Студент приймав вчителя для їзди.

Ставрополь студент отримав 1,5 роки колонії-сегменту для ізоляції вчителя на національних підставах

У жовтні районний суд Ставрополя у п’ятницю засудили студентів Північно-Кавського федерального університету Магомед-Башир Араков, обвинувачену з приниженням державної гідності та гідності вчителя на національному рівні.

«М.Ахараков був вироком до 1 року і 6 місяців в пекарській колонії-оселі і штрафом 200 тис. рублів», - сказав суддя під час слухання.

Також, заставу доведеться сплатити грошову винагороду до жертви в розмірі 100 тис. рублів.

Араков не визнав своїх провин і розповів журналістам, які він має намір оскаржити рішення суду.

«Я не робив того, що я звинуватив. Я запитаю суда, щоб кинути мене, він сказав перед суддею був видалений до глухої кімнати.

Прес-служба суду розповіла Міжфакс-Південь, що студент Північного Кавказу Федерального університету, Інгуш національності, в приміщенні університету здійснили публічні ізоляційні виписки проти вчителя університету, приниження її честь і гідності на підставі приналежності до російської національності.

«Для судового розслідування, жертва отримала численні загрози її життю та здоров’ю, у зв’язку з якими вживали заходи державного захисту», - сказав представник суду.

Араков М. Виконано за статтями Кримінального кодексу РФ «Захист національної, расової або релігійної проникності» та «неильгового збору, зберігання, транспортування, виготовлення, переробки наркотичних препаратів, психотропних речовин або їх аналогів, а також незаконного придбання, зберігання, транспортування рослин, що містять наркотичні препарати або психотропні речовини, або їх частини, що містять наркотичні препарати або психотропні речовини» (частина 1 статті 282, частина 1 статті 228 Кримінального кодексу РФ).

Інтерфакс-Росія

Джерело: