12 Уроки з управління проектами та стартапів

Розробляв близько сотні проектів, в тому числі стартапів. Багато хто з них загинув і загинув, деякі ще працюють. Я зробив як B2C і B2B.

Останнім часом було затоплення питань від знайомих та друзів, які роблять однакові помилки. Я хотів би розповісти про мій досвід у пості цих. Якщо він успішний, продовжує серію.

Якщо лазність читати, відео, що виражає головний дух і основне значення знаходиться внизу. Відео буде викликати захоплення - великий, піти зробити інший реліз. Відео буде викликати відмову - читати повідомлення до іншої реакції стільки, скільки вам подобається :

Р

1,1 км Один з перших стартапів у моєму житті не відбувся через чотири друзі, які вирішили зробити, бажання зробити проект дійсно не мав нікого. Якщо ви не змогли задуматися про проект і вжити реальних кроків кожен день місяця, ви не зможете зробити проект.

2,2 км Прийняття до кінця вимірюється в результаті, не раз я не знаю, як інші роблять з ним. Не прочитайте те ж саме до колег і майстрів. Але ідея проста – для того, щоб сказати про розв’язану задачу, є фраза «наслідок». Для того, щоб сказати <100% результати, є все інше. Проблема полягає в тому, що це буде закінчуватися. Головна Докладає більше зусиль, часу і праці (одноразові накази про величину), і не відомо, де межа є.

Ми неодноразово зобов’язалися зробити проект в рамках певних термінів, не враховуючи, що проект завжди невизначений. А багато проектів, які я не запустив, бо після закінчення строку я був розчарований. Підсумок першої лінії: Приготуйте до перемоги, поки не явний результат зрозумілий всім.

3. У Назад у віці 14, шукаю на потім успішних жовтих сторінках, я вивчила перший Perl, потім перший ASP і ran search Directories. Але вони не знімалися, незважаючи на те, що я дійсно хотів мій код і спосіб він працював.
Знаючи нічого про трафік, перетворення, ринкова потужність, і так далі, я не змогла.

І це буде справа для більшості тих, хто ніколи не завадить навчати досвідчених бізнесменів і їх дій на шляху до успіху. Дуже добре, на мій погляд, і в повному обсязі знання викладено в «Стартуп без бюджету» – візьміть і доробіть. На відміну від мотивуючих книг від 37 знаків, які навряд чи допоможуть новачкові з ідеєю.

4. У Більшість людей страждають так звані пізнавальні спотворення (Google і читати є першим кроком, зробити це). Нещодавно в Мегаплані була стаття про Люсі. Нижня лінія проста - ефект Dunning-Kruger, як план Dulles - не існує, але це працює.

До тих пір, як ви приймаєте або ваші переконання про можливість зробити стартап, впевненість в успіху, а також безумовно вірити в будь-яку книгу - ви повинні бути безглуздими. Я вірю, що мотивація та незрівняні результати гарантії впевненості. Я дуже впевнений у успіху і нічого не питала. Проект все ще живий і живий партнер Google та інші способи, але це не історія успіху.

4. У Мій улюблений приклад - гігієна. Скільки людей знають про небезпеку куріння і диму. Скільки коштує мити руки до і після туалету, і не мити. І так далі. Я думав читання Perfect Code, Рефакторинг зробив мій код блискучим, але це не було без годин деконструювання коду і роботи на вашому. Я також думав, що Отримання реальних допоможе вам навчитися робити успішні проекти. Успішно започатковано низку стартапів у рідкісних нішах, які здобули 500-3000 щоденних візитів на цільову аудиторію та стали незамінними в кількості великих офісів, але також швидко поховали свою неможливість для подальших проектів та досвідчених конкурентів.

Після 2 років 12 годин 6 днів на тиждень під керівництвом досвідченого менеджера проекту, якісного зсуву. Тільки тоді робили проекти, які я роблю і реалізував роботу для мене, не вказуючи пальця в небо. Тому, поки ви не будете самі або з керівництвом наставника десятки або двох проектів, швидше за все, ви не дізнаєтеся нічого на практиці. І генії, як Zuckerberg навчаються самостійно і швидко - Моцарт також написав опери у віці 11 років. Не дивлячись на них, якщо ви вже є мільйонером – це нормальний шлях побудови стандартних навичок.

5. Умань У мене був момент, коли ми прийшли з крутою ідеєю, як ми думали. Ми намагалися зробити нішу сайтів, перш за все для салонів краси. Я був щасливим і розрахував ціни. Добре, думайте, що партнери дійсно намагаються продати і переконатися, що салони краси абсолютно різні потреби. Кілька місяців тема роса без єдиного продажу.

На жаль, я робила багато роботи. Але в реальності виявилося, що зовнішні рекламні агенції потребують індивідуальних рішень, проблема насправді в поточній базі даних з цінами. І самі оператори (автовласники) взагалі не зустрічають, вони вже встигли придбати за багато місяців заздалегідь. Крім того, був один дуже крутий конкурент, який в бутоні пригнічує мене і ряд подібних хлопців у відповідних форумах і перед аудиторією. Конкурент, який сам володіє площинами. Я закінчив продаж декількох двигунів зовнішньої реклами і кинути. Незважаючи на те, що через кілька років екс-клієнт придумав пропозицію стати партнерами – Я ІТ та його різновиди роботи з клієнтами, я не розвивала цю співпрацю, бо зробив стратегічний вибір в різних нішах та проекті. Особливо на фоні того, що потенціал на відкритому повітрі в Росії був паданий і паданий - через шість місяців все пішло на відкритому повітрі ще гірше, і я відчував правильність вибору.

Тому висновок простий – будь-яка ідея повинна бути протестована з урахуванням реальності, ринку та нішу, клієнтів та конкурентів.

6. Жнівень Багато друзів приходять до мене з B2C ідеї. Ми думаємо про те, як це зробити прямо і прохолодно, але ми розглянемо це далі. Я даю вам просте пояснення того, чому деякі ідеї були передані після реалізації грошей (так само на відкритому повітрі, спеціальні режисери, двигуни і адміністратори високоспеціалізовані), і люди все ще трамвайні з TK або прототипами. Я не роблю гроші від друзів, але коли стартапи приходять на аудит, я іноді консультую. Але це не допомагає багато - див. вище про навички і не знаю, що це неправильно.

Це просто. Давайте подивимося на цю ідею – людина обирає інтереси і дається квести. Після цього він передає квести за своїми інтересами, виконуючи дії, і джерело квестів є компаніями, які сплачують гроші. Це площина з 8 колод (які вони побудовані, і вона блищає і світиться, і на першому зльоті пілот каже: "Не з усіма цими муінами, ми будемо намагатися відкликати."

Візьміть і обмежуйте нішу. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Ми можемо знайти конкурентів. Поговоріть як, з'ясуйте свої проблеми та розв'язання. Розрахунок потужності ринку, множення середньої перевірки і отримання очікуваного доходу. Також розрахувати необхідний рівень зростання доходів і витрат на обслуговування клієнтів. І вартість роботи першої реальної версії полягає в тестуванні теорії з практикою.

Що потрібно з будь-яким «супер-компонентом» ідеями. Прикладом є Ерудіторська група. Виготовляємо і побігаємо схему на торрентах, потім запустили лікарі, зірки і т.д. Не боїться зробити нішу ідею – якщо ви досягнете успіху в ній, масштабованість в найближчий і L.A.

По суті, коли я запустив комплексні двигуни адміністратора, це не було на продаж. А коли адміністратори для конкретних типів почали продавати (інтервенція в компанії з настройованими полями ла Зого, форма з поколінням контракту для автоматизації мережі магазинів з продажу бізнес-автомобілів і т.д.), гроші пішли.

7. Про нас Взаємодія з клієнтами і переглядом конкурентів, де все повинно почати і закінчуватися. Все інше, як правило, слід прив'язати до цих процесів. Клієнти – опитування, продаж, відгуки, ідеї тощо.

Як один смарт-хлопець написав, знайти 10 людей до початку проекту, які дадуть вам гроші зараз. І ще 100 після запуску.

На трохи пізніше рівня професіоналізму, ще одна фраза одного автора буде правильним – для того, щоб управляти проектом, достатньо керувати ризиками. Але це все інше оповідання.

8. У Це, мабуть, найбільший і кутовий камінь в стартапі і розробці. Ми не приймаємо суперадміністрацію під ключ (програміст + SaaS для бізнес-фреймворку, налаштовані MS Access онлайн, фактично). По-перше, я зробив супер круте рішення. І пішов він, тому що немає кінця в очах. Тоді ми знайшли Zoho. І ось хлопці, які я знайшов після того, як пара років цього не вдалося зрозуміти, що мене на Хабре і попросили мене, як вони робили.

Цей камінь прийшов, і все прийдеться. Точка полягає в тому, що потрібно постійно прагнути прийняти простий крок і максимально швидко. Отримати зворотній зв'язок і переміщатися.
Це суперечить щось дуже глибоко в нас: програміст намагається писати ідеально, дизайнер намагається малювати, і менеджер проекту намагається зробити вісім-дек літака одночасно. Проблема полягає в тому, що вона працює і необхідна при будівництві будівель. У інтернет-проектах це заборонено.

Точка проста - якщо у вас є ідея зробити "відразу і добре" - відкласти проект. До тих пір, поки ви не захочете випустити одну кнопку щодня (ідеально з мінімумом ресурсів – «Стартуп без бюджету» фактично називається «Toilet Paper Businessman», подивіться на чому), і збирає відгуки на еволюцію, немає сенсу в реалізації проекту.

Вбиває 90% стартапів друзів. В той час як мій проект вже працює і працює, вони все ще пишуться TK в Villabaggio.

Я не знаю будь-яких аргументів, які б подолати це найбільш шкідливе переконання. Яскраві купи.

9. Навігація На ранніх стадіях я радий відгуки про непрофесіонали про проекти. Але неможливо управляти позитивними або негативними без чисел.
Заміряйте все, що ви можете і не можете – подолайте глуздість і з'ясуйте, як виміряти.

Типовий приклад того, що ми говоримо, крім явної статистики відвідуваності. Ви можете почути «розумний дизайн», «красивий», «червоний». Ніжна олія. По-перше, проект повинен отримати право на хороший дизайн. По-друге, що питання, як впливають на рішення клієнта певні елементи. Якщо ви точно, скажете, виявила проблему клієнта, приймаєте рішення, потім напишіть історію користувача. І оптимізуйте його мінімізуючими клацаннями та рухами мишки (A/B тестування та ін.) та максимізуючи метричну потребу (замовлення, продаж, реєстрація).

Всі Тільки вхідні номери, налаштування проекту та функціональності до чисел, а не емоцій.

10. Коли мій колишній клієнт запропонував партнеру і зробити спільний відкритий проект, я розглянув два речі. Першим є те, що я збираю його, і я не збираюся фізично витягнути два проекти. І другий – це те, що шляхом створення проекту з невизначеним майбутнім і не дуже багато до моєї кришки (див. нижче), я пропустив можливості для проекту, який я шукав і близько.

Коли ви робите одну річ, ви не робимо іншого. Це фундаментальний принцип, пара прикладів його застосування. Ви можете придбати домен, шаблон на 10 bucks від обгортанняstrap і платити гроші тим, хто дійсно приносить проект до життя – програміста. Зробляючи великий і складний прототип, ви витрачаєте гроші і час і не отримаєте зворотний зв'язок від клієнтів (з яким ви можете зв'язатися), в той час як віртуальний конкурент вже запущений на Livestreet і плагіни, що подорожував близько 10 офісів, кинув все і робить те, що він отримав гроші від фірм. Sapienti sat.

11. Отримайте стійку тенденцію Зробивши його до кінця важко, подивіться на лекції про процес і продуктивні люди з прохолодної людини і бізнесмена, яким я дуже поважаю, Сергій Котирев.

Коли ви берете на себе завдання - збільшити кількість реєстрацій, або переглядів за людину - потім встановити мету і перейти до неї, поки ви досягнете успіху. Звичайно, вам потрібно переглянути - іноді це може бути непристойним. Але в цілому, це як стан потоку в програмі – ви повинні зосередитися якомога більше і думати про це, зробити це, подумайте про це, доки не виходить результат. Якщо ви віддаєте навіть 99% від способу, ви втратите час, все буде розкачати і ви повинні знову почати.

Після того, як ми писали агрегатор спеціальних пропозицій (керівник з сайту для акцій і знижок на послуги групи компаній), я вже написав цей випадок. За перші кілька тижнів ми зосередилися, налаштовані форми заявки, зміст, канали доставки трафіку та працювали над перетвореннями. І після стійкий тренд трафіку і додатків, проект наповнився майже на рік, знизився на оновлення контенту і регулярні маркетингові заходи.

12. Я хочу закінчити повідомлення, що ви дійсно повинні зробити те, що природа є робити. У довгостроковій перспективі, якщо ви насправді не зробите проект, ви будете програти до тих, хто змагатиметься і хто буде збитий.

Я не зробив за межі цього. Я не мав досвіду в зовнішній рекламі, не хотів би його залучити, і після придбання, незважаючи на прозорі гроші, я не кладаю душу для цього. Але мені подобається зробити проекти, які автоматизують процеси та покращують життя людей. Як і спілкуватися з клієнтами і зробити їх щасливими і щасливими, вирішувати проблеми. Я думаю, що це рішення є одним з найважливіших для мене в останні роки.

Знайти таланти або функції, і проект для них. Якщо після шести місяців або року ви відчуваєте, що на ній немає світла і ні в якому разі не відреставровано - змініть його на інший, або після проектів - подивіться ще одну просвіту. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

Я можу писати більше балів і я б зробити так, якщо стаття отримала успішні відповіді. Не всі хочуть читати squeezes і практика, але я був тим, хто дійсно пропустив його і мав ловити зерна золотих, промиваючи десятки тонн пісочних книг і лекцій, порад і критики.

Наприклад, я залишив нерозкриті приклади успішної та невдалої конкуренції, вибір масштабованої ніші, питання партнерства, залучення користувачів, що працюють з клієнтами та багато іншого.

Хочу побажати всіх тих, хто робить проекти, стартапи або роботу в якості менеджера проекту, успіхів в розумінні себе і світу, а досягнення з невдачами, адже досягнення радяться, і невдачі навчаються.

І ось пообіцяв відео, що ілюструє філософію успішного стартапу.

Джерело: habrahabr.ru/post/222281/