Лукашенка

Лукашенко: Білорусь втратить свою думку, якщо вона втратить російську мову

білоруський президент Олександр Лукашенко закликав своїх громадян не дозволити розщеплення в межах країни на тлі подій в Україні. Сьогодні глава Білорусі виступила офіційним зверненням до народу та парламенту країни, повідомляє RIA Novosti.

«Украинские учебники, Росія намагається стояти в повному історичному зростанню, старі кордони збираються до наших очей, а вперше в багатьох країнах Європи знову витягнула з вибухів», - сказав Лукашенко.

Він підкреслив, що незважаючи на те, що безпосередньо катаклізми обходять Білорусь, один спосіб або інший вони впливають на республіку. У зв'язку з цим глава Білорусі заявила: «Ми повинні захищати незалежність нашої країни, святий право жити на нашій землі і керувати власним долею. й

У той же час президент торкнувся на тему російської мови, повідомляє ITAR-TASS.

Він сказав, що він вважає, що це велике досягнення, щоб надати російській мові статус державної мови в Білорусі. У той же час Лукашенко відхилив заяви, що російські спікери загартовані у республікі.

Сьогодні є дивовижні звинувачення, що десь в нашій країні вони починають псувати російську мову. Ви не зустрінете з великою міцністю, сказав Лукашенко. "Якщо ми втратимо російську мову, ми втратимо наші думки", - сказав він.

Хочу підкреслити це для тих, хто намагається приватизувати російську мову. Він не є громадянином України. Це житлова нерухомість, в тому числі білоруські, білоруський лідер сказав.

Лукашенко також наголосив на важливості збереження міжетніки та міжвідомого миру. Українська Русский English Вони є громадянами однієї країни – Білорусі, він сказав.

За його словами, в даний час Білорусь неможливий навіть ізолювати білоруську кров, особливо, про які багато людей говорять і так сниться. Лукашенка назвав розмову про «російство», «Білорусьність», «проросійство», «проукраїнство» крок до розпаду.

«Що хочу, хто хоче це, – білоруський лідер, який учинив та інструктував Комітету з питань державної безпеки, щоб «відразу припинити такі розмови, незалежно від того, що вони приходять. й

Запобігання

Я покажу вам, що мій батько може тільки .

Джерело: