Про 200 різних людей, які живуть в Росії, кожен з яких має власну культуру і мову. Згідно з останніми даними перепису, з них зникнуть менше 10 осіб, їх знання та культура.
8057799
христина
Поруч сімейний портрет
Це найбільша етногрупа зі списком – за даними перепису, є 31,000 Хант в Росії. Вони живуть на півночі Західного Сибіру, породи, риби і полювання.
, Україна
Мансі
Мансі воїн
Сім'я Мансі
Манси (obsolete - Voguls) - корінне населення Ханти-Мансі Автономного Округу - Угра. Закриті родичі Хант. На сьогоднішній день в Росії налічується близько 2000 осіб.
доб.
Ескімос
Сім'я Ескімо
р.
Сім'я на обличчі, 1894
Ескімо танець
На території Росії з’являться близько 2000 осіб. Основне ім'я користувача - Inuit. Слово «Ескімо» означає «сирний трійник», «один, хто їсть сирої риби».
Глобальне потепління змінило життя Ескімоса так багато, що вони не мають слів у своїй мові для ім'я тварин, які мігрують до полярних регіонів світу. Не існує аналога для позначення сортів, характерних для більш південних кліматичних зон.
Коряк
Kayur - це собака, що пролягає водієм в с. Ільпир.
Нативи північної частини Камчатського півострова, тепер є лише шість тисяч людей в Росії. Один з північних
Тофалар
Tofalarka в національному костюмі.
доб.
У Східному Сибірі живуть тільки 600 Tofalars (колишній названий Карагас).
архінз
У 2010 р. лише 12 осіб вказали таку національність, очевидно, що вони були включені до Авалерів. Вони живуть в Дагестані.
Національний головний убір аркінських жінок.
Вода
Дівчина в національному костюмі
Н.Ф. Нестеров є представником давньої родини води. У своїх руках чапи - вони потрібні для плетіння великих рибних мереж.
р.
Nivhi (Gilaki)
Вони живуть біля гирла річки Амур (Хабаровськ) і на північній частині острова Сахалін. Ім’я перекладається як «люда», так і ghilemi – «люди на оарах». Всього понад 4000 осіб в Росії.
Нів у святковому костюмі
Кульки
Самохідні стеки
Кульки (або Остякс-Самоїди) – люди, які живуть на півночі Західного Сибіру. У Росії 3 600 осіб.
Неганасан
Малий Микита і Олексій Чуначary
Наганасани мешкають на схід від Таімирського муніципального району Красноярської Території та підпорядкованої адміністрації міста Дудинка. У Росії налічуються 860 осіб. Назва "я" - "комрад."
Сім'я Наганасана в 1927 році і зараз
свінгери
Представник Гетьмана
«Індійські» з півострова Камчатка. Назва – російська адаптація етноніму «ітенменів» («існуюча», «живаю тут».
кішки
Кета (само-ім'я keto, keto - "man"), в Росії проживає трохи більше тисяч людей. Родина Кет, на початку ХХ ст.
Дебти.
Вони розглядаються на північному Козаки, які привозили православні з ними, давали Дельганам свої імена при хрещення: Кудряков, Зхарков, Чупринь, Поротов. Останні імена все ще є. Зараз на території Красноярської та Республіки Саха знаходяться лише 8 000 осіб.
Р
Джерело: www.adme.ru