція, щоб прокидати один одному, а потім спробувати покласти всіх на ліжко !!!
І мама і тато, не дивлячись на всі труднощі, відсутність сну потрібно більше уваги, любов і прихильність, щоб подарувати дітям!
Шановні друзі! щастя, здоров'я і терпіння!!!

р.