Вибір досвіду та замовлення iBeacon

ІБайконApple нещодавно оголосила технологію мікронавігації та мікроположення. iBeacon - це невеликий (розмір монети) пристрій, який діє як beacon. Більше того, він транслює сигнал Bluetooth Low Energy з власним унікальним ідентифікатором. сигнал маяка виявлений смартфоном з можливістю визначення відстані до нього. Діапазон виявлення, в залежності від моделі маяка, досягає 50-70 метрів. Маяк працює автономно від акумулятора, яка триватиме від шести місяців до двох, або навіть до трьох років.

Можливі додатки обмежені тільки фантазією:
  • навігація в торгових центрах, виставках та конференціях;
  • розміщення інформації та спеціальних пропозицій для відвідувачів роздрібних мереж;
  • смартфон – довідник музеїв;
  • Смартфон – запорука квартири, автомобіля, готельного приміщення або проходу в офіс.
Натхнувшись цими перспективами, я вирішив паралельно з маркетинговим аналізом до «феїл» технології своїми руками, і замовив кілька тестових копій.

754648

Ми ділимо постачальників на три категорії:
  • Китайські постачальники;
  • Постачальники з розвинених країн Західної Європи
  • Західні розробники готових рішень для конкретних завдань.
Нижче представлені перші дві категорії. Третій заслуговує окремий пост. До речі, в кінці статті є порівняльний стіл, що включає процес доставки вантажів. Таким чином, якщо ви хочете читати деталі, негайно перейдемо до неї.

Я шукав для китайських постачальників через Alibaba.com, ринок для виробників. IBeacon випускає близько 400 одиниць від 30 виробників. Відмінною особливістю цієї категорії є те, що вони просто продають апаратне забезпечення з документацією та мінімальним набором інструментів для його налаштування. Насправді це перший продукт.

Не всі результати випробувань були актуальні, і я в кінцевому підсумку запитував зразки з десятків компаній. Для того, щоб якось зменшити ризики, він контактував тільки постачальників зі статусом «золотого постачальника». Тоді вибрали на основі ефективності та якості зворотного зв’язку.

Вибрані три постачальників, замовлення від кожного 3-4 тестових зразків:
  • Шеньчжень Ankhmaway Electronic Technology Co., Ltd.
  • Шеньчжень Мінуси технології Co., Ltd
  • Пекін Aprilbrother ТОВ "Технології"

У процесі відмовлено:
  • Shenzhen Taida Century Technology Co., Ltd - з'явився аналог з Shenzhen Shuzhitong Technology Co., Ltd;
  • Електронна пошта: info@shenzhen.com Дуже не надихнула впевненість:
  • Aladintel Мережеві технології Pte. ТОВ – аналогічно, інклюзивність, що розкривається бажанням розмістити замовлення.

Шеньчжень Ankhmaway Electronic Technology Co., Ltd. Хлопці швидко відповідають, охоче та зрозуміло до питань. Асортимент складається з чотирьох моделей, що відрізняються акумулятором, наявністю або відсутністю пластикового корпусу і антени, від якого залежить діапазон сигналу. Разом з маяками, вона забезпечує тюль і API для конфігурації. Я вибрав два моделі:
  • йБ001: Акумулятор CR2032, діапазон 40 м, з пластиковим корпусом. $20.

• йБ004: CR2450 акумулятор, 70м діапазон, з пластиковим корпусом. $25.

Доставка через EMS Російська Пост прийняв 10 календарних днів.

Шеньчжень Мінуси технології Co., Ltd.

Результатом приємного спілкування з менеджером було замовлення зразків. Важко виділити будь-які функції - стандартна функціональність iBeacon і заявка на конфігурацію маяків. Моделі відрізняються кольором, можна також замовити партію власного кольору на великих обсягах. Ціна за одну маяк $18. Доставка через EMS Російська Пост прийняв 7 календарних днів.

Пекін Aprilbrother ТОВ

Забезпечує стандартні функції у порівнянні з попередніми моделями. Сама апаратура вартість мене $18.8. Варто відзначити, що я не зважився про ціну, тому що головна мета була отримати і протестувати пристрої з різних постачальників, спробувати працювати з ними. При замовленні великих лотів надається знижка. Доставка через EMS Російська Пост прийняв 7 календарних днів.

Постачальники з «розроблених західних» країн Західного виробника маяків я переважно Googled. У статті про beekn.com було дуже корисно. Особливістю цієї категорії є більш приємний, а іноді оригінальний дизайн пристрою, а загальна презентація виробу. Також компаніям цієї категорії намагаються надати хоча б мінімальний набір інструментів для зручної конфігурації маяків.

З десяти варіантів я вибрав три постачальників, які зробили найбільш приємне враження від їх відкритості та ефективності в зв'язку:
  • Контакт.іо, Польща;
  • BlueCats, Австралія;
  • Accent Advanced Systems, Іспанія.

Відхилити або відкласти:
  • GeLo, США, MI - оновлена версія пристроїв очікується в травні.
  • Gimbal від Qualcomm не працює з Росією і позицією, як розробник платформи, не постачальник заліза.
  • Sonic Notify – не готовий забезпечити зразки випробувань; рішення ширше, ніж платформа на основі iBeacon
  • Estimote - після попереднього замовлення доведеться чекати 6 тижнів; Я думав мерехтіння для особистого спілкування;
  • Сенсберг не відповідав запит на тестові зразки.
  • Мережа BlueSense - не контактується після запиту тестових зразків
  • Радіус Мережі не звернулися після запиту тестових зразків.

1990Р. 2199Р.

Ми раді поділитися інформацією про свій продукт. Особливості: надати розробникам доступ до CMS для управління маяками, завантаження вмісту та налаштування правил відображення в мобільному додатку. Вартість одного пристрою при замовленні тестової партії становить $27.

Доставка повинна бути описана окремо. Постачальник вибрав UPS, які довели, щоб бути смертельною помилкою. З моменту відправки до отримання візьміть 15 днів, і в один день для поїздки в аеропорт Внукове і митне оформлення. Поставляючи навколишні емоції, пережили в процесі, я розповість про сухі залишки.
р.

Проксимус У разі відвантаження через ДБЖ товари проходять процедуру митного оформлення (у разі ЕМС, він або не існує, або він прозорий одержувачу у випадку невеликих вантажів). Чи можливо вичистити тільки товари, для яких є «повідомлення». Що таке «повідомлення», як знайти або отримати його, персонал ДБЖ не може пояснити мені. Через два тижні було повідомлено про те, що товар, ймовірно, не буде випущено митним шляхом, і я можу прийти до угоди з ними. Коли я прибув, я провів близько двох годин заповнення різних форм і підготовки документів. Персонал UPS просто роздрукував шаблони та рахунки для мене. Про «повідомлення» нарешті розповів митний офіцер. Я зумів знайти «повідомлення» на місці, після чого «податки давали гойдалку», а наступного дня отримав посилку. До речі, тут це, скріншот цінується на два тижні затримки вантажу і один день показів на місці. Дякуємо за допомогу в темі Facebook.

Accent Advanced Systems - це чистий залізо постачальник з Іспанії. Одна з двох моделей має віддалену кнопку на тілі маяка. Стан його пресування транслюється разом з ідентифікатором сигналу. Це дозволяє будувати цікаву логіку. Наприклад, для підтвердження фактичного розташування користувача в області маяка та захисту від емульсії та шахрайства. Губна дьогість дьогих – кнопка натискання статусу підтримується Android, і не підтримується iOS.
Вартість однієї копії при замовленні тестової партії становить €20.

З доставкою в цьому випадку все також сумно. Перший пакет, який отримав через TNT, прибув 13 днів після замовлення. Коли я відкрив його, я не знаю, чи торкнувся або сміється – тільки справа прийшла з пристроїв:

Накопичувальні системи повинні бути зведені. Відразу після повідомлення про патч, менеджер відправив мене 4 пристрої за рахунок компанії. Але я зробив через UPS. Що відбулося далі? Митне оформлення, яке не проходило через відсутність «повороту» для цієї моделі. Повернутися до сонячної Іспанії, і зараз ми обговорюємо, як відправити її знову.

Пристрої BlueCats з оригінальним дизайном у вигляді голови кота. Особливості:
  • Тип батарей АА полегшує їх заміни.
  • адміністратор для зручного управління індивідуальними маяками або відразу пакетом.
Я не чую нічого про більш просунутих бізнес-рішення від хлопців на цій команді. Припустимо, що вони знаходяться в сегменті постачальників заліза, а не готових рішень для конкретних сегментів бізнесу. Starter-pack вартість мене 100 AUD за три маяки, включаючи доставку.

Я не маю ніяких фотографій, оскільки я ще не отримав пристрій. З моменту оплати за час публікації статті пропущено три тижні. Хлопці в листах переконують мене, що вони відправили замовлення довго тому, але не дають ніяких специфіки (наприклад, номер відстеження).

Підсумок Постачальник Країна Особливості доставки Шеньчжень Ankhmaway Китай Стандартний маяк iB001: $ 20
iB004: $25
EMS, 10 днів, $30 Шеньчжень Minew Китай Стандарт маяк
$18 EMS, 7 днів, $ 35 Пекін Aprilbrother Китай Стандарт маяк
$18.8 EMS, 7 днів, $15 Контакт.io Польща "не" дизайн пристрою
CMS для управління маяками
демонстрація
$27 ДБЖ, 15 днів, $20
+ з UPS
+ Митний Accent Advanced Systems Іспанія приніс до кнопки тіла
трансляція
Підтримка тільки на Android
€20 затримка