Золотий план, який може зберегти човнику. Частина 3

Це переклад статті Лі Гучинсон. Перші і другі частини перекладу були опубліковані в березні, але через два місяці, пізніше третя частина ніколи не з'явилася. Незважаючи на те, що я не звернувся до автора, я вирішив заповнити цей проміжок. З Я не роблю переклади, ймовірно, є деякими помилками і неточністю. Вони можуть бути повідомлені про обличчя.

СмоктатиПід час рятувальної операції вперше здійснювалися кілька дій.
- Додаток Д.13 Комісії запитань в Колумбію

Тепер (після стикування маршрутів — близько. перекладач) складність місії досягла максимуму. В залежності від втоми та фізичного стану, CM1 та CM2 можуть допомогти пілоту Atlantis та командиру в задачах, пов'язаних з зберіганням космічних апаратів на орбіті (припустимо, що CM1 і CM2 буде командувачем Рейк Hasband і Pilot William McCool of Columbia). Тим не менш, два додаткові костюми будуть активно використовуватися.

Два члени екіпажу Atlantis залишилися поза, а в той час як CM1 і CM2 будуть видалені їх просторові костюми, два з Atlantis будуть використовувати їх SAFER пакети для перевірки шкіри і переднього краю крильця (колумбій не мав таких пакетів SAFER, так що в автономному огляді екіпажу потрібно набагато більш складні техніки для переміщення орбіти, щоб подивитися на крилах).

Вилучені з CM1 і CM2 костюми, приготовані для повторного використання. EV1 і EV2 повернули їх до Колумбії в повітряній камері, яка потім зрівняли тиск і розкриває його. У двох більше членів екіпажу Колумбії вже довелося носити комбінезони, які були взяті на їх покоївку. Зателефонуйте їм CM3 і CM4. Вони повторюють дії CM1 і CM2 і переходять на Atlantis.

Ще один вид астронавтів, що переміщаються між Колумбією і Atlantis. Джерело: НАСА/КАБІ Звіти

У звіті виголосили найкращий сценарій, де було поставлено космічних костюмів і вилучено без затримки. І в цьому випадку всі рухи можуть бути зроблені без зупинки. Це означає, що EV1 і EV2 буде виходити на 8,5 до 9 годин одночасно.

Але це важко вірити. Заспокійливий космічний костюм - це не просто операція, навіть на Землі з повним тяжінням і багатьма гострими помічниками. Засихаючи космічного костюма в центральному відсіку, можливо, все-таки намагається очистити від отруєння вуглекислого газу, є значно складною процедурою. У той факт, що з кожним успішним перенесенням членів екіпажу кількість помічників зменшується, а також не полегшує завдання. Імовірно, що цей етап може бути продовжений до декількох прогулянок — замість дев'яти годин він може зайняти три рази довше.

Після перших двох парних рухів, наступний буде один. CM5 буде подорожувати з Колумбії самостійно з допомогою EV1 і EV2. Це було зроблено просто тому, що Колумбія мала сім людей на борту, і один повинен бути без пари. Поставивши останні два, CM6 і CM7, разом повинні допомогти один одному покласти на комбінезон. Арс (сайт, який проводить оригінальну статтю) розглянув кілька джерел, щоб визначити, наскільки важко було поставити на просторовий костюм без допомоги кого-небудь без комбінезону. Хоча ніхто не говорив на записі, кожен погодився в узагальнений спосіб, що це завдання неймовірної складності.

Зйомка зіркаНе вдалося виправити Колумбію.

Перш ніж залишити, останні два люди з Колумбії повинні зробити деякі остаточні дії. орбітатор повинен бути підготовлений для контролю за рецептом з Землі, щоб видалити трансфер з орбіти.

Немає шансів виправити трансфер. Навіть якщо крило може бути патчована і охолоджена і перенастрочена, щоб збільшити кут атаки і знизити температуру переднього краю крила, навряд чи буде вижити Колумбію. Крім того, навіть якщо вдалим переїздом в атмосферу було можливо, трансфер не може бути висаджений тільки з Землі - МКК не мав можливості розширити шасі і контролювати надходження повітря (повітряні зонди, служать для визначення перепаду атмосферного тиску - приблизно. Ці функції (як і включення допоміжного вузла живлення) можуть виконуватися тільки фізичними особами, що переключаються в кабіну під час підходу і посадки.

Решта траси змогли висаджувати під повним контролем з Землі в 2006 році, використовуючи RCO IFM 8,5-метровий плетений кабель, який може використовуватися екіпажем, щоб фізично підключити кабіну до електронної бухти маршруту, і дати доступ MCC до необхідних перемикачів.

Перемикачі шасі (ліворуч) безпосередньо перед командним записом. Вони є одними з декількох систем, які можуть керуватися дистанційно з Землі. Джерело: Стівен Майкл

Немає такої можливості в Колумбії. CM6 і CM7 повинні переходити в польотну бухту з маршрутом і переключати кілька шукерів на місці, даючи прямий доступ MCC від Землі до навігації і маневрувальних систем Колумбії.

CM6 і CM7 залишать трансфер, відключивши атмосферні ворота за ними, залишаючи Колумбію, щоб знайти власний будинок. Атлантида буде повільно їздити від сестри корабля, а його 11-ма екіпажами буде зайнято підготовку до життєздатного тесту в'їзду в атмосферу з переповненим космічним апаратом - ніколи раніше не був орбітатором, що висаджує 11 членів екіпажу, і навіть прості речі, такі як сидіння буде складним. Кілька людей доведеться буквально сидіти до підлоги під час вступу в атмосферу.

За кілька годин або днів оператори Землі замовили Колумбію, щоб закрити вантажні затоки дверей і орієнтуватися для останнього завдання. Трансфер перетворив пошкоджену термічну плитку на Землю і виготовив гальмівний імпульс з великими двигунами OMS (Orbital Maneuvering System). Незабаром було перекреслено межі атмосфери («інтер’єрний інтерфейс», точки входу в атмосферу на висоті 121 км.

Всупереч поширеній вірі, нагрів космічних апаратів, як це надходить в атмосферу не так багато в результаті тертя, як перетяг — швидкознімний шлях відштовхує повітря перед ним, утворюючи масивну зону впливу, в якій молекули повітря іонізують і літають окремо. Під час спуску Колумбії спостерігач в польотному відсіку побачить світле вікон і світіння плазми. Після короткого періоду часу ця плазма проникла в конструкції проходу через отвір в крилі.

Останній зовнішній вигляд Колумбії був світлий на лижах над Південно-Тихоокеанським океаном, спочатку як єдиний світлий зір, а потім зламаний в багато. Залишки найстарішого маршруту не додадуть поверхні Тихого океану, і нічого іншого.

Випробувано з іонізованої стопи від входу Atlantis в атмосферу під час останнього польоту в програмі Space Shuttle. Зібрано з МІС, 21 липня 2011 р. Джерело: НАС

До зірок через гілочкиВарто зазначити, що хоча кожен окремий елемент може бути виконаний таким чином, що рятувальна місія буде успішним, загальний ризик скорочення часу та підготовки вище окремих елементів.

Ми любимо закінчення, як кіно, але важко уявити рятувальну місію, яка проходить через правильний рівень досконалості. Наприклад, в дослідженнях цієї статті я не зустрілася з одностороннім кейсом, де пропущений маршрут через орбітальну переробку (наприклад, автор має помилку, вішалка називається Orbiter – приблизно. перекладач), Будівля транспортних засобів і процедури стартового комплексу без помилок і недоліків. Я підозрю, що це не сталося.

Так, і все ж, коли зіткнулися з викликом цієї величини і з такими наслідками, це неймовірно оскарження, щоб побачити НАСА прийняти на завдання. НАСА, як державне агентство, є кращим і найгіршим з Сполучених Штатів одночасно, з кількома найбільшими інженерними досягненнями в історії людини і довгим переліком досягнутих цілей, які спочатку вважалися неможливими. У той же час, агенція закріплюється відсутністю керівництва та ініціативи. Він перетворився з організації, здатного приймати людей до інших світів до організації, яка навіть не має можливості забезпечити людям низьку орбіту Землі без допомоги.

З моменту свого вступу, висловили нехвильову впевненість у її виконанні. Для того, щоб бути чіткою метою, було б тісний часовий кадр, а також великий інженерний талант агентства повинен бути уповноваженим, щоб завершити цю мету в будь-якій вартості і без обмежень.

Якщо ви не знаєте, що бажання та мотивація — дивляться, наприклад, на вибуху рідких кисневих резервуарів, які пригнічують команду Аполлона 13 і модулі обслуговування в 1970 році. Цей вибух був результатом поєднання подій, які відбувалися перед запуском, з можливими особистостями, починаючи від робітників танкового виробника, аж до самих членів екіпажу. Незліченна порятунка Колумбії повинна залежати не тільки від бездоганної роботи команди на НАСА, а й від невідомої кількості подій, що відбулися дні, тижнів, місяців або навіть років до запуску цієї місії.

У дослідженнях цієї статті я говорив про велику кількість людей, які працюють і працюють на НАСА, як всередині, так і за її межами. Про доцільність пропонованої місії для збереження Колумбії. Офіційна відповідь, яку я отримав від відділу зв'язків з громадськістю НАСА, поважно, але твердо поінформував мене, що звіт CAIB є повністю і офіційною позицією НАСА.
З точки зору НАСА не існує нічого більше, щоб додати до звіту про розвідувальну комісією з питань космічної шуетної Колумбії (Chapter 6 і його анімації) щодо «що робити, якщо» сценарій рятувальної рятувальної дальності STS-107. Як ви знаєте, це дуже зрозуміло, що потрібно буде бути дуже великою кількістю відомих фактів для того, щоб час провести місію економії або ремонту Колумбії.
...
У висновку ми поважно відмовляємо від надання будь-яких інтерв’ю на цій конкретній темі та зв’яжемось з доповіддю CAIB для детального аналізу, проведеного під час розслідування в Аварію.

В кінцевому підсумку, Додаток D.13 є науково-дослідною програмою, розробленою інженерами, які знайомі з програмою обміну. Моя історія про порятунку не призначена для критики або полум'я НАСА за свої дії, ані я намагаюся відредагувати прийняття рішень тих, хто зараз повинен бути живим з наслідками могили через ці самі рішення. Колумбії і її екіпажу практично не вдалося врятуватися без пластики "якщо" перетворилися в їх напрямку. Я можу розповісти історію про те, що може стати найбільш надихаючим моментом всіх людських просторів

Це дивовижна історія, але це лише історія.

Довгий будинокНеймовірно, що запуск космічних апаратів в космос, коли-небудь буде як рутальне, як комерційне повітряне подорож, безумовно, не в житті кожного читання цього. «Наукові та інженери продовжують працювати над кращими можливостями, але якщо ми хочемо продовжити вихід в зовнішній простір, то ми повинні продовжувати приймати всі ризики. й
- Звіт Комісії Запитів у Федеральний дисастер

Займав НАСА 907 днів, щоб повернутися до космосу після руйнування Колумбії. STS-114 - Невідомий рейс замість Atlantis - відійшов від мису Canaveral 26 липня 2005 року. Я пам'ятав це дуже добре - тепер, як адміністратора системи, я дивився безпосередньо, як суттєва кількість співробітників Boeing дивився на відлік і запустив відео на телеканалі НАСА, забиваючи наш локальний інтернет-канал. Це трохи смішний, що це майже призвело до спроби нашого управління, щоб запитати затримку (Боінг Хьюстон надав підтримку трансферу, і деякі з цих заходів, необхідні для підключення до Інтернету). Запуск був успішним.

Так як STS-114 немає маршруту без стійкого рятувального автомобіля. Такі заплановані аварійні рейси (номеровані STS-3xx) були названі місією LON, що означає «Потрібна необхідність». У разі виникнення проблем з основною місією трансферу екіпаж мав зробити зворотний зв'язок з ІКС і прийняти притулок до 50 днів, в той час як Трансфер ЛОН буде готовий до польоту, щоб зібрати їх.

Єдиним винятком стала остання місія технічного обслуговування Hubble, STS-125. Висота орбіти і її тент для Hubble зробила місію повністю несумісною з можливістю аварійної зустрічі з МІСС у разі виникнення проблем, тому план порятунку був складений, частково на основі схеми Atlantis/Colombia. Місія STS-125 LON була занурена STS-400. У зв'язку з тим, що версія ІСС не була доступна, Endeavour of STS-400 повинен бути готовий для запуску в короткий час, і це призвело до вже рідкісного випадку до виняткового: два маршрути були оснащені LC-39 одночасно.

й
Джерело: НАСА / Вікімедіа

Не обов’язкова місія LON, і програма трансферу, що закінчилася без інших суттєвих інцидентів. Не усунено вплив пінопласту, але збільшення обсягу післяопераційний аналіз кожного маршруту. Це, безсумнівно, фактично, що поверне майбутній НАСА маніфестивалі на його правильному місці на вершині космічних апаратів запускає швидше, ніж якщо все залишилося на місці. Культура НАСА продовжує розвиватися. Не можна сказати в цьому випадку, чи навчаються всі уроки Колумбії.

Я був тут, щоб вивчити наслідки та повернення до рейсу, але зміни політики агентства далеко за моїм видом. Найяскравіша пам'ять стала меморіальною службою після знищення Колумбії.

4 лютого 2003Подорож розвідки і відкриття не є вибором, який ми зробили; це доля, написана в серцях людини. Ми є частиною створення, яка намагається зрозуміти створення. Ми шукаємо кращих серед нас, відправляємо їх у незлічену темряву і променя за їх повернення. Вони відпочивали в миру для всього людства і всього людства в їх боргі.
- Президент Джордж В. Буш, в повідомленні про співробітників Центру Джонсона

Ми приїхали в центр Джонсона близько 9:30 ранку, повідомили, що кількість місць буде обмежена в сервісі, яка почнеться в нооні. Після півмилі прогулянку і перевірки безпеки ми приймали місце в центрі будівлі 16, втрачених в море людей. На іншому кінці трав'янистого поля ми провели два і півгодинні на наших ногах в незручній тиші. Після довгого очікування, номер рейсу Один, що супроводжується трьома F-15S, розводять на спуск до аеропорту Еллінгтон. Зростали натовпи на максимальну кількість після 11. У нооні, без вболівальника, президента куща і першої леді Лаура Буш побували разом з сидіннями на платформі. Вони тримають руки, які відбиті на мій мозок – навіть найпотужніший чоловік у світі тримає руку дружини.

Після молитви директор НАСА та начальника Корпусу Астронаут говорили. І оплачена притока до кожного астроната індивідуально, з головою Корпусу, очевидно, погладжує сльозами. Президент прийшов поруч з подіумом і розповів про людський дух. Єдині слова, які залишили рот, були абсолютно актуальні - він сказав, що космічна програма буде продовжуватися. Після того, як він також розповів про кожного астроната особисто, про свою сміливість і відданість.

Дзвінок корабля в сім разів, за кількістю членів екіпажу Колумбії, і після цього 4 літаки НАСА T-38, які літають в формування місії. У літаках летять невисокі і швидкі, прокручуючи нас в животі менше сотні метрів над землею. Як тільки вони пройшли нас, другий літак ззаду на ліву сторону утворення зійшов на гострий кут, так само як і роар двигунів вдарив нам. Авіакомпанія «Місцевий ман» здійснила круту дугу і спокушає вгору, оскільки утворення продовжує рухатися, тепер з порожньою часткою, що були чоловіки і жінки в цьому місці, які більше не серед нас.

Я ніколи не перед свідком нічого, як глибоко пересуватися, як це тріо літаків, невисокі над рештою кампуса з їх втратив, тисячі метрів вище і вище, і вище. Я пам'ятаю, що назавжди.

Мати гарну подорож, Колумбія.

Джерело: habrahabr.ru/post/223303/

Категории

Смотрите также

Новое и интересное