5 ігор для розробки логіки та навчання дитячого програмування

Я завжди був зацікавлений в темі освіти, і нещодавно я вирішив побачити, що цікаво в світі мобільних додатків для навчання дітей програмування.

На тему «Чому потрібно?» І тут я даю короткий огляд додатків, які я знайшов гідність уваги.

Принцип гри, які навчають програмування, про те ж саме: гравець не контролює персонажа в режимі реального часу, але замість компіляції послідовності команд і веде їх до виконання. Під час гри, як складність збільшується, основні принципи програмування навчаються, такі як: цикл, підротин, розгалуження та ін.

Ось ми йдемо.

Надувна

Платформа: Ім'я
російська: немає

5 років. «Колобка» потрібно проїхати через масу до виходу, збираючи монети.
Для всієї його простоти гра вчить гілки, цикли, функції і відключення.

Блискавка

Платформи IOS, Android, Веб-сайт
російська: їсти

Ваше завдання полягає в тому, щоб запустити роботу і перефарбувати всі блакитні плитки на ігровому полі.
У кожному рівні є максимальна кількість команд, які потрібно зустрітися.

Карго-Бот

Логічна гра, де потрібно влаштувати кольорові коробки в правильному порядку. Щоб отримати більше зірок, потрібно тримати мінімум команд, які є реальним викликом! Гра для старшого віку і може бути цікавим для дорослих. Хоча б я насолоджуюся грою.

English, Українська, Français...

Існує кілька персонажів: собака, астронаут, дракон і черепаха. Щоб завершити рівні, потрібно компілювати програму за допомогою візуальної мови Tynker (імілар до Scratch).

Хакітзу Еліт

Платформа: ОС Android

Для старших дітей. Для знищення ворожих роботів необхідно програмувати бойові роботи в JavaScript. Режим мережі.

Примітка: На додаток до ігор, є візуальні середовища програмування для дітей. Я не говорю про те, що вони вимагають особливого підходу. Я просто даю вам посилання.
  • Скретч, ймовірно, кращий візуальний розвиток програмування для дітей. Підтримується російська мова, але не мобільна версія.
  • Hopscotch – найкраща альтернатива Scratch для iPad.
  • Скретч Jr є спрощеною версією Scratch для дітей від 5 років для iPad / Android. На момент написання заявки ще не виходить.
Я сподіваюся, що відгук був корисний для когось, і якщо я пропустив щось, писати в коментарях. Дякую.

Джерело: habrahabr.ru/post/221019/