Рецензія НАН України

Привіт, шановні шинки. Сьогодні Я хотів би поділитися з вами мої враженнями від використання Синології NAS DS214.

Я сподіваюсь, що моя робота не буде нудною, і хтось буде схожа на цю статтю і буде корисний в майбутньому виборі.

Я вирішив це зробити, тому що на роз’ясненнях Runet одночасно (близько 6 місяців тому) Я не знайшов відгук цього пристрою, крім рекламних статей і огляд функцій і фотографій, які кожен може знайти на офіційному сайті. У цьому міні-огляді я не буду писати явну інформацію про кількість роз'ємів, зовнішнього вигляду та ін. Ви завжди можете перейти на сайт Synology і подивитися його в оригінальній Synology DS214. Вимірювання швидкості жорсткого диска також не проводилися, тому що на мій погляд, це не головний показник роботи НАН, враховуючи те, що я, очевидно, використовувати не найшвидші жорсткі диски серії WD Red, які призначені спеціально для використання в мережевих приводах за 24 / 7.

1637634

Перш за все, я хотів би розповісти вам, чому я вибрав цей пристрій і чому мені потрібен мережевий накопичувач (NAS).

Я не знаю, що NAS був або який його використовували. Я знав, що там було безліч різних видів мережевих дисків, масивів RAID та інших апаратних засобів, але це було визначення NAS – я не знаю. У мене є місяць, щоб дізнатися, що це було і вирішив купити його.

Початкові завдання:
- зберігання резервних копій;
зберігання великої кількості даних (відео, фото);
Доступ до даних з будь-якої точки;
- обов'язкове відображення даних в масиві Raid 1;
Поставте деякі функції вашого ПК на невелику коробку (для доступу до всіх файлів, не включаючи ПК)

Для цього, ймовірно, буде підійде найдешевший мережевий привід. Але я хотів більше, з запасом, і я отримав його.

Я вибрав цю модель з декількох причин:
Я знайшов дуже привабливу ціну.
USB-порти доступні для підключення зовнішніх пристроїв;
компактний розмір (як лофт хліба);
Синологічна ім'я.
2 відсіки для жорстких дисків для створення Raid 1;
- своєчасні оновлення ОС та програмного забезпечення;
Багато готові пакети для установки та розширення функціональності NAS;
Милий і невеликий пристрій, який дозволяє вам не зберігати свій комп'ютер на

Що таке NAS особисто мені? Для мене це обладнання, яке підключено до зовнішньої мережі 24/7. Працює тихо, споживає мало електрику і не дає своєї присутності. Всі мої фотографії, важливі документи та всі мої дані завантажуються на цьому обладнанні. Автоматичне резервне копіювання з декількох машин встановлюється. Сервер WebDAV/FTP був запущений, що кожен з них має доступ. Моя фотографія / відео Я дивлюся на одному місці на iPhone, для якого Синологія має повний спектр програмного забезпечення для кожного смаку, яке я напишіть нижче.

Дані та резервні копії, ймовірно, одна з найважливіших функцій для мене особисто. Впродовж свого часу я втратив свої документи, навчальний посібник, дипломи кілька разів через свою вини або нещасний випадок. Після того, як я часто думав, що один день станеться схожа ситуація, і я хотів би втратити всі мої фотографії, відео, важливі документи для всіх років життя. Це спогади, емоції, фінанси, після усього. Фото найцінніше, що у мене є NAS (і резервні копії, звичайно), оскільки всі види документів, проектів і т.д. можуть бути легко передані в різні хмарні сховища, такі як Dropbox, GoogleDrive, YandexDisk і т.д. На щастя, ці файли важить мегабайти.

Недавній друг шахти втратив всі контакти, які він мав на своєму комп'ютері через витривалість і після того, як я вирішив, що я обов'язково робити резервні копії.

Резервне копіювання в Windows Я поставив досить просто. Я встановив стандартний інструмент Backup & Restore, який завантажує резервну копію на мережевий диск щотижня, який є моїм мережевим приводом. Після придбання я перейде в одну проблему – 100 Мбіт/с занадто невеликий для нормальної резервної копії, яка зважає близько 150Гб. Так було придбано найдешевший вимикач 1Gb і проблема. Я не знаю, коли Windows копіювання. NAS над мережею 1Gb працює на швидкості близько до власного жорсткого диска.

245745

FTP/TFTP/WebDav Я дуже часто використовую ці протоколи, але вони використовуються людьми, які зберігають свої дані на NASe. Так, деякі з дискового простору я поділився своїми друзями і знайомими, бо багато важливі файли, але не всі мають резервного пристрою. Я не розумію кілька сотень мегабайтів, або кілька гігабайтів, і люди, ймовірно, будуть збережені від розчарування і неприємностей.

Для тих, хто з комп'ютером, я поставив WebDav. У цьому випадку користувач бачить лише інший логічний диск у своєму комп’ютері, а решта не потрібно знати. Щоб налаштувати WebDav, вам просто потрібно включити та надати дозвіл користувача:

р.

Я поділю FTP/TFTP з людьми, які досить хороші на комп'ютерах, знаю, що ці протоколи, як їх використовувати, і які обмеження на них накладаються.
Включений таким же чином - один тик і права користувачів.

Усі підключені користувачі відображаються в віджеті на робочому столі. Ви можете побачити їх в журналі, який дуже зручний.

Важко використовувати будь-які протоколи самостійно. Вдома, я завантажу і завантажив дані в мережевий диск, який є моїм мережевим приводом, і в роботі або в іншому місці я використовую веб-інтерфейс, який досить красивий і зручний. До речі, можна використовувати з будь-якого мобільного пристрою.

До того, як я був знайомий з NAS, я ніколи не використовував сервер VPN на регулярній основі. Але коли я мав цю можливість, я відразу налаштував його на апараті. Де я використовую VPN? Будь-яке публічне місце, яке має WiFi без пароля. iPhone має VPN клієнт, який встановлює, що підключається до мого сервера та voila - Я захищений.

Є параметри підключення 3 в пакеті VPN Server - PPTP, OpenVPN, L2TP/IPSec.
Конфігурація досить проста - одна тата і права користувачів.

Я рідко використовую цю функцію, але я підозрю, що більшість зацікавить, як вона реалізована.
Для цього Пакетний центр має пакет для завантаження, який є одночасно торрент-клієнтом і породою. Це виглядає так:

Одне місце відображає торрент-файли та регулярні файли, які були завантажені. Це дуже простий у додаванні: кнопку «плюс» додає торрент, «плюс на земній кулі» додає посилання для завантаження. Це важко плутати.

Для пошуку файлів у списку торрент-трекерів:

р.

Фото Станція Цей пакет є найбільш приємним і зручним. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів.
Після встановлення пакету і завантаження фото до створеної папки, індексування файлів і створення попереднього перегляду, яка може тривати до декількох днів, якщо у вас є збірка тисяч. Це так, що кожен раз ви переглядаєте фотопристрою не потрібно навантажувати повнорозмірні фотографії.

Я не зможу описати всі пакети, але в лавці я спробую:
набір пакетів для підвищення повноцінного веб-сервера в поєднанні з PHP + MySQL;
- пакети CMS (Prestashop, Wordpress, Drupal);
- спокійно налаштовує ваш поштовий сервер за допомогою поштового сервера;
- Ви хочете відеоспостереження? Не проблема, є пакет Surveillance Station для вас.
- Ви хочете захистити вірус? Є пакет антивірусного ефіру;
Ви хочете повноцінний мультимедійний центр дивитися на телевізорі? Використовуйте пакети та мультимедійний сервер, плюс DLNA, який також дуже легко налаштувати.

Скоро, є багато пакетів. Я думаю, що вони можуть задовольнити більшість потреб користувачів.

Ви можете дізнатися більше про операційну систему та список пакетів в демо-версії: Синологія ДСМ Демонстрація

Якщо у вікні є порти USB, то можна підключити до нього щось. Давайте подивимося, що ви можете зробити з цією чорною коробкою.
Ось повний перелік пристроїв: підключені пристрої

Я особисто підключений.Флеш диск.й Звичайно, як не спробувати підключити флеш-накопичувач. На передній панелі поруч з USB-портом навіть спеціальна кнопка. Вставте флеш-накопичувач, натисніть цю кнопку і voila - всі дані з флеш-накопичувача вже в поле. Немає нічого робити. Просто натисніть одну кнопку, і звичайно, попередньо відхилити цю функцію в налаштуваннях.

Джерела безперебійного живленняй Я дуже хотів, що мій NAS, щоб закінчити роботу правильно в разі проблем з харчуванням. Для цього використовується APC Smart-UPS 1000VA. NAS виявило це SPS без проблеми. У налаштуваннях можна встановити правила відключення. Після простих маніпуляцій, ваш мережевий привід буде правильно відключати, якщо виникають проблеми з електропостачанням, і важливіше, поверніть, коли вони зникнуть.

Веб-сайтй Я не з'єднав цей тип пристрою особисто. Але вони призначені для того, щоб зробити наші бездротові та не підключені мережеві кабелі. Також можна використовувати як маршрутизатор. Ось можливі схеми підключення:

Особисто я вірю, що навіть 300Mbps занадто невеликий, щоб працювати комфортно в домашніх умовах з великою кількістю даних, тому якщо у вас є настільний комп'ютер, то краще використовувати 1Gbps дротова мережа.

Як я писав раніше, Синологія забезпечила нам повний набір мобільних додатків для роботи з нашим пристроєм. На жаль, я підкреслюю не тільки роботу, але повноцінну роботу, яка не відрізняється від роботи з настільною версією. Я використовую iOS, тому я розповім вам про пакети для цієї операційної системи:

DS Audio є еквівалентним пакету Аудіостанцій. Дозволяє слухати і керувати аудіозбіркою на вашому пристрої.
DS Video є еквівалентом відеостанції. Це те ж саме. Дивитися відеозбірку.
DS File є еквівалентом файлової станції. Дозволяє керувати файлами, завантажувати їх на пристрій і переглядати відео / документи в будь-якій точці світу.
Програма для пошуку NAS на локальній мережі.
DS Photo+ є дуже зручною програмою для перегляду фотографій. Все дуже зручно і красиво. Автозавантажити фотографії з телефону до NAS, як це робиться в Dropbox. Для цього потрібно просто відкрити програму.
Дати Хмара є еквівалентом Dropbox від Synology. Я особисто не використовуйте цей пакет. Існує більш цікавий пакет Cloud Sync для настільної версії, що дозволяє синхронізації Google Drive, Dropbox, Baidu Cloud. Текст є те, що ви додаєте / перемістити до цих послуг автоматично скопіювати з NAS. Це свого роду резервних копій хмарних сервісів.
DS Download є еквівалентом станції завантаження. Управління насосами. Стоп, початок, додати, видалити, статистика тощо.
Дати Камера – Якщо ви використовуєте відеонагляд, цей пакет дозволить вам дивитися і контролювати камери з мобільного пристрою.
Всі пакети доступні як для iPhone, так і для iPad.

Я часто використовую DS Photo+ для перегляду та завантаження фотографій з мого телефону та файлу DS, коли я хочу завантажувати фільм, семінар і т.д. до мого телефону.

Хочу відзначити основні переваги даного пристрою:
Сила. Так, це пристрій дійсно дуже тихий, особливо коли парі з WD Red дисками. Я спати дві ноги, і я можу тільки почути ледь помітні іржі.
Розміри. Невелика коробка розміром лофта хліба може вписуватися в будь-якому місці і буде виглядати стильно навіть на робочому столі.
Синологія. Просто працює.й Це найбільший плюс. Ви просто підключіть його в, виконайте ті послуги та налаштування, які вам потрібно, і це все. Вам не потрібно нічого коригувати, не потрібно розбирати щось, не потрібно нічого думати про все. Працює цілодобово. Покажіть оновлення, коли вони з'являються. Процес оновлення також відбувається з пресом кнопки. Це дійсно комфортний і приємний. Купуйте пристрій, поруч з яким не потрібно танцювати з діамантом щодня, перезавантажити, закінчити і перевірити, чи працює він, або вже висить, досліджуючи форуми.
Повний спектр мобільних додатківй Я згадував, що додаток для будь-якого смаку.
Наявність портів USBй Можна підключати все, що душа хоче.
2 відсіки зберіганняй Ми безкоштовно дзеркалимо Raid 1 і маємо безпечну систему. Ті, хто не хоче витрачати вільний простір на диски, не використовують дзеркала. Налаштовується при натисканні пари кнопок при початковій інсталяції.
Українська Якщо у вас є певні знання та навички, пристрій може бути оновлений, є доступ до терміналу через Ssh, телнет. Але є недолік в ньому, який я напишіть нижче.
SMS, Skype, повідомлення електронної пошти. Це дійсно класно. При будь-яких змінах в стані пристрою (настрочених), він відразу відправляє повідомлення на вас в Скайпі, пошти, SMS. Я не мав повідомлення на Skype ще. Він відчуває себе, як вона йде до вас.
Додаток. У пакетному центрі ви можете знайти заявки на будь-який смак.
Продуктивністьй Процесор майже ніколи не більше 30-40% завантажений. Нормальний 5-10%. Оперативна пам'ять зазвичай близько 25%. Що таке продуктивність для моїх завдань досить з головою.
Динамічний DNSй Це дуже приємно, що апарат має таку функцію, як створення та налаштування динамічних DNS, що дозволить вам підключитися до нього не за допомогою IP-адреси, але за назвою, яку ви створили. У моєму випадку це "myname.myds.me."

Звичайно, будь-який пристрій має недоліки. Всі вони різні. Але я розповім про те, що я особисто бачу і відчую.

Ціна. Так, я думаю для багатьох це головний недолік. $400 для апаратного забезпечення, навіть без дисків, не є невеликою кількістю. З прямими руками і знаннями можна зібрати повноцінну NAS. Це буде більш продуктивним і дешевим. Все залежить від особи. Але навряд чи ви зможете зібрати все це в тому ж невеликому випадку і тихому, хоча це також залежить від бажання і навичок.
Якщо у вас є час, бажання та майбутні можливості для підтримки ваших особистих NAS, звичайно, краще зібрати себе. Але якщо ви хочете красивого, функціонального, надійного пристрою з коробки, яка вимагає практично неглибоких знань, але все ще 100% виконує свої функції – приймаєте готовий NAS.
Пил. Моя модель використовує ударний вентилятор. Відчуйте, що повітря має вийти з місця. Таким чином, вона бере її з усіх доступних отворів і шишок на передніх і бічних панелях. Всі плавки і передній порт USB повністю забиті з пилом. Не дуже естетично і приємно бачити його. Але через кожні шість місяців я думаю, що я можу протирати тканиною.
Українська Як я писав вище, пристрій використовує Linux, albeit смугастий вниз. Але є проблема. The DS214 використовує новий процесор Marvell Armada XP. Специфікація: Marvell Armada XP

Щоб дізнатися процесори в інших пристроях Synology, скористайтеся сторінкою ЦПФР.

Таким чином, для розширення функціональності NAS необхідно поставити Bootstrap і ipkg на ньому, що в майбутньому дозволить встановити сторонні пакети вручну. Але для нашого типу процесора немає Bootstrap. Інструкції щодо встановлення цих пакетів на старих версіях процесорів можна знайти тут: Синологія Вікі.

Якщо хто знає, як встановити ipkg на цьому типі процесора, будь ласка, поділіться коментарями.

Портове з'єднання. Я вирішив додати цей елемент до мінусів, хоча насправді він також має переваги (якість самого процесу). Так, якщо ви працюєте для NAT і ви не маєте білого IP-адреси – вам потрібно кинути порти на маршрутизаторі, які не кожен користувач може зробити. У ДС214 це досить просто. Ви натиснете кілька кнопок, чорна коробка визначає маршрутизатор, і ви використовуєте UPnP для створення правил для портів. Власне, на моєму маршрутизаторі TP-Link WR842ND, він відмінно працює. Але з прошивкою DD-WRT не хоче, тобто прошивка визначає правильно, але якось в кінці процесу створення правил направляє помилку, хоча насправді правила створюються нормально. У цьому випадку це потрібно зробити вручну на маршрутизаторі.

Стандартні порти. Цей недолік виходить з попереднього. Стандартний адміністратор працює на 5,000 портах, тобто для підключення до пристрою з іншого місця розташування, потрібно ввести http://myname.myds.me:5000 в браузері. Але одна проблема полягає в тому, що не всі 5,000 портів відкриті на рівні провайдера / маршрутера. Тому не кожен зможе дістатися до адміна. Стандартний порт 80 використовується для веб-сервера. Те ж саме стосується публічних посилань. Якщо ви хочете поділитися файлом з кимось, так як ви зараз робите через Dropbox, то на DS214 ви спокійно клацніть правою кнопкою миші на файлі і виберіть «Облік посилань». У відкритому вікні встановіть термін дії посилання і всі. Посилання буде http://myname.myds.me:5000/fbsharing/yG67cCKg

Я думаю, що ви вже помітили проблему: 5,000 порт знову. І якщо він закритий для людини, яка хоче завантажити ваш файл, то логічно, що він не завантажує його.
Якщо хтось знає, як вирішити цю проблему, будь ласка, коментар.

На даний момент я можу сказати, що DS214 повністю задоволений мною. Звичайно, я хотів би поставити ipkg на ньому і використовувати сторонні пакети (наприклад, підключити USB-камеру для відеоспостереження, так як тільки IP-камери підтримується за замовчуванням).
Пристрій тихий, стоїть в кутку і виконує свої завдання. Доступ доступний з будь-якої точки. Продуктивність не вдалося. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

Я рекомендую його тим, хто може дозволити собі виділити суму грошей на цей чорний ящик, плюс 2 диски. Ви не будете розчаровані, особливо якщо ви хвилюєтесь про ваші дані і любите естетично гарний пристрій, який просто працює.

P.S. Це моя перша стаття, тому в коментарях я готовий слухати критичні відгуки про те, як матеріал представлений. Зрозуміло не видали фотографії під kata, бо я вірю, що деякі люди економять Інтернет в наш час. Якщо я невірно, напишіть його, я врахую його в майбутньому. Я відповідав питання про пристрій, якщо у вас ще немає. Якщо ви зацікавлені, ви можете намагатися писати статтю про повну настройку / підняття будь-якої функції на DS214, як це стаття: Налаштування сервера Synology: веб-сервер.

На Habra є представник Синології та блогу Synology habrahabr.ru/company/synology/ де можна прочитати більше про продукти цієї компанії.

ОНОВЛЕННЯ: Трохи про швидкість роботи з файлами: Коментар 1, коментар 2
ОНОВЛЕННЯ 2: Завдяки білизну для пошуку ручного для установки ipkg. ds214-ipkg-install

Джерело: habrahabr.ru/post/222067/