Як ми відкрили, а потім закриваємо антикафе цільових людей онлайн

Підняті Петербурги вийшли передньою, а Мусковіти просто піднімалися через вікно

Привіт! Довгий час тому я розмовляв про антикафе «Чайпей» – як ми шукали місце, підраховуючи потік і в цілому продумано до відкриття формату. Chaipei був закритий протягом року і навпіл, але виклики, які просять забронювати на день народження стіл прийти 2-3 рази на день. Щодня. До цього

Головне питання: ви можете заробити гроші на антикафе? Так, ви можете, але це дуже не маргінальний бізнес, тому я не рекомендую його.

Чи можливо зібрати людей на нове місце, використовуючи тільки Інтернет-канали без офлайну? Ви можете, і ви можете. Коротка історія нижче.

Спочатку маркетинг вимагає чіткої диференціації. Хтось вибрав дорогу «поважно і спокійно», хтось зробив події щодня і так далі. Chaipei стала місцем з настільними ігри. Ось річ. Я мав дуже сильний почуття, що рано чи пізно вкрай, нехай кажуть, невирішені люди почнуть висихати в антикафе. На підставі підозри:
  1. Сидіння в антикафе для «короткої перевірки» на зустріч дешевше, ніж у звичайному режимі.
  2. Я не бачив ніяких причин, щоб зупинитися в закладі протягом тривалого часу, якщо було кудись йти, як будинок. Це означає, що в домашніх умовах не дуже добре будуть ті, хто не дуже добре – або школярі (для яких це дихання свободи), або представники райдужного богемного.
Для всіх учасників ринку не було багато варіантів:
  1. Зосередитися на невеликих компаніях, які просто зручно збирати кудись.
  2. Кетч люди, які дійсно не вітаються в домашніх умовах, і які охочі сидять в кафе на 4-5 годин.
  3. Зосереджуватися на фрілансерів (то антикафе, творчих просторів та коворкінгів) не дуже відокремлені).
  4. Або зробити речі, які люди прийдуть до нас.
Природно, я хотів зібрати хороших людей, з якими приємно провести час. Так розчин був досить простим - настільні ігри. Неприємний і тихий, спокійний і швидкий, для величезних компаній і для двох.

Перший зал

Двомісний номер. Фотографії, до речі, абсолютно безкоштовно дали одну красиву людину.

На відміну від настільних ігор, ми мали можливість платити назад. На відміну від кафе, було гарне місце для відвідування. На відміну від інших антикафеів, які намагаються покрити все, що вони можуть, є тільки одна причина, щоб піти. Очистити і очистити, служити критерієм вибору. Позитивні, стільниці.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Коли я прокинувся через цей чіп, я майже відразу дав контекст в Yandex, а потім зацікавив VKontakte медіа оголошення для тих, хто день народження завтра.

Нагадуємо вам основні моменти для тих, хто не хоче читати першу тему. Антикафе формат з'являється тільки в Росії, в той час як ми відкрили - є "Ciferlat" і "Butterflies". За хвилину коштує в середньому 1-2 рублів - всередині безкоштовного чаю, солодощів і Wi-Fi. В цілому такий клуб інтересів.

Багато людей люблять сидячи на підвіконнях.

Пам'ятайте, коли я писав про соціальні медіа? Ось ще один класний огляд форми книги.

Фінансовий аспектОсновні витрати:
  • Меблі та ігри.
  • Оренда приміщення.
  • Скарги персоналу.
  • Споживачі (солодкі, молоко, страви).
  • Безпека, збір сміття та інші громади.
  • Реклама та предмети.
Вартість витратних матеріалів до перевірки зазвичай не перевищує 12%. На сьогодні було близько 20%.

635168

Ми зустрілися з усіма постачальниками: ми пішли на печиво і молоко на виставці на заводі, і ми все ще співпрацюємо з кавовим чаєм.

Дуже великий об'єкт витрат був створений «білими» конструкціями: ми зробили все мудро відразу, що надали багато фінансових труднощів. Наприклад, в той час, практично без антикафе мало координованої мийки (це особливий номер з особливими вимогами до вентиляції та каналізації) – посуд просто промивалося в найближчій раковині. З точки зору Rossanepidemnadzor є надзвичайно неприємним суглобом. Так само – пожежна безпека: багато просто забивають на ньому і робили «як це».

Знову ж таки, коли почався антикафе, майже не такий заклад мав нормальну тривожну кнопку – негайно прийти і заспокоїти (так, ми не використовували її, але факт наявності був важливим). У номері є обмеження на максимальну начинку – як кав’ярня з залами понад 50 осіб без другого пожежного виходу, я навіть не уявляю. Але ще головний подарунок від нормативних актів було те, що необхідно використовувати одноразові страви – або шукати дуже дорогі номери з обладнаною раковиною.

На практиці, це означалося, що потрібно великі капітальні та операційні витрати. У порівнянні з запасом антикафе, відкритий AS IS надії, що ніхто не доторкнувся до нього протягом двох років був майже вдвічі. До речі, я повинен сказати, що такі надії не завжди були виправдані – принаймні одна з антикафеів була застрягла в позові, що відразу призвело до закриття.

Микита звернула Великоднє яйце: «Дособа попаде до карти, піднімається під стіл – і є робот!» Не скажеш нікому!

Відомі проблеми антикафе в той час були постійними пастельами з сусідами. Наприклад, «Ciferblatt» особливо зауважив у зв’язку з тим, що здавалося б, вижити практично кожен пункт. Поліція приїхала до одного з сайтів, кожен вечір протягом двох тижнів на дзвінку сусідів. Ми, знаємо про ситуацію, відразу зробили три важливі рухи з конем:
  • Ми домовилися з власником, що якщо все - проблеми з сусідами на нього (так що він завжди грав для нас). Не було корисно.
  • Вони вішають невеликий знак «Клуб розвитку ігор», щоб пенсіонери знали, що вони не зламаються з Інтернетом і ходять по входу, але чим корисний і позитивний.
  • Оля (голова Кайпея) відразу після відкриття запрошують всіх сусідів відвідати, купивши чай, продемонстрували все всередині. Сподобалось. Я не здогадував.

709716

Під час дня – тихі люди з дивовижними ноутбуками, ввечері – галасливих компаній

Перші друзі Були кілька з них в Санкт-Петербурзі, але нам вдалося. Потім я відправив прес-релізи, почав замовлення оголошень для Vkontakte, написання на різних соціальних мережах. У певній точці утворюються три основні канали:
  1. Ті, хто вже був і приходять з друзями, є основними.
  2. Люди з контакту з цільовим днем народження.
  3. Відповідні матеріали, розміщені на офіційному веб-порталі, розміщені на офіційному веб-сайті.

Нагороджує кінець року, як кімнат були повноцінними. Це день, коли не було достатньо стільців, підвіконня і все інше - деякі просто прогулялися по залах.

Не багато людей прийшли з Хабра, але один день два юних чоловіків з'явилися на нашому дверцятому «Ми помітили, що ви не підписалися. Тут ви йдете. Привіт від Lepra. І зліва. Що було божевільним.

Ми приступаємо до наших постійних відвідувачів. Профіль сформований: мега-дружні люди, які люблять грати з нами спокійно. І другий тип людей, які ми зробили гроші з іменинників.

Як я сказав, що дзвінки пішли на ще два роки, незважаючи на те, що телефон був п'яний з сайту практично відразу після закриття, плюс він був написаний великими літерами, які «Чайпеї» більше немає. Всі Ось екран:

У якийсь момент стало зрозуміло, що весь сюжет може окупитися, але дуже болючий, складний і з низькою прибутковістю. Те ж сили можуть бути втілені в щось корисне і цікаве. В результаті ми просто взяли команду Chaipei і перетворили її в західний відділ Мосігра в Санкт-Петербурзі. Після того, як продажі і визнання відразу пішли, і я особисто мав багато часу для інших проектів.

р.

Це наша соціальна кошеня. У клубі все розірвав. Вона не відчинила Chaipei вранці, приймала його в стаціонару, зробила рентгенівський промінь цілої кішки, вона порадила поставити її до сну так, щоб не постраждати. Я дав гроші на відпочинок, підняв близько 5 тис. більше через соціальні мережі, клуб допоміг знайти дві донорські коти - і тут Bezymene-1 вже здоровий трикутний кіт, що живе на дивані Oli.

Як експериментувати з бізнес-освітою, він був чарівним. Як і «революція» - мабуть, немає, простіше, швидше і вигідніше для відкритих магазинів. Але зараз ми думаємо про наші постійні місця, такі як в парку Горького, і в Вінзаводі – є досвід постійних подій всередині кафе.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.

Читання ходити і йти добре, якщо вони знають, що робити. Вам потрібна смарт-реклама, ефект новинки та правильного атмосфери на місці. На курсі року двадцять чоловік запитав мене, чи варто було відкриття одного з власних – так, це хобі і навчання, але не місце, щоб заробити гроші. Без сумніву ви повинні сплатити оренду. В кінці парадоксально антикафе модель ідеально нагадує модель звичайного кафе – і другий має набагато більш потенціал для розвитку.

Джерело: habrahabr.ru/company/mosigra/blog/221509/