- Ви сова?
- Був колись. Після того, щоб навчити себе ефективно в будь-який час доби. Але не варто любити ранок. Я не люблю його. Макс Фри, «Живий металевий ключ»
Ця стаття є описом особистісного досвіду. Хочу розповісти вам, хто не зацікавить. Хто не має постійної роботи або іншої продуктивної діяльності. Ті, хто може витрачати 4 або більше годин на день на комп'ютерні ігри, соціальні мережі та інші вбивці часу і не хвилюйтеся про це. Фрілансери для яких ніч найкращий час для роботи, тому що є мінімальні відволіки. Більшість людей, які не мають дітей. І інші речі, які не турбують з швидкістю проходження часу.
З ким я хотів би поділитися своїм досвідом: з тим, хто мріє про додаткову годину в день, і не для того, щоб спати.
Преамбле - це виражена «долина» до тих пір, поки я не можу пам'ятати. У разі відпустки новорічні свята або будь-які шоки, які збираються з графіка роботи, Я в матерії 2-3 днів перейшов в режим, в якому я пішов на ліжко після сніданку. Я хвилююсь з нічним часом і завжди відчув себе шкода для людей поросят, щоб бути позбавленими цих періодів спокійного, романтики і навіть деяких чарівних. І був пригнічений широко поширеним ланк-орієнтованим режимом роботи. В короткий час я міг уявити себе добровільно прокинувшись раніше, ніж я думав, що це було нормально для мене, щоб піти в ліжко, крім жарту.
Вже чотири роки тому, після читання «Налаштування речей Done» Девіда Аллена і пара статей Стіва Павлина, я був захоплений темою оптимізації завдань, а саморозвитку прийшов на фронт списку життєвих пріоритетів. Поінформованість насоса – це перший інструмент для особистого зростання. До того ж, в рамках програми «Аікідо» допомогло провести навчання. І були дві епіфанії. Першим є те, що шлях саморозвитку і створення не менш захоплюючий, цікавий і романтичний, ніж самозахист під девізом «Я не збираюся жити назавжди». Друга залежність від власних звичок і «об’єктивних характеристик» – просто уникнення відповідальності і показника слабкої волі.
З тих пір я активно працюю над вивченням нових знань, поглинаючи нові знання, і пошук можливостей замість причин.
Ситуація на початку року:
- нова робота і нова сфера діяльності (не знаю, що не знаю її взагалі, але не працювало тісно);
- Найдовший син - 3,5 роки, найменший - 6 місяців, що означає, що в наступному році ми можемо залишити будинок з дружиною тільки тоді, якщо діти також залишають його однією з нас.
- Замовляючи дружину, щоб взяти Айкідо, три ночі на тиждень випало з категорії «особистісний час».
- Працює на інші три дні на тиждень.
Цілі на рік:
- затягувати англійську мову на бесідний рівень (на початку року, я, як більшість ІТ-учасниць, міг добре читати і писати технічні запити і відповідати на рівні ISA);
- Дізнайтеся, щоб грати гітару з Rocksmith 2014 і Charvel DS2-ST Trans Black.
- Нарешті отримайте третій кю в Айкідо (Я вже пропустили два роки через перелом коларону і двох суміжних операцій);
- Вчимося малювати олівцем.
Необхідність гітари і олівцем обумовлена особистим переконанням, що для повноцінного розвитку особистості необхідно розвивати просторове мислення і логіку (ліва півкуля), творче мислення і відчуття краси (право) і фізичних здібностей (і бажано не з бездумною породою глини, але з тим, що вона забезпечує взаємодію тіла і розуму - бойових мистецтв, огорожі). Логічні та фізики вже були в процесі, а творчість була відмовлена на етапі спроб шкільного малюнку.
Налаштування цілей легше, ніж їх виконання. Я зробив це з правим рівнем наполегливості. Запропоновані на англійських курсах з можливістю безплатного відвідування (ви самі плануєте графік занять з-поміж доступних), ретельно виконали домашню роботу, замінену частину вечірних кіносесій з переглядом фільмів англійською мовою і кожен день за годину ратифікований на гітарі, намагаючись вдарити праві рядки і фрети. Зрозуміло, що людська стійкість до депривації сну мала її межі, і на початку березня я впала в дводенну кому, викликану переробити. Справа в тому, що не можна нічого робити в домашніх умовах, що вимагає концентрації, поки діти не засвоюються. Все вище можна зробити тільки в кінці вечора, часто після вечірнього тренування.
Перш за все навчання скидається - два дні суплантованою англійською мовою, так як виявилося, що реальна ситуація не як магічна, так як вона була описана в момент реєстрації менеджером, а на мої безкоштовні субота і неділя, у мене є один доступний клас на тиждень з викладачем і пара мультимедійних з комп'ютером. Правда, бонус був те, що я використовував ці два дні до максимуму, три рази збільшуючи плановий темп курсу, але все ж думка про те, що треба чекати майже пів року до того, як можливість відвідувати навчання знову не сприяло психологічному комфорту. І пішов гітара - Я став більш обережним про час сну. Олівцем просто зліва. Красиве слово «FAIL» на горизонті.
Я не можу допомогти, але помітив, що вечірній час використовується неефективно. З різних причин – втома після зайнятого дня, тривала синхронізація вільного часу з дружиною (перший я чекаю на її обробку її бізнесом, потім вона чекає на мене, щоб закінчити те, що я зробив під час очікування її) до, наприклад, дивитися фільм разом, багато дрібних речей, перенесених на вечір і просто читати новини і маленькі ігри як відпочинок для мозку. Нефрагментований особистий час з'являється після середини дня, але більшість з них виділяється за рахунок сну, враховуючи, що потрібно отримати максимум 7 ранку.
Ідея була встановлена не менше години ранку. Коли мозок відновив сприйнятливість, і світ навколо нього ще спокійно. Але для цього потрібно було взяти страшні, з точки зору причини, заходи - прокидати вранці раніше, ніж необхідно.
Перш за все, я поставив сигналізацію на півгодини назад. І починав опинитися в півгодини пізніше, бо ретельно розвинена звичаю заготовки на перший дзвіночок, не почувши цей момент в 15 хвилин попереду, покривається. В цілому, зрозуміло, що я не ходив до ліжка раніше, оскільки це означатиме втрату можливості спілкування з дружиною. Вже другий місяць, щоб реалізувати родючість надії. Тож я вирішив залучити її в наступний експеримент:
- Починаємо наступний день, підемо до ліжка о 22-23:00 с.
- Відповідно, для того, щоб встигнути побачити щось, якщо ми як вдома, до 21:00 (середній час, коли діти ставляться до ліжка), всі невеликі завдання повинні бути завершені;
- підйом в 05:00;
- Цей експеримент триває мінімум 30 днів і охоплює всі дні, включаючи вихідні.
Вже два тижні. Відчуття є найбільш позитивним - після 30 днів я не планую зупинитися. Ось список отриманих прибутку:
- Я витрачаю час на кожен день тренувальний гітара. Прогрес відчутний. Люди часто дивують, як сусіди відчувають себе вранці. Хочу відзначити, що для практики не потрібно «розрізати» так, щоб стіни гойдалки. У Rocksmith 2014, ви можете теоретично грати без звуку на всіх - гра покаже, чи ви потрапили ноти або ні. І для мене зараз, головне - розвивати м'язову пам'ять, реакція і виклики на пальцях.
- Друга година ранку проводиться англійською мовою (відео уроки, домашня робота з курсів), або на читання, або на робочі процедури, які вимагають додаткового робочого часу (і в плані систем зберігання та віртуалізації, це достатньо). Крім того, ранковий час є більш прибутковим, ніж на ніч, так як в цей час резервні копії вже працюють і не диски, ні канали, що навантажуються.
- Припинено дилему «пошуку чи сніданку». Тепер перед роботою ви можете повільно прийняти душ, і сніданки стали різноманітними і спекотними в них не тільки чай. Ви також можете зробити каву продумано.
- Кінотеатр почав дивитися рідше, але він перестав бути звичайною процедурою напівпротеїну і дає більш враження. А замість того, щоб знайти фільм на вечірці, ми повинні організувати перегляд. й
- З Я все ще отримую в 5, я влаштував для перемикання мого графіка від 8 до 17 замість 9 до 18. У підпункті є менше тиснення і штовхач, в офісі протягом першої години тільки 2 особи, крім мене, що означає, що ви можете спокійно налаштуватися на робочий ритм.
- Після того, як я залишаю роботу в 17:00, я отримаю у вільний графік навчання (з 18:00) і знову отримую можливість практикувати Айкідо. І в той же день, як дружина, тільки раніше, тому вівторок і четвер зберігаються на англійських або інших заходах.
Загальний - збережена підготовка, додана гітара і англійська, остання, крім того, вимушена, оптимізована спосіб роботи і спини, позитивне ранок, завдяки спільному повноцінному сніданку і розширеному ранковому вправі. Усунено трохи кіноперегляду та значну частину вечірньої «часної підробки».
По суті, після зміни режиму, тривалість дня зросла на три години. Відчуття особливо сильний у вихідні дні. Для того, щоб бути ілюзією, що ви можете спати у вихідні та отримати пізніше. А потім пізнішого і лежаючого часу, як правило. На наступний день, коли він скеляв і прийшов до нормального режиму, він вже не був. Я не маю ілюзій про те, щоб отримати в 5. Але на вихідних, після того, як робити багато речей, ходити з дітьми і грати в ігри, я дивився, щоб знайти, що є ще годину дня і багато часу попереду.
Останнє, що робить мене відчайдушним - мій 9-годинний графік. З придбанням навичок в управлінні завданнями, пріоритетами та завданнями, необхідність роботи в режимі, створеному для неінтеліджентних конвеєрних заходів на заводах, але не впадати. Я помітив, що оптимальний режим сну для мене не парний 7-8 годинний період, але два періоди 4-4, або 4-3, або 5-2. Я в кінцевому підсумку з'явився кілька годин роботи, що стикається з сонливістю і не в змозі зосередитися на те, що вимагає концентрації. Зрозуміти, що можуть бути більш продуктивними, але умови праці, розроблені, здавалося б, вичавити максимальну продуктивність, це в кожному можливим способом заважати. Я тримаю тих, що в деяких випадках є 4 години роботи, в інших є 10 годин роботи, але необхідно сидіти на будь-який день до повного, усвідомлення того, що я можу зробити набагато більш корисною на інших фронтах без втрати якості в основній роботі.
На жаль, мої навички та знання зосереджені на сегменті підприємства, де бюрократія та рівень. У пошуках і відбиття на розчині до цієї проблеми. Але це інший предмет.
Джерело: habrahabr.ru/post/221867/